Ние сме кај Др. Александра Михајловска долу кај Систина, океј е докторката, некогаш е по посветена, некогаш ко на брзина да сака да ме избрка. Искрено, немаш некој избор за Битола, Александра и Ели, тие се замена една на друга, Др. Ели е некаде кај Нова Битола во близина на Тинекс, ама немам одено кај нејзе. И сум слушнала за Др. Вангел ама не сум сигурна дали примаат пациенти.
Како функционира ординацијата кај Паскалов? Замена се на нашата матична,а она нема да работи утре па сакам да го носам малото да го слушне некој др од кај Паскалов, болно е.
Денес работат, знам сигурно дека д-р Виктор е втора смена од 13:30, кој е со него не сум сигурна. Веројатно д-р Кате.
Др Драгана беше отсутна во петокот, а Ива ич некако не ја бива бе, прегледува, ти прашуваш за бебе, она вика тоа др Драгана јас не сум педијатар...па што бараш тука тогаш...специјализант е ваљда треба да знае...
Па подобро ако не е сигурна да те препрати искрено. Сигурно е на специјализација ама е лекар сепак. Мене претходната по не ми се свиѓаше, ја носев на преглед и она ми вика има ли за искашлување, од кај јас да знам дали има за искашлување земи стетоскоп наслушај... За посериозни работи одам кај Драгана, ама за да наслуша и коригира некоја терапија одам и кај Ива.
Супер е. Мојата е кај неа и од мене имаш само пофални зборови. Постојано е достапна на вибер. За контроли на бебе, закажуваат пред или после прегледи на болни деца, во посебна ординација.
Специјализант е ваљда. И увек е несигурна. А иначе да не ми е зорт сигурно нема да одам кај неа. И ме утепува со тоа ама тоа др Драгана ќе каже...абе да можам да чекам не идам кај тебе хаха
Се супер што е специјализант, требаат нови млади специјалисти, ама како ќе учи ако сама води цела смена. Мислев дека барем завршила специјализација.. Бевме и ок поминавме, фина ептен ама среќа што немаше ништо на гради ќерка ми па не беше за терапија.