Нема ургентен за викенд и празник за жал. Има на повик педијатри само за пораѓај. Кај мене на Божиќ дојде Марина на повик ама продолживме со Јадранка. Исто, кај Јадранка подолго од 10-15 минути не сме чекале. А морам и сестрите да ги пофалам, облекување и соблекување бебе, занимавање со играчки и зборење. Кога одам на доктор и треба сама да ја соблечам и облечам жива вода се правам од трема. Ова многу ми значи, сестрата ти го спрема тип топ и плус го занимава бебето. Сите до една се супер.
Bas steta. A nema kade na drugo mesto na urgenten asolen da nosis. Klinika i kozle specijalizanti se na dezurstvo, a i loso iskustvo imam nekam da stapnam tamu. Osven sea ova novovo vo bit pazar sto go otvorija neznam kakvo e ama cisto sumljam deka i tamu ke bide isto... Za zal nema nekoj opcija osven sistina.
Za sestrite potvrduvam. Isto kaj Jadranka bevme i nie na poragaj i posle toa pregledite i jas imav trema iako vtoro. Sestrite sve pravea
За сестрите морам да се надоврзам. Не само тоа облекување - соблекување кога беше новороденче, занимавање, јас само ќе го оставам транспортерот и си седнувам со докторката. Туку и сега, кога треба крв да се земе, брис, да се прегледа грло. Колку се добро испраксирани, браво. Синко кога му земаат крв во ремедика не ни знае што се случува, глас не пушта. Не дозволуваат да слушне или види што спремаат. И си ги знаат и памтат сите деца, така некако ко на гости да одиме, не на лекар. Стварно алал да им е.
Ова важи и за преку недела? Инаку баш сега минатиов петок кога беше продолжен викенд бевме на контрола и кога им рековме “убав продолжен викенд” сестрата ни кажа нешто во стил, за нас не е продолжен да знаете ако треба нешто тука сме. Па си викам сега да не смениле нешто..?
По два саати сме чекале кај Јадранка Ремедика немаат ни инфузии, дневна болница, не прегледуваат ни уво педијатрите, навечер нема, викенди нема. во Систина не жалам ни денар зошто комплет е прегледано и ординирана терапија. Среќа преретко е , среќа што матичната е одлична.
Па секаде сестрите соблекуваат. и Систина и кај матичната кога сме биле , сестрите превзмемаат. Туку некако рззлика цените Систина. Викендов син ми прими инфузија , пантопразол и гликоза , преглед и купишта анализи и мене ми дојде мн евтино 7000 . Ти некако мн си платила ?
Систина има цела детска болница, со сите оддели како детска клиника на државно, а ремедика, неуромедика, биотек, промедика, жан митрев и слични имаат само оддел педијатрија
Sekogas vo Sistina jas soblakam dete, do sega ne soblekle oni. Edino sto animiraat ako place i koga ne spustase 40 sestrata vo hodnik dur cekavme ja soblece po pelena da se ladi, tolku. Eve bas sega gledam, tolku sum platila. Cena na soba i prestoj 8700 i lekarski uslugi ispituvanja i konsultacii 4900, vaka pisuva vo presmetkata. Pregled i primi gastrozol i dekstroza vo dnevna, kaj Aluloska se padnavme vecerta. Osven ako zgresila nesto so cenovnikot neznam... Vie da ne vi pisale kontrola ako ste bile toj mesec na pregled pa samo terapijata vi ja naplatile..
Чудно.Истото сме го примиле . не сме биле тој месец на преглед а и синко нема попуст не е роден таму.
Јас кога ја носев ќере Марина беше врв. А Јадранка воопшто не ми се допадна. Ме убедуваше да давам ад и дека немам довочно млеко и дека не напредува малата, ваква бев тоа не беше точно. Плачев после прегледот. После неколку дена кај Марина бев. Ми кажа дека одлично напредуваме и да продолжиме така, ме смири. Тогаш Марина беше повеќе барана од Јадранка, сега да не се сменило нешто?
Ocigledno si naplakaat kako im dojde. Zavisi i koj doktor e, zosto neli oni ja pustaat presmetkata. Eve bas prehlani sin mi vadevme krajnici kaj Demiri ostanavme nekolku dena tamu i sega so malovo samo tret krajnik i cevcinja kaj Makedonka ostanavme edna vecer mnogu poveke plativme za malovo a pomala operacija i pomalku denovi za razlika od golemiov kaj Demiri. Toa e neznam sto da kazam samo neka pominuva so lesno...
Ние со малиот пред 2г за крвна слика, тест за ковид и инфузија плативме 14 000.. Не знам како прават пресметка, ама ми се десило и на гинекологија јас и друга пациентка за исто да платиме јас помалку, таа повеќе. Кога изреагира и кажаа таква фактура пратил докторот.