Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Mama Bear

Mama Bear Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Ic ne e los samo mnogu iritanten
    Ama when shit hits the fence
    on e covekot
    Ti pisuvam utre za dokumentite

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    9.335
    Мене Паскалов не ми се обраќаше, на носот си збореше дур не му кажав кај работам, па после што не кажеш па седи, па ми црта, ми објаснува, па сакаш кафе.....на маж ми уште не му збори....
    Без разлика пак го избегавам, си се јавувам прашувам Сандра кога е и кај нејзе си одам. Реална е, кога не е ништо, стварно не е ништо за големата, за бебе сега е многу заангажирана, нејзе ја запишав за матична, само кај нејзе е носен.

На mariz, LiquidLuna и TheSecret им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.051
    Допаѓања:
    26.524
    Биљана во Букурешт. Мене ми е далеку, а одлична е.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.051
    Допаѓања:
    26.524
    Сте биле болни до сега ? Зошо Филев лечи со 'прскај спрејче' се.

На Kika235 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.051
    Допаѓања:
    26.524
    Како го внесе детето?

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    9.076
    Mene voopsto ne mi se otvara toa moe zdravje. Koga ke vnesam korisnicko ime i lozinka mi vika deka nema pristap do serverot...

7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    10.705
    Еднаш правевме муабет..ти се префрли од кај него? Не знам што да кажам, година и 2 месеци, фала му на бога, ниту еднаш се нема разболено. Така да, не знам каков доктор е во таква ситуација.

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.051
    Допаѓања:
    26.524
    Не сум префрлена, ама не ги носам :) ги лечам сама, и на приватно. И му барам упати ако ми треба.
    Барам нов матичен секако.
    Другарка му се јави да праша што да прават се сомнева дека 1г бебе лапнал батерија. Му рече, ништо ќе ја искака.

Инаку од лапната батерија буквално може да умре детето за неколку саата. Ама чекај да го искака.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    18.504
    Кај мои податоци и промена на профил самото ми излезе, осигурано е преку мене.

На Madi и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  10. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.162
    Сестра ми е на друго место со децата и исто не е задоволна од таму зошто не знаат да дадат дијагноза туку цело време праќаат во Козле. Внуката беше баш болна и јас и спомнав за Филев дека имав слушнато бил добар, му се јави да објасни ситуација за внуката и дали да се префрлат дека ваму за се нешто и викаат да оди во Козле и овој и рекол е добро де што може матичен педијатар да ти помогне/каже :?:Па ако матичен не знае да даде дијагноза јас не знам за што ми е. Океј ако има специфични ситуации ќе отидеш Козле, ваму таму ама не може матичен да не знае да процени и даде соодветна терапија.
    И мене ми го збореа него да го одберам за малата дека тука блиску ни е ама после тоа што и кажал така нема шанси. Еве уште не знам кај ќе ја носам.

11. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    10.705
    Па да, прилично лабав пристап а ете имало сериозна ситуација. Пак ќе кажам, не знам каков е кога би се разболела малава, ама ако ја лечи со спрејчиња а е сериозно, секако ќе го сменам. Каде одиш на приватно? Еве за не дај боже да знам и како си задоволна??

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    Зашто одите на приватно а не си смените матичен ? Јас откако сменив матичен немам стапнато ремедика/систина. Само мислам дека не прима нашата повеќе инаку не е педијатар туку семејна.
    Јас така со првата од што пријатели и ми беше незгодно да ја сменам се акав по приватни па си реков што правам при матичен и здравствено еден куп пари давам.
    Нашата не ми е блиску ама среќа работи само 2ра смена тоа ми одговара. И нема огромни гужви баш ради тоа. Сестра ми вчера кај Драгана Емел со земено бројче окапале :(

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    10.705
    Сега за сега задоволна сум од Филев, други матични не знам кој е каков е. Не сум ја носела приватно, освен на ортопед, немало потреба. Ама си викам ако не дај боже е болна а Филев не нè сфаќа сериозно, би ја носела приватно. Јас сум отворена за предлози за нов матичен, кој знае некој добар, нека предложи, да имам предвид.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    9.076
    Jas neznam na dezuren kade da nosam deca? Kozle i klinika nemam namera. Kozle navecer se specijalizanti i od rakav si davaat gresni dijagnozi i antibiotici, detska klinika pa ic od istite pricini a i od losoto iskustvo dur lezevme tamu. Edino resenie e Sistina i toa e toa. Remedika mislam do 19-20h najkasno imaat pesijatar posle toa cela nok na povik se. Edino resenie e privatno osiguruvanje, toa e.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    Да, јас од тие причини ги осигурав. а и ремедика нема баш педијатри ако не ти се паднат Јадранка, Марина или Искра.
    Синко порасна во ремедика прво со Јадранка после со Искра. Сега со матичнава дете не сум однела приватно.
    Козле сме иделе и секогаш ок било но последно кај сестра ми и кај другарка исто специјализанти со грешни дијагнози, кај внука ми пример немаше П од пневмонија. Кај на деугарка ми детето па не открија пневмонија и си кркаше две недели хоспитализација после :(
    Само приватно , ама рачунај едно влагање систина , 5000 ки па крв, брисеви , брзи тестови се ќе направат :(

16. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    259
    Кој ви е матичен?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Ни дење ни навечер Козле, толку лошо искуство имам од специјалист педијатар на 60 и кусур годишна возраст, дете таму не би однела повеќе. Повеќе им верувам на матичниве искрено.

18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    9.076
    Kuti pa uste ako te ostavat vo dnevna na infuzija nedaj Boze :worried: koe privatno go zema? Jas uste razgleduvam nemozam da se odlucam, ama od sto citam tuka znam deka triglav nema da go zemam :) i nie do sega kaj stariov maticen od nisto ne mu e samo po dezurni sme. Ke vidime sea kaj novava doktorka kako ke bide, mada mi se bendisa toa sto sega na kontrola mi dade upat za ks za sekoj slucaj za nedaj Boze, deka vikend ide, rece eve ako ima nesto ke napravite i ke mi pratis rezultati. Koja vi e maticna vas?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    Немав избор морав преку Триглав , јас имам преку работа нив само ги додадов .
    Др.Весна Димчева од Капештец позади Буњаковец . уствари ординацијата е на Лидија од Ремедика и она е тука само приватно си плаќаш мислам 500 ден.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    Весна Димчева (позади Буњаковец )

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.