Jas iskreno odev kaj nea prvite tri meseci i od togas ne sum bila. Prvo me izvadi od pamet deka glavceto i zabeguva na edna strana. Ja odnesov kaj uste dva pedijatri nezavisno eden od drug i rekoa deka nema vrska toa sto ni kazala. Deka se e normalno i vo red.Na slednata kontrola pak istoto ni go kaza, pak ja odnesov na dve mesta, pak se normalno. Plus malce mi e i nadmena. Nekako ne ni klikna od sam start A za Res Humana, ne sum zadovolna od laboratorijata. Ist den napravivme krvna slika i tamu i vo Sistina, drasticno razlicni rezultati (hemoglobin 95 vo r.humana, a vo sistina 125).Sepak poveke veruvam na Sistina
Незнам за лаб, имаат и различни реф граници, но точно покажувало секогаш. На мојов му е малку под граница и на граница нонстоп, го следат и на клиника и често правиме и таму крвна слика, исто и кај неа е под граница малку или на граница, според нивната реф граница. Исто и другите вредности mcv, mchc, mpv, му се ниски нонстоп, ниски се и во Рес Хумана. Не сме ни имале потреба да одиме многу кај неа последниве 6,7м, освен на рутинска додека одев за малата и чат пат за крвна слика за синчето дека мора да му ја следам на две недели.
Za krvnata slika moze togas taka ni se pogodilo. Ama zaradi toa sega ne im veruvam i zatoa sakam da gi smenam inaku na hem.95 odma ni prepisa sirup i vit c. Sreka sto preproveriv denta
Чудно ептен, како ја прифатат изгледа. Малава исто анемична од раѓање беше и рече ке чекаме до 10м да се среди со исхрана, ако не сируп. На 10м даде сируп ама јас не го давав, појачав исхрана и и се среди крвната слика.
и јас го знам истото,на субспецијализација е на детска кардиологија.И јас у книшка имам негов печат за матичен.Него, му се дивам,освен на професионализмот,како тоа може да памти секое дете?! јас неоамтам вчера што доручкував. ок не сум јас он,ама ала да му е.И се сакам да го прашам дали има некоја финта како се сеќава ...Едно време на маж ми почнав некои лични(глупави) теории да му кажувам ,дека пред секој преглед си отвара некој скриен тефтер кај шо запишува за децава да се потсети))(тресам глупости)
Сајковски е супер, ама за препишување некои препарати/новитети, козметика најскапа (Ла Роше) итн ... Му напоменав обем на глава да измери, ништо од тоа. На колешка дете со тт. 40ништо не и дал, демек да ветрее, туш, па пак на клиника си завршиле. Иначе за муабет е супер. Ко на кафе со пријател лабаво. Исто и за исхрана не ми кажа по колку, демек по желба, па дете си блуцкаше секое цуцање.
На колешката може и рекол да почека три дена, а таа подразбира (ако не и рекол) дека треба да дава парацетамол. Па после три дена ако телото само не се избори се оди пак на лекар. За исхраната, особено за цицање по желба на бебето. Кога сака, каде сака и колку сака. И за главчето во моментот кога не го измери зошто не го потсети пак, требало пак да му речеш главчето да се измери. Не сум била кај него така не знам кој е Сајковски да напоменам. Само во се гледам причина за тоа што кажал и направил. И за препаратите тоа му е работа. Наше е дали ќе ги купиме. И немам намера да се карам или да го бранам не знам ни кој е.
Незнам во која тема да гопоставам прашањето,ако треба префрлете го... Освен систина,каде има на др место приватен педијатар(за ургетно носење на пример,значи да има дежурна служба и во сред ноќ)?
Здраво мајкички ви пишам прв пат тука сеуште не сум породена, но сакам да се информирам за добар педијатар во Охрид, некоја женска да ме информира....сепак треба да знам пред време со кој/а ќе си фатиме работа... ви благодарам
Ние сме кј Славица Филева на маларична. Супер е, нон стоп достапна и со деца супер однос. Исто Колески мн го фалет и се задоволни. Ама далеку ми е неговата ординација инаку кј него ќе одев.
Не Колески не ми се свиѓа тој човек, а и другарка ми го однела бебето кај него после породувањето со жолтица и рекол нормално е да спијат бебињата долго.... И после ја задржале на детско....
Епа пробај на Маларична кј Славица Филева. Јас секогаш и на второ мислење ја носам на детско кј Орхан. Особено пред вакцина. За Руменова шо е кј Економскок имам мн неубај мислења чуено. Ама размисли си убо. И Никола Филев исто е добар ама ќе заминува в пензија.
Jas vodam bliznacinja kaj nea, sea za sea e ok. Ama ne sum sigurna za ponatamu da li da prodolzam. Za nekoi raboti ne mi se bendisa, posebno sto sekogas mi vika da ne gi vodam kaj defektolog ili gi gleda kako da ne se porano rodeni.