Форумџика на годината

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    494
    Исто како и @Marijanche33 и @Cherry blossom89 ти ја препорачувам Радица. Моето е исто со рефлукс од раѓање и до сега 22м сме уште и пишувам за свашта секогаш ми враќа. Сослушува и објаснува се што ќе прашаш, супер е докторката.

На Лунарина му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.116
    Допаѓања:
    18.540
    Др Мира Атанасова има замена? Дали работи во две смени?

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    5.877
    Др Станка Танчева, ептен кул и посветена секогаш достапна

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    Ај пак да прашам може некој ќе ми посочи добар педијатар во карпош.
    Син ми е кај Паскалов, чекам бебе ама од Паскалов не сум задоволна ич и мислам нема да издржам Ѓорги ако треба за прегледи за бебето да го трпам.
    Оди некој од вас во Букурешт? Само кај некој бетер неписмен намќор да не отидам.

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.722
    Јас ја носам малата кај Билјана во Букурешт и ок е, може и подобро и полошо. Сум била само на редовни мерења, не за болест (среќа), освен еднаш кога подкашлуваше ама се погоди замената доктор Иван (тој е млад мислам сега специјализира). За некои работи докторката има малце застарени гледишта иако е млада, но ништо алармантно. Мислам другата докторка повеќе ја фалат, Златка се викаше ако не се лажам.

На angel4444 и MariaBouli им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    Фала ти за инфо за докторката.
    Ако има некоја членка кај Златка да ми каже нешто за неа би било супер..

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    Како работи докторката во смени? Или само една смена тера? Кој и замена и како е со гужви чекање ако може да ми пишеш...

И каде е поточно како да ја најдам? Ако имаш моб од нејзе да ми го пишеш

8. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    298
    И моето оди кај Билјана, можам да ти кажам дека е скроз old school, Иван е на специјализација ама и он е исто така. Има моменти каде што океј, разбирам, доктор е и се согласувам можеби со некои нејзини совети но голем дел сум :shake:
    Ќе дадам пример, малото беше 3-4 месеци, ми рече дека нема потреба да го гледа толку често (нели како качува кила, како расте, дали доење или адаптирано млеко), дека ако е здраво да и пишам мејл пред да почнеме со исхрана. Според мене тоа беше запрепастувачки бидејќи очекував дека треба баш она како доктор да го гледи. Друг момент ми беше што ме гледаше поразлично бидејќи сум била породена во приватна болница, демек “полигава”. Такада јас не би ти ја препорачала.

На dummy и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    Тенкс, одма ја отпишав штом к членката погоре ми пиша за застареното. Мислам со годините ми се истанчени нервите и ако на почеток со првото без испоплашена и ќутев сега веќе и да сакам не можам. Поготово глупости ако слушам.
    Паскалов ме праќаше по операции, глупости, кај свои пријатели доктори. Ради нив детево полуглуво ќе останеше од што се стручни. Нејсе, јас од тогаш го имам само за да ми даде упат или чисто онака и се сама си го лекувам па фала богу 3г ништо посериозно сме немале.
    Е сега со бебво не можам од старт нели сама да го лекувам.

10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    9.998
    Super e Zlatka. Od koga si otidovme od kaj Paskalov i se prefrlivme kaj Zlatka antibiotik e mislovna imenka za nas fala Bogu. Dve smeni raboti i ima i zamena sto e dobra bidejki uci od nea. Mob ima samo od sestrata i preku nea komuniciras ako ima potreba odma ti ja dava na tel doktorkata, a isto i na mejl vo bilo koe vreme odma vraka. Ima i labaratorija odma za 5 min davaat rez. Vo Bukurest kaj Eurofarm aptekata levo na salterot e sestrata nema da utnes pisuva. Inace e semejna medicina ne pedijatar ama jas samo deca gledam tamu. Mene ne mi smeta toa zosto e od skolata na Katarina Stavric. Inace za zdravi bebinja ima posebna soba za pregled.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    9.998
    Zborime za Zlatka ne Biljana. Sosema druga PZU ordinacija. Nemaat nikakva dopirna tocka osven sto se vo ist hodnik i sestrite na ist salter im se.

