Здраво...да не знае некоја случајно од кога др.Драгана Емел е на одмор..не ми е за итно да ја барам, па си викам да не звонам безвеза, а да е веке на одмор..Ви благодарам.
Дали знае некој која смена е утре педијатарот во РесХумана? @mariz знам ти одиш кај нејзе, случајно да не знаеш?
И понеделник мислам, пон, среда и петок втора, а вторник и четврток е прва. До 21ви цела Рес Хумана е до 15ч..
Терапија пулмикорд и оперил П. Се спасивме од вентолин Што е тоа пулмикорд уствари, дали знае некој да ми објасни? Колку е штетно ?
Не бе јас сум одела пон после 14ч баш... баш во лп имам од една членка пратено кои смени е, така ми има пишано. Кортикостероид е, најверојатно нешто како и дексазонот што го даваат за инхалации. Треба инхалација со тоа да правите?
Pa prva smena do 16h ne e ? Kako i da e. @chocolade ti rekov inhalacii inaku koritko e pulmikortot ama koga mora mora, ne e do tolku strasno koristat i so nedeli pulmikort. Samo koja doza vi ja dade zosto sega e smenet pulmikortot porano bese od 0.25 mg sega e 0.5 pa pola treba, prasaj vo apteka ke ti kazat.
Да ни даде инхалации 5 дена. Порано одевме кај друг педијатар и ни даваше дексаметазон. Пулмикорд прв пат ќе користиме, но штом е кортико значи е скоро исто. Дозата ни е 0.25 по два пати на ден. Ни даде и киндеримуно... И сируп АЦЦ. Ама тој не и го земав затоа што она нема проблем со искашлување. Напротив, убаво си искашлува. Проблемот беше што на толку искашлување секретот и по 10 дена не се намалува. Причина за тоа е што не сме го лечеле носот, кој што постојано си создавал нов секрет.. Се надевам ќе се среди до петок Фала ви женски на помошта
Тие што сте кај Ложанковски како сте задоволни од Др.Кристина мислам беше што беше на трудничко? Дека Драгана ни е веќе 8м трудна и уште еднаш сме на контрола и после треба кај другава па да си прашам искуство која мајка ја знае и другата докторка или да бараме нова
Трудна? Ајдеее јас крај на јули бев последно и не ми личеше трудна. Значи до толку не ме бива за познаам или до толку не се загледувам
Значи секој месец идеме дури сега и се познава сега ја заприметивме...дури и таа вика до 6ти месец не бев ни свесна дека сум трудна сега вика почна да ми се познава