Педијатар

Discussion in 'Бебе' started by lina-kalina, Aug 22, 2015.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Мене повеќе ми одговара некоја во овој регион карпош влае тафталиџе па и ѓорче ама не ми смета и центар секако со коли функционионираме и јас и мм посебно

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Да кај неа. Не сум имала потреба за друго освен мерења месечни, ама прочитај погоре последен пат што глупости ми изнакажа.

Инаку големата ја носев кај Паскалов. Од Паскалов бев задоволна, ама последниот период човекот никогаш го немаше во ординација, па таа Кате се како за беља ја начекувавме. А таа освен лекоклар ништо не даваше друго. Па имав залиха едно време дома и ми немаше поента веќе да бидам таму.

Baby warrior likes this.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Син ми беше кај Митка, ја сменив. Некако како да не ми се замаркаше, ми даваше антибиотик на црп 0 за да не и го носам детето повеќе пати, како неангажирана беше, дали годинките си го прават своето, не знам.
    Реоника сум задоволна. На син ми му е Игор матичен, тој е семејна медицина, ама многу ми се свиѓа како доктор, а Сашко е педијатар (замена си се еден на друг). Сега со бебето здравје ваљда кај Сашко ќе бидеме за контроли. Е гужва си има за болни деца стандард, ама за здрави е со термини.

NadjaJo likes this.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Ne si ja citala temava izgleda :rofl:

5. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Не сум читала.Како што кажав споделив што ми кажаа

6. NadjaJo

NadjaJo Активен член

И јас гледав и за Реоника исто, добив позитивни коментари па таму ќе се префрлиме и ние. Вака рутинските контроли за бебе добри се?

7. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Еднаш бевме кај Игор пошо Сашко беше на одмор и воопшто не ми се допадна. Син ми имаше 2 год преплашен плачеше и овој му вика ај не глуми што плачење е ова без солзи сакаш да те расплачам вистински?
    Јас го тешам готово мама готово, не го лажи детето не е готово. Втф човеку. Може требаше да го пријавам.

Кај Сашко сме оделе само на рутински контроли и бил ок. Еве и второво таму ќе го носам.

8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Оваа Јасна изгледа само ја и ти ја немаме викнато по дома :D

Madi likes this.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ај леле сега читам за вртењево :makeup:… како мене педијатарот на пораѓај што ми рече .. ја прашувам зошто на извештајот има апгар 9 од 10 што значи тоа … ми вика а ти си од оние мајкине што сакаат децата да им се во се нај во се уште од прв ден :@… викам не јас сум мајка прв пат, сакам да знам што значи бројката, што е 9 што е 10 што не сме исполниле. Ми вика немај гајле не заплакала во првите 5секунди. Викам ок, да така беше. Затоа таков однос на педијатар нема да ми даде моја душа да однесам на преглед кај нејзе иако во систина форсираат кој ти бил на пораѓај тој да ти ги тера првите 3 прегледи од пакетот… јас ќе си ја носам кај друга што знам дека има топ однос прво према мене а после и со детето. Вакви паметњаковичи давам уште две недели да се сврти и слични муабети нека им прави на луѓе што не знаат да вратат … јас би сакала педијатар што ќе ме води низ патот а не да ми праи дијагностики кај што се е релативно дали се свртела на 3месеци или на 4 мање битно здраво да ми е детето :mm:

baguf4e likes this.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Не сум била за бебе. Син ми беше бебе кога се појави короната и немаше рутински контроли, а и се маткав кај други доктори додека ги најдам Реоника. Сега сум трудна со второ, ќе видиме како ќе биде.
    Може така ви се погодило. Мене баш ми се свиѓа односот со детето, син ми исто го сака и е опуштен со него. А мене ми се свиѓа пристапот кога е болен малиот, слуша и прати, ретко доктор да те ислуша и да спои се што си му кажал..

cocopuff and NadjaJo like this.
  11. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Јас ја носам кај Билјана во Букурешт. Задоволна сум до сега, фина, пријатна, објаснува :) Сестра ми и двете ги носи со години и е задоволна, па затоа и јас:)

Baby warrior likes this.