Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.966
    Допаѓања:
    9.267
    Vo Sistina od Beti Gjurkova sum najzadlvona, najdobra e spored mene tamu, a skoro site sme gi pominale. Pred nekoja godina se prefrli tamu od klinika. Najcesto e na urgenten pa se javuvam da prasam koga e i odam. I drugite se ok ama ona nekolku pati ne ima spaseno sto se vika. Najnezadovilna sum od Obocki i Natasa Nikcevska niv gi odbegnuvam, epten neubavo iskustvo.
    Inaku od Jadranka vo Remedika i jas sum zadovolna, mi se padna na poragjaj super pominavme i na pregledite posle toa. Samo ne mi se svigja toa sto forsira ad mesto doenje. Ili mozebi takva im e politikata na samata bolnica so novorodencinjata kaj niv neznam.

На Erika.greeneyes, Калатеа и TammiB5 им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.247
    Зошто Наташа Никчевска не?
    нас неколку пати ни се погодила , супер не истретирала до сега.
    Оваа Бети на клиника беше ужас, ни се погоди на хоспитализација. сега во Систина сиг. е супер.
    Во Систина мислам дека кој и да се погоди нема утка .

На KuklickaSk и Калатеа им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.093
    Допаѓања:
    106.925
    За Бети Ѓуркова исто, потпис, ладна, мртвак. Да не збориме дека хејташе родители што бараат одговори.

На KuklickaSk, Калатеа и eli25 им се допаѓа ова.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.962
    Допаѓања:
    4.774
    А Искра кај им е?

Кај Драгана ок се сите и Благородна и Ива се ок. Моментално мислам дека Драгана најмалку ми се свиѓа од таму ама ај да не зборам многу многу :D.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    66.292
    Кај Искра во ремедика сум наоѓала термин од денес за денес (ако ти е за болно дете).

Во Систина сме биле кај повеќе педијатри. Лошо искуство немам, само има некои што повеќе ми се допаднале, некои помалку. Станка Танчева е многу фина.

На VirgoStar, TheSecret и Калатеа им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.247
    Да , Јадранка со ковидот се повлече и беше само со здрави деца. тука не “откачи” да речам , не префрли кај Искра. Рече дека она отсега ќе биде само со здрави а Искра со болни деца. Дали ова се сменило сега незнам , но сакав да додадам дека кај Искра се наоѓа термин во ист ден за болно дете.
    генерално е ок , ама ако отидеш петок и имаш температура, ќе си добиеш трицеф , обавезно (fingers):lol:
    Некако за итно се префрливме Систина ама среќа ретко е зошто имам златна матична која н-и-к-о-г-а-ш не утнала за двајцата. Штета што не примаат инаку душа од човек и секогаш достапна ( на Бадник ги слушаше по телефон како кашлаат (facepalm))…

На VirgoStar и Калатеа им се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    12.355
    Оваа Благородна што ја зборите кај Емел е во ординација? Уште немам педијатар за детево.
    Кај Емел не би ја носела.

На VirgoStar и Калатеа им се допаѓа ова.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    7.916
    Не ми текна на Искра, ептен си увртев дека е во пензија пошто имаат две нови, Маја и Гордана.
    Маја е тапа, ко изгубена, Гордана е океј за контроли.

Бев кај Благородна и фина е, детално го виде, даде терапија па ќе следиме.

Сеа втора смена кај Драгана за поголемава, ако рече пак спрејчиња и Експулмо ќе се фрлам.:envy:

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.541
    Симонида Спасевска е одлична во секој поглед, двајцата ги носам таму. Бети Ѓуркова имам одлично искуство кога бевме на ургентен навечер дежурна беше, жената супер не прими.

