Педијатар пулмолог чинам е она.Добра е сме биле кај неа со големата 3 пати.И тел ми даде од дома да ја барам ако ми треба.
Сите мои блиски одат кај ложанловски и знам дека е премногу гужва. Оваа ми ја пофалија, ти си била кај неа?
Не сум,сакав и не ме прими без книшка а морав да го носам на педијатар и си почнав кај ЛоЗанковски ГуЗва е да ама јас сум задоволна
Ти одговориле веќе, работи како др. по општа медицина, исто и Виктор. И двајцата се на специјализација на детска клиника.
Da, super e d-r Tanja od Sistina i nie sme bile nekolku pati kaj nea i sekogas sme naisle na super priem
Во поликлиника мвр. Слушам пофални зборови за женава од луѓе од клиника. Возрасна е над 55 сигурно, си дала отказ од ГАК за да отвори своја пзу
Специјализанти не можат да бидат матични доктори. Како работат тие? Договорите што се потпишуваат со ФЗОМ не дозволуваат такво нешто. Специјалист педијатар, доктор по семејна или општа медицина може да биде матичен. А доктори кои тековно специјализираат може да работат во амбуланти, ама не може да бидат матични.
Не сум запознаена со законските процедури ама ако добро разбрав по твоево пишување доктор по општа медицина може да биде матичен. Тоа се и двајцата- така и стои на нивниот печат. Зошто не би смееле да специјализираат во меѓувреме?
Ништо посебно ама воглавно ок. Најголема маана што не прегледува уво на лице место. Повеќе зборува отколку што е посветена на детето и самиот преглед. Ја сместувам во педијатри што само гледаат редот да му помине на детето. Пробај. Можеш. Јас платив 700-800 денари. Јави се, закажи термин макар што секако ќе чекаш и кажи дека си за приватен преглед. Ама не очекувај ништо посебно, барем јас се покајав за парите. Подобро е Систина.
не може ли општ доктор да работи, а да специјализира у исто време? И да си вработи други општи доктори?
Може да работи, ама не може да биде матичен доктор. Може да вработи и други да бидат матични, ако е негова ординацијата. Барем еве, јас сум матичен доктор, не можам да упишам специјализација, оти ќе треба да напуштам работа. Немаат услови да ме држат ако не сум матичен доктор, па ќе вработат друг. Да е моја ординацијата, ќе си вработам друг да биде матичен, а јас и да работам и да специјализирам. А вака не.
Освен што ми рече дека детето ми има морбили а немаше-арна е. Па од ракав-ај нема да пишувам морбили да не се плашиш. КО небаре мене ќе ми смени нешто ако не пише. Потоа на тел ми вели нема морбили. вирус со морбилен осип има. ја прашувам дали тоа сеуште значи дека може да фати морбили ми вели-не може да фати, фатено е. најди нзс ако можеш на ова. јас не најдов тогаш. бев на друг доктор. патем ако сумњала на морбили зашто после нас внесе бебе во истата просторија да прегледа... како сакаш. јас не би кај неа после ова.
Сакаш да кажеш дека специјализант не смее да биде вработен? Никаде? Приватно не смее да си специјализира некој?
Можат да работат, да, приватно, државно, небитно каде, ама не смеат да бидат матични. Јас мојов пример ти го кажав оти кај мене на газдиве не им се исплати да држат двајца доктори, еден матичен, еден да специјализира. Оти договорот што е потпишан со фонд така налага. Освен ако нема некои измени поради недостатокот на медицински кадар.