Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Може втора смена оди на раб ваму... Мислам повеќе доктори беа они во ординација

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.962
    Ама секако, тој си работи, никој не му брани тоа. Ама не може да биде матичен доктор, небитно дали општ или педијатар.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    140.462
    Е, да нас у книшка друг ни е матичен... амам мислев дека сме многу пациенти, затоа.

4. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Значи специјализант не смее да биде матичен доктор? Искрено прв пат слушам, не сум во тек со законскиве прописи за оваа тематика а и не сум имала потреба да знам. Јас кај докторов отидов по препораки од други доктори на клиника кои му биле професори, ни тогаш не знаев дека е доктор по општа медицина а не педијатар. Не дека лично ми менува дали е специјалист или општ ама негов печат имам во кишката на малиов. Како тогаш му е решено ова со специјализацијава не знам, веројатно постои некој начин.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Ако он веќе специјализирал за тоа што го работи мислам нема фрка да си раб и да специјализира на друга гранка во педијатарство. Ама мислам. Пошо кај нас прават така. Вајда и кај нив е исто

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.962
    Не знам за субспецијализација како е регулирано. Ама во тек на специјализација не смее како матичен да работи. Освен, како што кажав, ако нема некои измени поради дефицитот на медицински кадар.

7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    140.462
    Јас мислам дека специјализира сеа детска кардиологија или како и да се вика....

како и да е, од поглед знае што е и како е, се сеќава точно на секое дете, знае се што треба за секое...

На Alishan30, TarantulaA, PUPICA и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.962
    Па таков и треба да биде матичен педијатар. Добар дијагностичар пред се, и терапија соодветна за детето што треба да ја прима.

На Alishan30, JuLleE, PUPICA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    И мене малку ми се гледа збунето. Кога бев на контрола со малата после стомачниот вирус, јас и викам нема пролив веќе,а таа по 5 минути ми вика: А има пролив? хахаха
    За дијагностичар ми се виде ок, ама многу е збунета некако.

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Кога го виде осипот скокна леле ова е морбили и се трга ко лепрозно да ми е детето. Ни д од доктор не покажа. Јас ко што го држев по нејзината реакција почна да ми се врти ко небаре детето канцер 4 стадиум да слушнав. Маж ме задржа сестрата почна да се дере ШТО ТИ Е МА НА ТЕБЕ КАКВА МАЈКА СИ Ти.
    Кога кажав не е боцкан ми вика а што ти од аутизам се плашиш и ми се смее во лице.
    Собирам сила да помине периодов и ќе одам некој ден во систина.. Ама ќе гледам и во пмс да сум. Па се ќе изнакажам таму за професионалноста на госпожата ..

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Јас искрено во Ремедика наидов на поголема професионалност и човечност од педијатрите и од сестрите, ама штета што немаат за инфузија, затоа отидов во Систина.
    А како можела сестрата така да ти рече и да ти се развика, ццц, а колку плаќаш.Па ако е за дерење, ќе одам бе на клиника. Страшно.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Искрено мене на клиника никој ми нема повишено тон. Освен што за прием вториот пат ја спукав со лидија ама и тоа за 10 мин се среди. Првиот пат кога требаше да не примат дур чекав имав паничен напад иако делував смирено од надвор. Мислев готово ни е. Аа мајката. Но напротив. Грижливи беа редовни на саат за терапија и докторите се стварно од еден до последен искусни. Сама себе ќе си гризнев од газот зашто приватно сум носела. Поради тоа испитувањата за вакцини ги почнав кај карева на детска. Жената ич притисок не ми вршеше слушаше и читаше се што и однесов од историја и слики гледаше од детето кога имал осип. Мислев ќе ме осуди зашто бев во систина ама беше апсолутно професионална. Никаков притисок не ми вршеше да прими вакцина. Напротив. Рече сега ќе Испитаме па ќе чекаме до септември да видиме ако има нешто веднаш тука да го видам. Вториот пат кога не хоспитализираа на инфективно ми олесни. Зошто дома не би знаела во таква ситуација како ќе издржев. Таму се осеќав сигурно.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Некој да сподели, или @ajaja95 ти ако отиде? Барам педијатар за ќерка ми, се обидувам да ги избегнам Драгана и Паскалов, пошо гледам сите нив ги препорачуваат а не сакам да одам таму каде што е цела гужва. Докторкава ја гледав на една емисија на тв, ми се виде ок, а гледам и на фб, по групиве ја препорачуваат. Некој од тука да каже искуство?

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Не отидов, не сум решила уште.

15. MBelcovski

MBelcovski Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Jas Vi ja preporacuvam Dr. Olgica od Res Humana.Nema guzva,doktorkata e korekna, dobar dijagnostichar, sekogash dostapna na mob za sovet.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Благодарам, но многу ми е далеку. Барам опција што нема да ми биде од другата страна на градот.

17. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    569
    Jas bas ne ja preporacuvam Olgica, a ni Res Humana :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Здраво дали некоја има искуство со педијатар др. Славица Тодоровска?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.890
    Мене па океј ми е докторката, само што се потресува дека има гужва, а нема гужва никогаш. Децата од кога ми се кај неа, не ми се разболеле, цела година и више немаат пиено антибиотик. Антибиотик малата пиеше некаде на 3м, ама препишан од Козле болница (сега е 15м), а синчево не се сеќавам, ама уште кај Паскалов бевме кога пиеше последен пат антибиотик. До сега инхалации дала само, исто пред година. До душа не ми оди и големово во градинка, ама ги мешам со дечиња, шетаме. Пред да се роди малата, глава не кренавме со синко, мислам на два месеци антибиотик пиеше, зима, лето, болен беше. Е сега има друг проблем синчево, ама тоа е сосема друго и не е нејзина област, за тоа не следат на клиника.

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Da ne znaete koja smena e Seizova vo j.sandanski ovaa nedela.