Докторите пишуваат што да се наплати. Може и ништо да не платите, ако така пише докторот. Они мислам се плус на процент од направени прегледи.
Истото искуство го имам јас со Јадранка во однос на имање млеко. Премногу форсира ад кога нема потреба од него.
Да се вратиме на темата Педијатар и да спомнам еве чисто јас како одбрав педијатар. Бебе 5 дена јас не размислив кај да ја запишам за матичен. Глеав у околина ама не пребарував нешо многу иако повеќето викаа Гледај да ти е блиску. И ја одбрав докторката што ја води и денес само во друга ординација ( во две различни населби во Ск ја следиме, сталкери ) и ваљда на среќа ми се погоди да е нормална докторка што никогаш нема згрешено за ништо. И искрено не им пишува на педијатрите на чело Дека се знаат. Може да се деси грешка и погрешна дијагноза и на приватно и кај матичните. Се додека не ја поминува границата на толеранција на еден родител, не треба да се џиткаме толку ко матичните или приватни доктори од дома да сме ги однеле таму.
Премила е и префина, сакам од кај Драгана малата да ја префрлам кај неа сега. И нејзе ја прегледа, смирено, не вриштеше ич, и терапија и се со ред.
Пак да улетам со макава за педијатар. За таа Благородна ли зборите? Кај Емел работи или како? Примаат пациенти? Точно ми покажува гугл дека во поликлиника МВР се? Леле моево бебе уште нема здравствено осигурување, утре маж ќе оди во фонд, се надевам од понделеник средено ќе биде, а јас се напнав со матичен педијатар.
Dur vidam i pisam go izbrisale postot. Neznam sto da ti kazam i jas ne ocekuvav zosto se znaeme deka ke komentiras za toa kolku sum plakala i kaj sum nosela deca. Ustvari mozebi i ocekuvano neznam...mozebi ti bilo cudno i iznenadena si bila od cenite, mene pa voopsto ne mi bese, tocno znam kaj odam i kolku ke platam i zosto odam tamu, zosto ne ni e ni prv ni posleden pat sekako, toa e. Tamu sum platila mnogu mnogu poveke, koga ke razmislam sigurno nad 20 000e moze sum ostavila niz godinite ama za nieden denar ne se kaam zosto sum dobila tretman kakov sto baram za razlika od kozle i detska. Cenite se tie, uslovite se tie i vamu i tamu na site ni e jasno kade e podobro i mislam nema potreba nekoj so prst da se posocuva ili vaka cinicki da se komentira ko ti lele kako odis tamu tolku pari neznam sto. Sekoj si zarabotuva za sebe i sam si odlucuva kako i kade ke gi trosi parite. Kako sto na primer na nekoj mu e vazno da napolni plakar so potrebni i nepotrebni brendirani partali ili da kupi brendirani igracki na primer i za toa da dade neznam kolku mene povazno mi e kade i koj ke mi leci deca. Ama toa ne se vazi bitno na ulica mi go gledaat deteto so brendirana skapa jakna na primer i patiki od 20 000 ili neznam kade rodenden da slavam jer majkite se natprevaruvaat vo toa, a za asolen lekar i zdravje tie istite pari ne gi dava, jas se cudam na takvite lugje. @AngelOfArh Inaku, @eli25 ako ne e tajna koj vi e maticen? Jas sum prilicno zadovolna od nasiov sea od koga si otidovme od ovie nisto ne mu e, ama da si imam na um za nekogas ako nedaj boze treba da smenam.
Да, прима Благородна пациенти. Има и една Ива ама таа ми е ноу ноу некако. Таму се наоѓаат, и сега за сега не е гужва кај неа, имаат и онлајн систем за бројче зимање па можеш да се организираш. Едино за паркинг е ужас…
Весна Димчева Трајковска од Капештец ( ординацијата е на Лидија Спасова од Ремедика, попладне приватно гледа и она )
Не сакав да продолжам овде, ама немам како да ти пишам ЛП па морам овде. Не сакам да ја продолжам преписката, ама многу ме навреди твојот тон. Прво не го коментирав твоето плаќање туку општо цените и никаде не реплицирав на твој муабет туку на темата. Мое право, нели, исто како и твое да коментираш ама не со таков потсмешлив тон. Ти си имаш свое мислење и твое право е, ама не на таков начин да ме исмеваш на темата. Нејсе, заврши муабетот. Ти ако сакаш и во Солун за настинка можеш да носиш детеи твое апсолутно право и никогаш нема да ти се исмеам ради тоа, ама мое право е да коментирам ако во Солун наплаќаат 1000е за крвна слика, што пак не е наменето за тебе. Се надевам дека ме разбра. И ти и сите останати. Толку на темава, @danichap се извинувам што го прескокнав твојот совет, ама морам да одговорам, а во ЛП немам опција. Благодарам!
Ne si zadovolna od Reonika? Ako e taka, moze da mi kazes zosto? I moeto e tamu, no nekako ne sum bas zadovolna.
Pa vo temava citav deka ne e dobar za bolni deca, ne se zamaral mnogu. Mene mi treba lekar da se posveti koga e bolno deteto. A ne sama da lecam i da prasuvam za se po forumov. Izgleda nema takov za maticen.
Моето сега беше болно пред 2 дена. Сашко секогаш враќа на вибер. На преглед ми ислуша, па го провери бебето, го наслуша и виде грло па направивме крвна слика,брисеви и ми даде терапија. Вечерта му ја пратив крвната слика и ми кажа што да направиме. Посветен е и секогаш ми враќа ма вибер само има мн пациенти и мн се чека кога е болно детето а баш тогаш им е тешко и неможат да седат
Здраво бремена сум 36 недела и почнав да барам педијатар или матичен по семејна медицина. Од Железара сум па би сакала педијатарот да ми е во близина и достапен. Мислење за Автокоманда ПЗУ Лела и Д-р Даринка Чадиевска? Гледам дека отворила амбуланта во железарската...Фала вии
Здраво на сите мами, далу некој може да препорача педијатар во Чаир/Топанско/Бутел или можеби имате искуство со ВФВ и Манолеви?