Ova e posleden post so go pisuvam zoso mi se gadi od vakvi obvinuvanja kon doktori so ime i prezime Vklucuvajki ja i Tanja Ne ste fer Ne ste fer sto lugjeto koski ostaija da decata ni bidat dobri Tea izvini ako bev nekulturna ama ne si fer I da jas sum svedok Bekim Sali cekase red red i zbor ne kaza Vise nikad niso ne pisuvam tuka Se najdobro A da znae Tanja za ova Paskalov Rajko Petko So cela taa zrtva Administratori osvestete se Gadni raboti tuka se slucuvaat i mnogu pravo zemeno Se najdobro
Од која компанија сте задоволни? Сакам децата да ги осигурам зошто често ни се погаѓа да се разболат за викенд или празник па ги носам на дежурен во Систина. Читам доста наоѓаат гачки за да не рефундираат и слично. Па не сакам да бидам во таква ситуација.
Ај неколку глупави прашања Сакам да ја земам Ѕвезда од Идадија за матичен, што точно треба да однесам? Дали само книшката на бебето? И дали како за прв пат кога го пријавувам треба да го земам и него? Дали го носам во транспортер? Прашувам бидејќи сум многу блиску да не палам кола, да си појдеме до количка ако треба и тој да дојде.
Само книшка. Не треба да носиш бебе за пријавување, можете кога ќе одите на преглед тогаш да ви отворат картон. Јас со количка си ја носам на прегледи.
Малку помош може? Препорачајте ми некој нормален педијатар околина на Лисиче, Аеродром, Автокоманда, Ченто? Големава ја носев кај Паскалов, скроз на друга страна на Скопјево ни беше, ама ај викам, добри се. А они забегаа, за се нешто Лекоклар им беше решението (барем залиха имав дома), па си го пријавив детето кај мојата матична, ама веќе беше големка. Ова ептен ми е беблак и ми треба педијатар. Ама нормален, затоа што само за месечни мерења и јас можам. Реоника ми ги предложија, ок се?
И јас сум во потрага, ако најдеш пиши. Големиот ми е во Реоника, и прва прилика го преместувам од таму, само да најдам каде да го префрлам.
Никад не сум добила Лекоклар од кај Паскалови. Две деца имам, од двете едното реагира на Зинат/Трицеф комбо, а другото Амоксиклав/Алмацин. Кога треба де, кога не треба.
Ние секогаш. Големиот апчиња, малото сируп. Среќа што си отидов не отруја од антибиотици таму. Ваму кај што сум никако не дава сега докторкава без стварно да има потреба, значи крајно кога е. Прво локално лечиме и да чукнам во дрво, машала, до сега поминуваме.
Никогаш, апсолутно никогаш не сум добила антибиотик за децата ако не бил потребан. Често не испраќале со Ништо не му е, сум барала Изопринозин последно за да се закрпиме малку со малото, често беше болен, ама не ни дозволија зошто сметаа дека нема потреба, имунолошките испитувања излегоа добри, не е алергија, се работи за вируси и мора да поминат. Ако нема инфект не добиваме дури ни антибиотик, само инхалации.
Јас кажав, не отруја со антибиотици таму и стојам зад тоа, нема што да лажам тоа е тоа. Еве читам и кај други исто. Затоа и со отидов од таму.
Е јас за се добивав антибиотик. Алергиска опструкција - антибиотик. Ниту еднаш инхалација. Пред некоја година ја тргнав ќерка од таму. Тогаш таа Сандра што ја зборите не беше таму, Паскалов никогаш не беше достапен и се таа мутавинката Кате ја начекувавме. А сега каде? Како и да е секогаш за поозбилни работи сме терале приватно, ама сакам и матичен да има.
Кате дава за се антибиотик, јас ја избегавам во широк лак. Не знам како има уште лице да се појави на работа таа жена ама ај. Се дешавало да чекаат кај Кате 20 пациенти она да дреме.