Samo so Blagica Manceva imam. Stara doktorka e, pulmoalergolog, ok e, detalna da te islusa, dava standard terapija ama ne od rakav. Jas odev kaj nea dur bese vo Bukurest radi alergotestvi. Rabotela vo Kozle, generacija e so Iskra, Badzakova i tie... Inaku mene mi fali Badzakova. I nema ramen na taa doktorka. Samo ona ke ne spasi od problemot sto go imame. Ama steta sto se penzionira
Дали враќа триглав за деца за вироза респираторни заболувања? И ние се одигуравме преку нив ама за децава ми пишале идклучок крајници и колку враќа?
И јас ги префрлив кај семејна, многу сум задоволна. Се спасив искрено, се препородив од секој аспект. Ни приватно, ни саати чекање, ни кола палење ни паркинг. Си одат и на контроли. Се' како што треба, зошто се двајца во градинка и често се настинати. Мене ми беше измачување со 40 температура 3 саати да чекаат, па да темпирам бруфен, па 300 комбинации. Жал за нив, нервозно за мене.
Јас па козле имам добро искуство, ама обично одиме околу 7 попладне и тоаш баш докторите прегледуваат. Бар нас до сега така ни се погодувало. И во декември кога лежеше малото, а еве и сега добро поминавме. Додуша во декември и матичната веќе фати на слушалка дека е пневмонија, ама приемот и следењето после беше во ред. Тогаш го водеше д-р. Петранка Андонова. Овој пат го следеше д-р. Аџиреџа исто многу сум задоволна од пристапот и како го водеше. Јас имам лошо искуство само со Андријана Угриноска. Толку ноншалантна и незаинтересирана, од кај нејзе со хаос во глава излегов. Приватно имам и јас за двете, ама некако аверзија имам од приватниве. Тие ми се крајна инстанца.
Досега втора година не сум искористила ништо за нив и незнам да ти кажам точно. Мислам дека 100% се рњфундира барем јас за мене 100% сум имала рефундација.
Зошто не Триглав? Сега направив со нив, ми дадоа добра понуда. Ако можеш пиши во кратки црти да не барам по форумов.
Многу се тешки за рефундација. Јас немав избор дека преку работа сум преку нив, ама многу мои колеги имаа проблем со рефундација и ги откажаа приватните годинава.
Me refundirale sve, taka imam procitano. I letoto lani zemav od niv patnicko, imavme problem, nisto ne napravija.
Јас имам добро искуство. Ќерката е осигурана таму преку маж ми од работа. Неделава се оперираше од трет крајник, претходно покриени прегледи за ушите, плус и еднаш на ургентен за вирус (ништо не и беше ама маж ми си правеше забава да ја носи на преглед). Ова е се во изминатава година. За прегледите добивавме рефундации, за операцијата однапред аплициравме и одобрија, па не плативме ништо.
Осигурителното е како лотарија Мене ме мотаа за заб ендодонција не им беше јасно зашто за еден заб сум била 2 пати. Мислев дека писмени работат таму (доктори читај) ама којзнае. Два пати ми пишуваа извештај и се чудеа што да напишат да измислат ли топла вода, кога и во првиот извештај си имаше објаснето. Отвараш, умртвуваш, чекаш па одиш пак. Ама како два пати Сега прашував за син ми за алергии , ми рекоа ако е живото загрозувачко само, им викам како не е има уртики . Ааа ама алергиире биле стекнати. Така да ќе чекам државно за алергии. Следно и јас нема да ги осигурам, да чекам лотарија дали ќе прифатат или не. За темперарура и слично си ја имам матичната по систини не одам . и ќе кажуваш секаде дека имаш приватно за да убаво ти го склопат извештајот
Мислам дека сепак има различни пакети. На работа ние најголемиот го имаме и гледам и за децата покрива операции на крајници 100% Има пакети кои не покриваат.
Кој пакет го имаш? Јас имам фулл за децава и за мене ама ме мисли сега пред 2 недели поднесов за рефундација, на преглед кај Демири бевме за ушите, уште ми стои барањето во фаза на решавање, а претходно во рок од 5 дена ми рефундирале.
Не знам зошто немаше бирање пакет, му следува на маж ми на работа, истиот пакет е за сите вработени. За рефундација една недела, за операцијата да пуштат гаранција беше 10 дена.
Да? Јас немам рефундирано од мај, сега ме зачуди, си викам си бараат некоја рчка да не вратат, а извештајот беше ок, им нагласив дека сум со пзо. Ама малата и претходно сум ја носела на прегледи за ушите, па викам ради тоа да не не рефундираат. Оф топик, кој ја оперираше, задоволни сте? Мојава трет изгледа ќе треба да и оперираат.
Македонка. Трет крајник и цевчиња. Презадоволна сум. За 40мин заврши операцијата, освен локално црвенило никаков друг проблем или компликација. Дома вратена скроз на нормала од следниот ден, морам дури и да ја опоменувам да не рипа зошто се осеќа одлично. Моментално е на антибиотик и кашеста храна, ама јаде без да се пожали на болка.
Прво нели ќе ти стигне допис за штета, обично истиот ден рефундираат. последно на 14 ден ми стигна одговор, баш и јавив и на брокерката ми рече дека до 14ти ден мора да одговорат законски .