Мене општата матична ми рече дека најдобро е бебата да си има педијатар (во четврток ќе се породам со царски)... Исто така сакам да ве замолам препораки за добар педијатар во околината на Битола, Демир Хисар и Прилеп...
Zavisi za kakva problematika. Jas do sega sum zadovolna Zhivkovikj Remedika mnogu empaticna e, Marina Pop Lazarova ja falat kako dobar dijagnosticar, Livrinska isto sekogash dostapna vo poliklinika Gjorce e ona
Кај др.Филев има нова д-рка Сандра или јас не сум во тек? 2,3 пати одиме до сега се ми закажуваа кај др.Филев, сега кај др.Сандра. Искуство некој со неа?
Како сте задоволни од Драгана Емел? Неколку пати го носам малото и имам впечаток дека не се многу замара. На секое што прашав одговорот беше ништо не му е. Дете повраќа, рефлукс итн, она ми вика го прејадуваш дури да ти е срам да бидеш загрижен, како налудничав те гледа
Освен Јасна Јермилова и Слаѓана Ристовска има други педијатри во Кисела Вода? Моментално сме кај Слаѓана ама не сум баш задоволна, а за Јасна на форумов прочитав негативно мислење. Видов и Мира Атанасова, ама таа ни е подалеку за пешки.
Ние на 2 месеци бевме кај Каличанин во систина, онака ништо посебно. На 5 месеци кај Ласко Коцев, супер е докторот, се убаво ни објасни
И јас имам понекогаш неубаво чувство кога одиме кај Драгана. Но, генерално, си ја знае работата и треба да и се верува. Другата докторка, Благородна е добра, остава убав впечаток. Пробај кај неа на преглед.
Катастрофа, незнае да збори, ни па знае нешто кога ќе ја прашаш... одговара несигурно.Тој па ако земе искусен доктор треба да го плати... од школо ги носат и сами на смена одма. Јас мн се разочарав... кај и да е ќе го сменам овде нешто поблиску.
Јас баш имам добро искуство со Драгана, и двете деца кај неа ги носам, малово испадна попроблематично со интолеранција на лактоза, не качува на килажа, егзема итн итн и буквално цело време нешто ни предложува да испитаме, да смениме со исхрана, да даваме некои суплементи, стварно се труди да му помогне на детето. Јас секогаш ја препрашувам, не оставам да ми каже само нешто без да прашам и јас ако не ми е јасно, слободно прашувајте ја, има доста знаење и цело време се надоградува со образование, оди на семинари, прави истражувања. Можно е од што е многу гужва некогаш да делува незаинтересирано и како отсутно ама јас и верувам многу и сум презадоволна од неа.
Да, истото го приметив, пошто бев кај неа само упат да земам, исто мислење делам, баш не знае да збори. Идеја за друг педијатар?
Исто и јас, 2 месеци го немам однесено таму, имаше осип под брадата од лигавење и ме прати на кожно да одам и личело на алергија. Среќа не испаничив и не го однесов во ек на вируси и грипови низ клиника. Сега закажував за преглед викам кај докторот па сестрата уште ме прашува а зошто не кај докторката - велам за да го измерам дома можам и сама, ми треба педијатар да го види. Мислам дека докторкава не е ни на специјализација зошто 0 искуство има, изгубена е скроз. Јас го носев овие 2 месеци Ремедика кај Јадранка или Христова, во меѓувреме барам друг педијатар, Филев па и блиску ми е ептен ама кога не бива не бива. Плус последно време и неговиот однос е 0. Откако е роден 2 пати му имам пишано, 2 пати без одговор и се јавив еднаш во ординација ми го дадоа и уште дрзок 70 пораки имал - велам уште пред 2 дена ви пишав и 2 дена простор ви дадов да одговорите. Катастрофа.
Isto negativno iskustvo imame prvo so dr.Filev sekogas ne lecese so inhalacii i sprejce za nos, pa za vikend zavrsuvame vo Kozle. Imame negativno iskustvo i so doktorkata ne e spremna za rabota za deca, sekogas isto ni dava i si cita od tefterce sto da ni dade. Ako ja prasas nesto drugo dava nesigiren odgovor, a nema faksimil, na receptite stoi pecat od doktorot, iako ona ne pregledala. Zadovolna sum i jas od dr.Zivkovic vo.Remedika ama ne mozam da si dozvolam da odam tolku cesto. Baram i jas drug pedijatar.