Педијатар

Discussion in 'Бебе' started by lina-kalina, Aug 22, 2015.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Искуство со Славица кај МВР?

2. didisi

didisi Популарен член

Ima posebna soba za zdravi i bolni deca , jas sum zadovolna mnogu e fin i temelen

3. Annath

Annath Форумски идол

Одлична. Најтопла препорака од мене.

mimiiiii likes this.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Не збори ништо, сам прашуваш сам си одговараш, мене на болно бебе ми рече слободно вакцинирај !( по 2 дена заврши во козле), мислам да е стручна ама нешто не се замара. И покрај тоа што се знаеме, пак е лабава. Инаку е против антибиотици, мене ми се налути зошто сум го оставила да лежи во козле да го трујат со антибиотици и секогаш ми е достапна. На вибер враќа одма.

mimiiiii likes this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

аууу. па што не дојде дома и да те истепа зашто докторите ти рекле да прими терапија детето. И такви ли има..

CurlyBlossomGirl likes this.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Рече дека Козле терале јака терапија за сите , за да покријат се. Демек е тек сеа ќе ти биде цело време болно.
    Кој и да однел дете во Козле на дежурство го оставале да лежи :^)

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Па син ми првиот пат да примеше јака терапија немаше може вторпат да лежиме. Од лидаприм до лендацин има ехеее...
    антибиотикот не е измислен за џабе. кога треба ќе прими и готово. А за жива глава не верувам дека децата стануваат болежливи од антибиотик што примиле. Нема никаква логика.

8. wings

wings Популарен член

Блесава докторка :D
    Еве јас ноќе на дежурство однесов дете со пневмонија па сепак одлучија дека може дома да го лечам.
    Сите што се козле пациенти имаат некаков проблем со плуќа а тоа не е заебанција и ако не се лечи навремено и правилно може тек тогаш последици и за понатака да има. Офф од темата :)

CurlyBlossomGirl and LiliBoz like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Мене во козле колку ми излегле во пресрет нема никогаш да заборавам. Одлични се.

CurlyBlossomGirl and didisi like this.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Веќе кога се кај Козле, сакам да го носам син ми на контрола, обично го носам на приватен пулмоалергилог и сум задоволна ама ми треба преглед и извештај од козле за да можам да му земам терапија на рецепт, се утепав од пари дацање цела година скоро приватно, а и би сакала второ мислење. Имате искуство со добар пулмоалерголог во Козле, или Клиника?? И дали мора матичната да ни закаже или можам сама??

11. MissDior

MissDior Популарен член

@M&M на клиника ќе ти ја препорачам Влашки пулмолог, преку матичен се закажува термин, малку потешко се доаѓа до термин ама главна е на одделот. После со извештајот од спец треба матичен да ти даде рецепт

didisi and M&M like this.
  12. chocolade

chocolade Популарен член

Како што пишала и Мисдиор, на клиника, во педијатрија Др. Влашки гласи за најдобар пулмолог. Понеделник е во амбуланта, ќе ви треба упат од матичен.

MissDior and M&M like this.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Има логика. Антибиотиците го урнисуваат имунитетот, бидејќи, освен бактериите за кои се наменети, ги уништуваат и корисните бактерии во човековото тело, вклучително и цревната флора. Нејзиниот удел во имунитетот е огромен, да не речам добри 60%. Со постојана употреба на истите, влегуваш во магичен круг на нивно постојано користење и постојано разболување. Башка нуспојавите. Го искусив тоа со големиот во периодот од 3-4 години, и не би сакала да се повтори.

Јас лично од Славица сум презадоволна, иако не е матична на моиве. Отидовме кај неа со малово лани летоска бидејќи неговата матична беше на одмор, а Славица е нејзина замена. Детално го прегледа малово, му направи кс, црп, испита урина. На крај ми даде антибиотик, малку беа покачени леукоцитите и имаше и црвено грло. Јас сакам кога докторите не форсираат антибиотици по секоја цена, затоа си ја сакам и матичната на децава, д-р Цекиќ. А претходно бевме кај Старковска во Идадија, уште од врата Алмацин даваше, без да види за што сме дојдени.

tambelina, azelea and wannaBeMomma like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Можно. Но погледни и од овој аспект. Салмонелата му ги направи цревата односно цревната флора ја направи РЕШЕТО. Да не беше антибиотикот детето сигурно немаше ниту да заздрави а ниту да остане нешто од неговите црева. Ме сфаќаш каде се коси сиот тој муабет? Како ќе се уништеше бактеријата која ја јаде неговата ц. флора? Да, со пробиотик ќе ги оправиме цревата. Но мора прво таа бактерија да се уништи нели? Како и да е. Ти ја сфаќам поентата и се сложувам, не по секоја цена антибиотик. Но кога мора ... Се знае.

CurlyBlossomGirl and Annath like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

За салмонела нема компромис, како и впрочем за потешки облици на одредени заболувања. Ама 90% ги даваат од ракав, без оправдана причина. Затоа често се случува да не помагаат кога е навистина потребно.

tambelina and LiliBoz like this.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Денес некако или се апла против или се апла за. Нема некое реално гледање на работите од педијатриве. Мојот го водат двете докторки што се во таа амбуланта. Едната сече од корен а другава лечи со камилица. Првата што ја спомнав т.е. Што уствари му е матична ми беше единствена докторка која не претерува ни со природни лекови ни со антибиотик .

NarCis@ and Annath like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Види, најбитна е добра дијагноза, а после тоа се знае која е терапијата. Денес е редок доктор што само од преглед и со слушалка може да ти даде точна дијагноза и соодветна терапија. Денес со сиот напредок на технологијата треба да е полесно за дијагностицирање, а испаѓа обратно, дека докториве се неспособни.

azelea, CurlyBlossomGirl and LiliBoz like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Многу внимателно, многу пазење и со храна, диета некаква мора да се тера после салмонелата подолго време, нас никој ништо не ни рече, диета еден месец по салмонелата држевме, а по салмонелата пиеше и антибиотици многу пати, пробиотик цело време.
    И сега според мене ради таа пуста салмонела и несоодветна нега после неа, што незнам од каде ја закачи дојдени сме до колоноскопија и гастроскопија, двете треба да му ги прават. Дијагноза немаме, освен што се знае дека има воспаление на цревата и толку.... и се си мислам дека е поради салмонелата се ова што му се случува...

Нема врска, неколку пати сум била со децава, не не оставиле никогаш да лежиме... со инхалации дома сме се лечеле, без антибиотици..

Last edited by a moderator: Jul 26, 2018
    eli25 likes this.
  19. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Да ми препорачате добар педијатар а и матичен за возрасни во поликлиниката Ѓорче петров и околина. .Влае ...фала

20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Илија е супер доктор мене ми беше матичен од мала, сакав и малиов да го носам ама далеку ми е сега.