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    ако имаш моб од сестрата пиши ми го во пп плис да им се јавам.
    Фала за препорака (fingers)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    298
    Но членката погоре праша за доктор педијатар кој е во Букурешт. Друга членка пиша за Билјана јас само се надоврзав. После тоа и пишавте за Златка. У реду е

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.722
    Нема на што. Јас баш си мислев помлада од Златка па ќе биде малце поразумна и без застарени ставови ама ете не било така. Беше фалена на форумов, можеби има повеќе пациенти сега и како да сака се побрзо да заврши. Истото ми се случи и мене како другата членка што пиша, бидејќи ќерка ми доено бебе што качуваше солидно килажа ми викаше нема потреба да ја носам да ја гледа.

На Milkiway и AlmaOculta им се допаѓа ова.
  15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.786
    Чисто да знаете Иван веќе не е кај Билјана. Така да Билјана е сама и работи во смени, а замената и е во Млин Балкан (или Идадија како е сега по ново не знам :rofl:).

Јас ја носам кај Билјана и исто се согласувам со погоре пишаното. Мојата и не качуваше нешто посебно на килажа па не сакаше многу да не гледа. На 9 месеци кога ја носев ми рече дека било време да ја одбијам од цицање затоа што после знаеш ли колку потешко ќе ти биде кога ќе разбира. Ама сестра ми ги носи двете нејзини таму веќе 8 години и е задоволна при болести, прегледува, се грижи, не дава одма антибиотици и сл. па ќе терам и јас засега таму.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    19.600
    И тоа со недавање антиб ми е предмет на дискусија и зависи колку болежливо детето е. Еве сестра ми иде кај една со големиот 10год се таму презадоволна, таа не давала антиб воопшто немаше детево пиено ама па тој не се разболуваше. Со малата иста пракса, не дава антиб матичната, лежеа 2 пати во козле. Така да и тоа недавање не ми е некој репер дека е стварно добра докторката. Чисто онака се надоврзав на твојот пост со мислење. Ништо лично кон др или твојот коментар

На Anastasia579 и Калатеа им се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    5.877
    Ова со одбивањево од цицање ми ја дига косата, мене мајка ми почна да ме нервира со коментаров. Она доела до 6месеци и сега ајде веќе полека да сум ја тргала, од 8ми месец и трет оброк и доста и е цицање…. Не ги можам со коментариве еве родена мајка ми е. Кои сме ние природата да ја реметиме на бебе од 8месеци да му пипкаме во природна потреба (n)

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Grogu

Grogu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Како некој што од кај Златка се префрлил кај Паскалов, морам да потврдам дека подобар и поискусен дијагностичар е Златка (со оглед на тоа што од деца, јас и бев меѓу првите пациенти, па стигнаа и моите деца кај нејзе) за нејзе се уште немам лош збор ама 2те сестри се преарогантни, немаат осет колку може да е чувствителна причината ради која доаѓаш и младата докторка замена беше неискусна за моето бебе лани, со оглед на тоа што завршивме во болница и со отитис медиа и 22 дена антибиотик ради увото. Секако ова е сплет на околности, ама спреми се за гужви многу поголеми отколку кај Паскалов, со оглед на тоа што времето на прегледот трае подолго од кај докторите кај Паскалов.

На Milkiway и TheSecret им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    9.998
    Kakov Paskalov vrska si nema covekot od zivotot. I jas sum prezadovolna od Zlatka, premnogu e detalna i ubavo objasnuva. Terapija pogodena, ne brza odma antibiotik, prvo lokalno leci do kraj pa ako ne biva togas antibiotik. I da pregledite podolgo traat, sme cekale i 20 min da pregleda dete pred nas, pa i guzva koga ima ke okapes dur dojdes na red. Ama ke cekas toa e. Za zamenata neznam sto da kazam sme bile nekolku pati kaj nea otprilika ista dijagnoza i slicna terapija ko Zlatka, ama sekogas slednata kontrola odam kaj Zlatka za da mi potvrdi. Sestrite ok e, ne mi igraat nekoja uloga osven karton da mi dadat i pecat na upat da stavat taka da ne mi se ni bitni. Nekolku pedijatri do sega smeniv za ovie godini i mozam da kazam deka zasega konecno pogodiv i ne planiram da menjam veke.

На Grogu и Milkiway им се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    9.998
    Od koga? Minatata nedela go vidov kaj sestrite vo salter.