На VirgoStar, KuklickaSk и TheSecret им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.966
    Допаѓања:
    9.267
    Kaj Natasa bevme ednas i ne se vrativ poveke. Otidovme so problem so refluks ko bebe i voopsto ne ni pomogna nit dijagnoza postavi, plus takva terapija ni dade sto pedijatarot maticen se fati za glava. Plus me ubeduvase deka nosot sto go cistam so aspirator koga ima mrsuli ne i vadam mrsuli tuku mlekoto od zeludnik :rofl:(facepalm) uzas, na veliko ja izbegavam.
    Beti mene mi e mnogu dobra, plus detski kardiolog e, neznam kakva bila na klinika porano zosto ne odam tamu. Vo Sistina e dobra. Nekolku pati sme bile kaj nea na urgenten vo niedno vreme sekogas bila fina i strucna. Posledno kaj nea koga bevme dve nedeli lutavme za dijagnoza so Paskalovi (sreka sto si otidov) na urgenten odnesov kaj nea dete odma napravi testovi i sredivme i toa. Duri veke i ne znae :worried: Pred dve godini so golemiot lezevme na detska cel mesec samo poloso bese mesto podobro (od togas ne stapnuvam na klinika toa e dr prikazna), od tamu se prefrlivme vo Sistina i Beti ne prifati na smena bese za dva dena go sredi. Koga ke vidis sekoj so svoe iskustvo, ama sepak mislam deka koga se raboti za Sistina site tamu se popretpazlivi i ne ostavaat taka na slucajnost dete za razlika od klinika.

Последна измена: 8 април 2025
  11. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    66.292
    Сменето е, можеби само за ковид периодот било така. Не има примено многу пати меѓу термини со синко кога имало потреба.
    Последен пат кога закажував кај неа, многу се чекаше за термин. Можеби има прераспределба во работата, не е ни секој ден во амбуланта.
    А Искра ни има дадено така антибиотик во петок, за ако нагло му се влоши ситуацијата преку викенд, кога беше со опструкција. Дури и приватен број ми даде, за ако не можам да ја добијам на службениот. Ама си стои рецептот, не го ни земав антибиотикот.

На KuklickaSk и eli25 им се допаѓа ова.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.023
    Допаѓања:
    9.726
    Сега и со болни работи Јадранка. Знам еднаш во скафандер прегледуваше болно бебе, па после дојде кај нас. Ова беше пред 1 месец.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.247
    Како и да е , од Ремедика се откажав оддамна. Немам нерви со саати во ходник

На TammiB5, Снегулк@23 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.216
    Допаѓања:
    27.783
    Искра е толку претпазлива, стално дава терапија за секој случај. Достапна е секогаш на телефон.

Симонида шеф на нео стана. Изгледа Душко ќе оди во пензија.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    939
    Допаѓања:
    821
    Од кога ова тазе? И ние обично кај симонида идеме и на ургенетен кој ке се падне ама баш сум задоволна од сите во систина

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.044
    Допаѓања:
    4.261
    Јас па од Гјуркова сум најнезадоволна

17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.966
    Допаѓања:
    9.267
    Jas sum najzadovolna. I? Toa e. Sekoj so svoe iskustvo

18. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.044
    Допаѓања:
    4.261
    Нормална работа... од секој доктор има задоволни и незадоволни

На VirgoStar и TheSecret им се допаѓа ова.
  19. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    66.292
    Саати во ходник ја имаме чекано само Марина. И тоа со новороденче.
    Една од причините зашто не одиме кај неа :)
    Кај Јадранка сме чекале макс.10-15 минути на закажано, а 20-30 минути кога сме оделе без закажан термин. Кај Искра подолго од 5 минути не сме чекале. Башка прошлиот месец, за преглед, крвна слика и брис плативме 3500 денари. Во Систина само прегледот е 5000 :(

Едит: 4500 денари, не 3500, сум згрешила

Последна измена: 8 април 2025
    На Coco31, VirgoStar и baguf4e им се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.966
    Допаѓања:
    9.267
    Vo remedika ima li pedijatar dezuren? Vikendi, praznici, noke vo niedno vreme? Prasuvam zosto sekogas toa vreme nesto se desava pa odime na urgenten vo Sistina. Ama stvarno zabegale so ceni. Posledno sea vikendov 13.400 plativ za pregled i terapija vo dnevna bolnica so gastrozol. Ama ajde bar ni pomaga za stomacen gastrozolot epten. Ne sme bile na dezuren vo remedika pa zatoa me interesira dali imaat vakov urgenten centar kako vo sistina. Bajagi poeftino e nekako.