Јас пак за овие имам лошо искуство во последно време слушано од другарки,не знаат да им погодат дијагноза на децата,ама секој со свое искуство. @tambelina јас би ти ја препорачала др Ленча Врангалова за во Кавадарци,педијатар со искуство и знаење. @Bibi30 за во Карпош можеш и во Букурешт кај Снежана Лазеска или Билјана,јас дури од Аеродром таму ја носам ќерка ми од бебе и сум задоволна од др-ките.
си го земав картонот од кај драгана ... откако се јавив во јуни после 4 дена вртење на телефон едвај ги добив и ми рекоа дека прв слободен термин е во септември...до септември не работиме со здрави деца ваков одговор добив... бидејќи знам дека е гужва и на претходниот преглед и викам да заказам за нареден месец и ми вика не не ќе се слушнеме ќе се договориме... ама ете не се договоривме не им е ни гајле што си одат пациенти на таа сестрата што беше таму и викам стварно до септември не работите со здрави деца како што ми кажавте по телефон и вика па работиме ама со закажување до тогаш нема термин и и викам а јас до тогаш што да правам и дрско ми одговори епа тоа ви е ... крајно некоректно и непрофесионално значи со мали деца и бебиња работат... ако им е важно само квантитет а не квалитет не знам што да кажам ... значи матичен е може да одиш кога сакаш ... и не се не знам какви стручњаци ...секој преглед 5 мин преку сила трае и не сум задоволна воопшто ... нити совет нити ништо ... се подлажав бидејќи видов тука доста се форсираше лекарката ама катасстрофа ...
Секој со свое искуство но мое лично мислење јас сум презадоволна и под 15мин.преглед детално никогаш не сме биле.Секогаш на фб и вибер сум добивала одговор за не повеќе од 40мин.а за термин сега е вака бидејки ние сме таму 7м и не било ваква гужва.Секогаш сум добивала и совет и одговор на моите прашања. Гужвата што ја имаат или сега што не прегледуваат здрави деца не значи дека е не професионална и стручна докторката..и не е катастрофа...Сите имаме бар во денешно време избор на доктори.Не можеме од сите да сме исто задоволни што е нормално
Jas Res Humana ne ti gi preporacuvam, doktorkata se vika Olgica.Ne e losa, ma da nas ne izvadi od pamet za nesto sto podocna se pokaza deka nema vrska. Poliklinikata e katastrofa, ni izvadija krvna slika so slab hemoglobin.Istiot den preproverivme vo Sistina i izleze deka hemoglobinot e super. Jas sakam da gi smenam ama pojma nemam kade da odam. Nema mnogu izbor na drzavno. Vo meguvreme odime na privatni pregledi. Za kaj Dragana slusam imalo premnogu guzva i mnogu se cekalo, pa se predomisliv i za tamu.
А зошто да лажат дека не прегледуваат здрави деца? И јас не можам да се пожалам дека 5 мин е преглед, ама закажувањето иритира. Јасно ми е дека направено е со закажување за да има ред кај здрави деца, ама целава ситуација иритира. Нас на прв преглед докторката ни кажа се гледаме секој месец првата година, а термин "нема". Не е во ред. Мене ми презакажаа за јули. Значи сепак со здрави деца работат. @didisi а се виде со докторката?
Ne se vidov so doktorkata ama koga ja barav na tel 4 dena ne mi krevase a site vikaat dostapna na tel i koga ja dobiv na kraj mi vika tefterot za zakazuvanje ne e kaj mene javete se kaj sestrata pa se javiv kaj sestrata sestrata mi vika tefterot e kaj doktorkata p ajde pokasno vrtev i taka so tefteri se zakazuva iako e vreme na kompjuteri
Јас од вакви причини не се ослонувам на матичната. Одиме чат пат на мерење и општ преглед, ама еднаш месечно додека бебе направи година одиме и ќе одиме во Систина. Таму можам да прашам се и да добијам детален одговор и образложенија за било што, додека кај матична тешко. Иако ни е ок матичната, не се ослонувам на неа, особено не за нешто посериозно. За жал, кај нас на матичен лекар не можеш да се ослониш, било гинеколог, педијатар, што и да е. Мое мислење и од мое искуство зборувам, секако има исклучоци.
^Врти,сучи,Паскалов и Виктор испаѓа дека се најарни.Да,има гужва,не може стрикно да се направи поделба за прегледи на здрави и болни деца,ама затоа Гого е одличен дијагностичар,достапен и ноќе,макар да е и на крај на свет,бебчиња имаат предност за преглед,прегледува и услужлив е и за деца на кои не им е матичен... Господ здравје да им дава,ама најарно ич да немаме потреба да им идеме.
