Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    569
    Jas iskreno odev kaj nea prvite tri meseci i od togas ne sum bila. Prvo me izvadi od pamet deka glavceto i zabeguva na edna strana. Ja odnesov kaj uste dva pedijatri nezavisno eden od drug i rekoa deka nema vrska toa sto ni kazala. Deka se e normalno i vo red.Na slednata kontrola pak istoto ni go kaza, pak ja odnesov na dve mesta, pak se normalno. Plus malce mi e i nadmena. Nekako ne ni klikna od sam start :) A za Res Humana, ne sum zadovolna od laboratorijata. Ist den napravivme krvna slika i tamu i vo Sistina, drasticno razlicni rezultati (hemoglobin 95 vo r.humana, a vo sistina 125).Sepak poveke veruvam na Sistina :)

На didisi и sofi2107 им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.891
    Незнам за лаб, имаат и различни реф граници, но точно покажувало секогаш. На мојов му е малку под граница и на граница нонстоп, го следат и на клиника и често правиме и таму крвна слика, исто и кај неа е под граница малку или на граница, според нивната реф граница. Исто и другите вредности mcv, mchc, mpv, му се ниски нонстоп, ниски се и во Рес Хумана. Не сме ни имале потреба да одиме многу кај неа последниве 6,7м, освен на рутинска додека одев за малата и чат пат за крвна слика за синчето дека мора да му ја следам на две недели.

3. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    569
    Za krvnata slika moze togas taka ni se pogodilo. Ama zaradi toa sega ne im veruvam i zatoa sakam da gi smenam :) inaku na hem.95 odma ni prepisa sirup i vit c. Sreka sto preproveriv denta :)

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.891
    Чудно ептен, како ја прифатат изгледа. Малава исто анемична од раѓање беше и рече ке чекаме до 10м да се среди со исхрана, ако не сируп. На 10м даде сируп ама јас не го давав, појачав исхрана и и се среди крвната слика.

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    22.621
    и јас го знам истото,на субспецијализација е на детска кардиологија.И јас у книшка имам негов печат за матичен.Него, му се дивам,освен на професионализмот,како тоа може да памти секое дете?! јас неоамтам вчера што доручкував. ок не сум јас он,ама ала да му е.И се сакам да го прашам дали има некоја финта како се сеќава ...Едно време на маж ми почнав некои лични(глупави) теории да му кажувам ,дека пред секој преглед си отвара некој скриен тефтер кај шо запишува за децава да се потсети:)))(тресам глупости)

На Alishan30, Tukituki, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Сајковски е супер, ама за препишување некои препарати/новитети, козметика најскапа (Ла Роше) итн ... Му напоменав обем на глава да измери, ништо од тоа.
    На колешка дете со тт. 40ништо не и дал, демек да ветрее, туш, па пак на клиника си завршиле.
    Иначе за муабет е супер. Ко на кафе со пријател лабаво.
    Исто и за исхрана не ми кажа по колку, демек по желба, па дете си блуцкаше секое цуцање.

7. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Jas sum prezadovolna od Sajkovski, dostapen vo sekoe vreme i prijatelski nastroen

На NEA и didisi им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Изгледа само ти вакво искуство имаш од него.

9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Може не му бил денот. :)

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    На колешката може и рекол да почека три дена, а таа подразбира (ако не и рекол) дека треба да дава парацетамол. Па после три дена ако телото само не се избори се оди пак на лекар.

За исхраната, особено за цицање по желба на бебето. Кога сака, каде сака и колку сака.

И за главчето во моментот кога не го измери зошто не го потсети пак, требало пак да му речеш главчето да се измери.

Не сум била кај него така не знам кој е Сајковски да напоменам. Само во се гледам причина за тоа што кажал и направил.

И за препаратите тоа му е работа. Наше е дали ќе ги купиме.

И немам намера да се карам или да го бранам не знам ни кој е.

11. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    22.621
    Незнам во која тема да гопоставам прашањето,ако треба префрлете го...
    Освен систина,каде има на др место приватен педијатар(за ургетно носење на пример,значи да има дежурна служба и во сред ноќ)?

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    182.768
    Нема. Само Систина е.

На didisi и TarantulaA им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Здраво мајкички :hai: ви пишам прв пат тука сеуште не сум породена, но сакам да се информирам за добар педијатар во Охрид, некоја женска да ме информира....сепак треба да знам пред време со кој/а ќе си фатиме работа... :wasntme: ви благодарам :*

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ние сме кј Славица Филева на маларична. Супер е, нон стоп достапна и со деца супер однос.

Исто Колески мн го фалет и се задоволни. Ама далеку ми е неговата ординација инаку кј него ќе одев.

15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Не Колески :^) не ми се свиѓа тој човек, а и другарка ми го однела бебето кај него после породувањето со жолтица и рекол нормално е да спијат бебињата долго.... И после ја задржале на детско....

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Епа пробај на Маларична кј Славица Филева.:D Јас секогаш и на второ мислење ја носам на детско кј Орхан. Особено пред вакцина.

За Руменова шо е кј Економскок имам мн неубај мислења чуено.
    Ама размисли си убо.
    И Никола Филев исто е добар ама ќе заминува в пензија.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ти благодарам мила :* нека се роди жива и здрава, после здравје ќе видиме :D:l:

На Sandrin4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Majki, da li nekoja ima iskustvo so doktorka Sonja Guleska od Jane Sandanski?

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Nikakva, da ja molis da zbora da ti każe.

20. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Jas vodam bliznacinja kaj nea, sea za sea e ok. Ama ne sum sigurna za ponatamu da li da prodolzam. Za nekoi raboti ne mi se bendisa, posebno sto sekogas mi vika da ne gi vodam kaj defektolog ili gi gleda kako da ne se porano rodeni.