Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Neznam sto da ti kazam. Mene ne mi se sviga ic. Ednas bev kaj nea i vise nikad. Da ja molam dva zbora da mi kaze sto mu e na deteto. Ma ajde molim te. Umre vremeto koga doktor ke mi pregleda dete, ke pise terapija i prietno bez dva zbora da kaze ili objasni. Mi treba doktor so kogo ke porazgovaram, ke mi odgovori na prasanja i ke se dogovorime sto ponatamu. Ovaa ne e takva. Mozebi i jas mnogu baram.

2. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Fala za odgovorot. Ke razmislam za ponatamu. Sega sakav da slusnam i vtoro mislenje. I problemot e sto ne znam kaj da gi vodam, ako ne vo Jane.

3. Vivre

Vivre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    9
    Имам потреба да го споделам икуството со педијатријата во Ремедика. Очајно! Таму се породив, а потценувачкиот однос и неоправданите ставови ги сретнав на првиот бесплатен преглед, нормално никогаш повеќе не одам таму на педијатар. Ако ви треба демотивација и дохрана со вештачко млеко по секоја цена, посетете ги педијатрите во Ремедика. Да, гневна сум! Замислете 2 дена по отпуштање од болница, констатираа дека на бебето му треба дохрана, бидејќи цитирам: "што му направивте на бебето, го ослабевте 50гр за два дена" Јас имав млеко, бебето убаво цицаше, нормално е на 7ми ден од раѓање да паѓа во килажа, до две недели, само тоа сега го знам а тогаш бев во паника од нивниот совет! Нивниот неоснован, тотално погрешен совет. Сега бебето има два месеци и има качено 2 кг, ексклузивно на мајчино млеко. Да си ги преиспитаат ставовите - ги обесхрабруваат мајките и поттикнуваат дохрана и кога нема потреба, жално е и за мајките и за бебињата. А до тогаш јас таму уште еднаш не. А вие имајте предвид, консултирајте и други педијатри, нека не ве плашат лесно со препораки за дохрана.

На LiliBoz, Sexybaby86, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Кај кој педијатар бевте? Јас истата оваа ситуација ако не и полоша ја имам од сестрите од систина,како и од еден педијатар.Значи никакво охрабрување, се нешто се брзаа и за тие пари искрено не бев задоволна. Среќа што бев упорна и сама си помогнав да имам што повеќе млеко. Ние одиме кај Марина во Ремедика таа е најдобра, за разлика од другите педијатри вработени таму...

На pepapa, LiliBoz, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    Спасова Лидија?

На Animali, Monche24 и Vivre им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    76.853
    Најверојатно зависи кај која докторка. Моето искуство спротивно беше, бебе не ставаше како што треба, а они викаа супер напредува. После месец маки мачење само да цица, бебе нервозно, килажа недоволно, столици чудни тенки зеленкасти, матичниот рече мора дохрана... Единствено што ме извади од памет, а може нормално е незнам.... Не и беше папчето паднато 14 дена и и го откорнаа таму, буквално и го истегна за да падне, што мене ме исплаши дека тоа пред мене го направи, влажнеше после неколку дена но битно океј беше. Плус чекањето по 30-40мин... ке ни речеа влезете и ке не пикнеа во собичка една и ние таму си дремевме... мм еднаш стварно заспа зашто стварно чекавме може саат, мислам и не заборавија дека сме таму (facepalm)

7. Vivre

Vivre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    9
    Како погодивте! Розита Хаџи Манчева и
    Спасова Лидија. Јас бев на бесплатен преглед што следува по породување кај нив, си велам уште пари да им дадев. Можеби Марина е нешто различно сите кај неа одат, ред не се дочекува, ама мислам дека како клиника, докторите имаат воедначени ставови. А собчето за преглед на здрави деца стварно е јадно, па уште не е ни издвоен посебен влез од болните, што сега во време на епидемии предизвикува дополнителна грижа

На Sparkles27 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    Живковиќ побарај ја.
    Се нервираат и они што се такви условите .

9. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Живковиќ е одличен педијатар... Во однос на она што се случува во внатрешноста, верувајте имате среќа што живеете во Скопје па имате на претек избор...

На Animali, Black girl и eli25 им се допаѓа ова.
  10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Бегајте од тие две. Јас не знам како и станале педијатри. Везе со животот немаат. Баш ми е криво што имате прва слика негативна, зошто Живкович и Марина се врв од доктори. Јас лично сум презадоволна. И од однос и достапност во секое време. Зборам пред се зошто се можно од педијатри и установи поминав.

На Sparkles27, Animali, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Некој што бил сега брзо кај Марина Поп Лазарова, колку е преглед?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    900 или 1.000

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Za Zivkovic samo najdobro imam da kazam. Prvpat otidov kaj nea koga mi bese malata so stomacen virus I zenata mi rece koga I da e, da ja baram ako treba nesto. I vo nedela I vrtev, mi krevase. Alal da i e. I vo sistina odam, ama ne dobivam takov tretman.

На eli25 и Animali им се допаѓа ова.
  14. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.007
    Допаѓања:
    4.473
    Сите прегледи по 1400 ден ни ги наплаќа. Односно, првиот преглед 1400 ден, а наредниот е контрола и не ни го наплаќаше. И се така........па му доаѓа како 700 ден преглед.

15. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Мене многу често ми се случува да не ми наплати, посебно кога одам пред вакцина или патување, само крвна слика ми наплакаат иако ја прегледува малата. Инаку 900 денари.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.277
    Допаѓања:
    226.767
    И од двете што го пиша имам лошо искуство и доживотно ќе ги пцујам.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    На една роднина на детето за стомачен вирус и викала да јаде се, нема потреба од диета и ад да си пие исто така ( а моето кога имаше стомачен ми викаа ад само без лактоза ако го прифаќа и диета обавезно). За Лидија зборам. А да, и рекла и дека детето и било многу слабо (читај:рахитично).

На Feminka22 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.277
    Допаѓања:
    226.767
    'јавете се што и да ви треба'. Вртам ими се дере зошто сум и вртела она само што дошла од раб. Пошо нели јас на грав глеам.
    За грешна дијагноза нема да кажам за да не ме препознае некој...

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Јас еднаш се молев она да не не прими. Беа Живковиќ и Спасова заедно. Среќа Живковиќ се ослободи.

На Animali и LiliBoz им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.277
    Допаѓања:
    226.767
    Фина е, живковиќ ама 2 пати сум била кај неа и тоа за рутинска контрола. Така да не знам да кажам како доктор како е. А за ова што зезна лидија после тоа марина не опорави ..

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.