А зошто сакате кај Драгана Емел? Ја многу сакав ама како ме нервира у последно време, сега не знам зошто ја одбрав. Еве може ние ќе ви ослободиме место, само да најдам замена
I sestra mi isto Fakjaa vrski za kaj nea , voopsto ne e dostapna , zavrsija vo Kozle 10 dena od nisto ne e , sega baraat i oni nov maticen Najverojatno premnogu e izvikana
Препорака за педијатар во капиштец? Колку време после пораѓање се оди на прв преглед и дали однапред треба да се заведе за нов пациент?
Zdravo, dali nekoja majka ima iskustvo so Татјана Баевска Вучковиќ kako pedijatar da spodeli iskustvo kakov doktor e, dali ima guzva za cekanje i tn?
Ние сме кај нејзе. Бебе има месец дена. Сега за сега е одлична, па ќе видиме понатака. Секогаш не пуштаат пред сите дека сме многу мали, не ставаат и во посебна просторија да почекаме, кога е гужва, бидејќи е новороденче. Вака знае да има гужва ама иде нормално, си има термини.
Не е за Емел ама толку сум лута со матичните секаде ќе ги пишувам. Аман со тоа ништо не им е, прска спреј, рано е са антибиотик итн... Бебе 10м од петок со температура, не најде време Филев да го слушнат, викендов во Козле и Систина ок беше, а вчера не го однесоа зошто не беше достапен докторот Филев и им пиша ставајте морска вода на самоиницијативно изолиран хемофилус и крвна слика со црп 30. Епа денес е хоспитализирано со пневмонија во Козле.. среќа што не го послушаа и отидоа зошто видоа дека не е ок детето. Да ти се плукнам во педијатарот.
Нешто слично ни се случи и нам. Синко на 9 месеци, скоро два месеци го лечеа со инхалации и спрејови пошо само поткашлуваше и немаше други симптоми, на крај ни дадоа антибиотик и на контрола по испиен антибиотик дотичната Емел (тогаш беше замена кај нашава матична) ни вика супер е дечково оздравен е. И покажувам видео дека не дише како што треба, ми вика да не е некоја алергија следете го. После два часа од нејзиниот 'преглед' не хоспитализираа во козле со пневмонија и лежевме 20 дена. Од тогаш на два дена го носам кога е болен а кога ми кашла го носам обавезно и до козле. Да не речам дувам и на јогурт после траумата од тогаш.
Искуство со добар педијатар во Карпош/Тафталиџе? Кај Паскалов прашав не примаат нови пациенти, биле пребукирани.
Мене ми е мн добра, секогаш достапна и на вибер и пораки дури и кога е надвор од државата. За гужви зависи ама повеќе од 20 мин не сме чекале.
Кај нас од тоа "нема потреба од антибиотик " стигнавме до тежок бронхит на 10 месеци. Затоа сега слушам свој инстинкт и кога сметам дека е време за антибиотик сама барам .