Вака значи, зависи од полисата. Еве јас пишував дали ќе ми рефундираат за ќерката за уши/крајник, денес ми рефундираа. Јас имам наочари купувано, на забар одено, се до сега ми е рефундирано. Провери си што точно ти опфаќа полиста. Нашата е фулл, со се опфатено.
Zdravo Feminki preporaka za dobar pedijatar ili barem lekar po semejna medicina vo Aerodrom? Po moznost reonot okolu poliklinika Jane Sandanski? nekoj mi imase dadeno preporaka za vo Jane Sandanski, ama zaboraviv kako se vikase ordinacijata, pa sega tuka baram preporaka. Se preselivme neodamna od Kisela Voda vo Aerodrom, i maticnata seuste ni e tamu, ama teret mi e da moram da vozam do tamu za eden upat ili slicno.
Јас ги имам врзано полисите на двете деца со мојата полиса. Мене ми ја плаќаат од работа, јас си ги плаќам нивните. Нека праша, кај нас беше дадена таа опција, за членови од семејство со иста цена како за вработените. Поповолно е така.
Би требало да може, кај мене сме врзани јас и сега од април ќе ја врземе и ќере. Нека праша во човечки ресурси ако му е од работа. Ние сме преку кроација.
Може, нас децата ни се така осигурани, едното кај мене, другото кај татко му (така бидна во моментот не е дека не може двете деца кај еден родител) со тоа што за нив си плаќаме сами ние, а нашите ни се платени од работа.
Jas pokazav mnogu jak karakter otidov da zemam istorija dokumenti i na dzidot kaj pedijatarot vidov slika so ja crtala kjerka mi I se stopiv
Три различни фирми, три осигурителни компании, во сите три досега оделе и децата. Првите две беа со некој попуст за деца (пример ако регуларно е 3000 месечно, нудеа за 1200 месечно, или 10 000 годишно ако платиш на куп), а во третава е бесплатно за децата. За сопружник исто даваа некој попуст ама многу помал беше попустот, само една година користевме, не ни се исплатеше дека не идам по лекари Се зависи каква понуда дала осигурителната компанија на децата, ама секогаш би требало да може. Само зависи дали и колку ќе треба да доплатиш за детето.
Може. Кај мм има опција и јас и дете да не осигура. Некои 18000 за двете му доаѓа, да му одбиваат месечно на рати или целосно некој попуст имаат.