100% се согласувам со се што пиша, во идеално сценарио кај што немаш многу разболувања и хоспитализација. Мојата ситуација беше многу деликатна, детето не се лечеше месец дена после излегување од болница и згора на се почна да се исфрла по цело тело од коктелот на лекови што ги примаше тој месец. Докторката не ми враќаше на мејл викендот, а сестрата толку бурно изреагира во понеделникот сабајле кога и дојде испаничена мајка и побарав да ја исконтактира она докторката со оглед на тоа што на смена беше младата докторка. Се што требаше беше да понуди емпатија да ме смири и верувам ќе се согласев младата докторка да ми го прегледа бебето (зошто и јас знаев дека треба антихистамин да се даде), за тоа е потребно минимална емоционална интелегенција, а не покажување ароганција и надмоќ со коментари "епа носи си го на клиника бебето"... пак ќе кажам, Др Златка е супер доктор, младата докторка ќе стекне искуство за некоја година, а сестрите...па најискрено им посакувам побрзо да си изманифестираат работа во државна администрација, зошто превртување очи кога доаѓаш 15 мин пред крај на смена и мноооогу други моменти (со повеќе луѓе кои се пациенти таму, ги имаме коментирано сестрите), не иде во приватни фирми, особено не кога се работи со болни бебиња и дечиња.
Епа не знам, јас пред 2 месеци кога бев последно ми рекоа дека веќе не е таму отиден е да специјализира. А на сестра ми после тоа докторката и го кажала истото и и кажала за замената
Мене свекрвата кога и излезе првиот заб на бебка ми рече дека сум требала да ја одбијам зошто ќе ме гризела, затоа што она така направила страв и било да не ја гриза мм. Така да што да кажам повеќе
Ај еве постариве застанале во тоа некое нивно време ама медицинско лице да ти рече одбиј го пред година ми е лудо
Ocajna sum i mi e potrebno sovet ili preporaka od majka koja pominala niz istovo ili slicno. Bebe 8 skoro meseci, uredna kilaza, od pocetok odbiva mleko i pie sise ad samo vo son.Vneseni obroci, mlecni zelencukovi i ovoshji, meso. Polazuva interes za jadenje na kasi, ke kasne 5-6 lazicki pocnuva da place. Se somnevame na tivok reflux i averzija kon jadenje. Bevme kaj Dr Aco Kostovski vo Zan Mitrev, ne sum zadovolna. Ne me ostavi nit celosno da ja objasnam situacijata za na kraj da ne mi dade nikakov pogolem sovet za sto ponatamu. Ve molam dajte mi preporaka za doktor od koj ste zadovolni. Fala ❤️
Да те утешам дека мојава до година скоро, толку јадеше. Само млеко и беше се. Јас пробав со парчиња дали ќе сака и тоа беше погодок. Пробај. Може едноставно несака каши детето. Сега си јаде се.
Здраво кој од педијатрите кај Паскалов сте задоволни. Ние бевме на преглед кај самиот Паскалов ама некако не споделува многу информации. Некако многу кратко и нејасно ми одговараше на прашањата.
Zdravo Malata e 2 meseci momentalno matichen i e dr Zvezda vo Idadija no me interesira dali imate preporaka za matichen pedijatar vo Bukurest ili okoli a na Debar maalo karposh 1,2-3? Bitno mi e da se odeleni zdravi i bolni deca i da se dostapni na viber. Kaj dr Zvezda bez zachudena bidejki edna doktorka gleda istovremeno bolni deca i odma posle toa doagja go gleda moeto zdravo dete nekako mi nema logika a i mnogu se cheka iako e so termini. vi blagodaramm pozdrav