@PUPICA те памтам и друг пат дека го коментираше “гитаристот” јас на неколку мои блиски што го препорачав не беа нешто воодушевени, а сум слушнала и секакви муабети, ама јас за сега сум презадоволна. Нормално е дека се луѓе и тие и може да се случи грешка или превид. Кој каде сака нека си оди не препорачувам на никого веќе. Ама јас го благословувам докторот многу пати ми се нашол кога најмногу ми требало консултација
Ве читам сите и сакав да дадам и мој коментар на оваа тема. Однапред да ве замолам да не ме напаѓате Бидејќи во градот во кој живеам нема матичен педијатар.јас сум матична докторка и 70% од прегледите ми се деца.на возраст од 1 недела новороденчиња до деца од 15-16 години. Кај нас посебно ги прегледуваме дечињата од возрасните во ординација како игрална направена за нив.со многу играчки и занимации.и здрави и болни дечиња следиме. Не дека јас сакам,но родителите ми веруваат и достапна сум за родителите во било кое време.ете карма,со дечињата најлесно ми поминуваат смените. Доколку е нешто посериозно и гледам дека нема ефект терапијата што сум им ја дала ги препраќам со упат на педијатар. Можеби не е во ред.но јас неможам да им кажам на родителите да не ги запишуваат децата кај мене. НЕМА ПЕДИЈАТАР Плус и тоа се спремам за специјализација.постариот колега со мене е специјалист по школска медицина и затоа многу дечиња прегледуваме,доста работи имам научено од него и сега за сега добро функционираме. Да не изгледа ова како фалба,незнам како ќе ме сватите ама сепак сметам дека најбитна е довербата кон докторот кој ти го следи детето.ако таа ја нема-џабе е се Поздрав
И нашата матична не е педијатар, општа медицина е, ама се бебиња и деца одат кај неа. Сепак сега за сега месечните прегледи сеуште ни се на неонатологија, прематурче сме, па претежно ни е за упати докторката. До сега 2 пати имаме отидено со малиот, за да го запознае првиот пат, краток преглед, рефлекси и мерење, после пак исто за мерење, успат од очно кога се враќавме. Е сега нема здрави, болни, ама на телефон се слушавме дали и кое време да дојдеме одма за да не прими. За понатаму здравје ќе видиме. Многу лошо е што има голем недостаток на матични педијатри во државава, страшно е. Кога ќе се сетам јас кај мојата од раѓање до 18-19 години одев, дур не ме "избрка" кај големите, што сум барала уште да и доаѓам. Колку оправданија за во школо ми имаше дадено, моите се чудеа на крај на година од кај волку оправдани часови имаш.
Мене мојава ми беше смешки последно Јас го носам приватно и се водам по советите таму, ама последно на мерење кај матичната и намерно ја "буцкав" со детски прашања. Жолчка и викам колку пати неделно. А ти колку му даваш ми вика. -2 пати. Еееепа два пати треба А месо, колку грама? -Колку даваш? -50-100 гр.-Да,да орприлика толку -Аааа, сега што да воведам, 11 мес е. -Пааа се можеш освен белка Итн.... Инаку ми е достапна секогаш, мислам дека е стручна ама некако не се посветува.
@eli25 Моника од Промедика ни е матична. Ок е жената, ама баш како што викаш ти, ќе прашам нешто и сама си одговарам 90% од случаите.
Ние сме во приватна амбуланта Марија во Чаир,не сум многу задоволна од последната контрола и соработуваат со една аптека и се ни препишуваат приватно и само во таа аптека ги има тие витамини или креми.Денес бевме на контрола кај Сајковски во Систина презадоволна сум и кај него ќе продолжиме понатака со контроли.
Девојки, некој да не го има бројот на др. Илија Тимовски од Војна болница во лп да ми го пише? И како сте задоволни? Никако педијатар да најдам...
Jas sum momentalno kaj nego zadovolna sum primarius e so iskustvo,na sekoe prasanje odgovara temelno , broj nemam licno negov samo od tamu od salter , tamu e sekoj den do 15:30 sega leten period zimno vreme do 18... odis koga sakas nema zakazuvanja
А кажи ми достапен е вака за не дај боже ако ти треба? И како без закажување, нели здрави болни деца ќе се мешаат?