Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    1550 денари е.Јас минатата недела толку платив

На Mimmi39 и ajaja95 им се допаѓа ова.
  2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    4.435
    Значи поскапеле. Од декември не сме биле.

3. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Малку претераа, и јас се зачудив.Барем да ги поделеа здравите и болните деца и да се тргнат од подрумот.Среќа имаат што др. Поп Лазарова им е таму инаку не би одела

На Coco31 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  4. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    7.048
    Да од март поскапеа. Како што пишала @Sparkles27 1550 ден. е преглед. И јас заради Марина го носам таму

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Мене ми наплаќа 900.
    Инаку претходно 800.
    Од 5 пати еднаш ќе ми земат пари.

6. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Таму си породена?Јас не сум, ама сепак голема е разликата во цена на тие што таму се породиле и тие што не се...

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Да таму.
    Зависи и од педијатарот секогаш помалку ми пишува за наплата од реалната цена.

8. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Здраво дали некој има искуство со педијатар Мирјана Кочова од Ремедика...во однос на стручност, пристап и сл.

9. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Ne, ne e porazlicna Marina, duri i beter e. Kaj nea dete vise nikogas nema da odnesam. Eden kup pogresni soveti, demotivacija za doenje, forsiranje na dohrana isklicivo so Hipp zasto deugite ne cinat. Ma uzasno iskustvo. A, da ne zaboravam i iskustvo na bratucetka, bolno dete, gori od temp, kasla, rastura, vika nisto ne mu e, viroza, vitamincinja samo i paracetamol. Od tuka u kola na detska klinika, ja hospitaliziraa odma i ostana 12 dena vo bolnica so maloto ao pnevmonija. Ma katastrofa od lekar, tolku.sum besna na spomnuvanje na nwjzinoto ime. Barem vo moj slucaj.

10. holly33

holly33 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    801
    Preporaka za dobar pedijatar vo opsta bolnica Strumica? Kolku pedijatri ima vo opsta bolnica i koi se? Sum slusnala za Dzorlev i Elica. Drugi koj se? Blagodaram

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.603
    Допаѓања:
    17.534
    Ја исчитав цела тема сигурно три пати и место да се решам јас уште повеќе се збунив.Значи сакам на децава да им најдам еден матичен педијатар асален и да почне да ги води,да ги запознае децава да им ги знае состојбите.Колку што разбрав Паскалов и Драгана не примаат нови пациенти?Местоположбата воопшто не ми е битна.Да не дава одма антибиотик а кога ќе го даде да биде по антибиограм.Сакам да има и дел болни здрави деца.Многу барам и сакам? Возможно е ова?

12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Од нашето искуство со Паскалов.
    Мислам дека одамна не прима нови пациенти, сепак, прашајте си.
    Нема посебен дел болни/здрави деца, има истакнато препорака за преглед на болни/здрави во одреден термин, но, од иск причини не сите родители ја почитуваат.
    Дава антибиотик и без антибиограм, но, никогаш не направил грешка. Едноставно, некогаш нема време за чекање 2 дена за брис. Дечкото е рентген:D Досега не згрешил, барем јас немам такво искуство.

На Ednostaven, ***Bony***, Tukituki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.603
    Допаѓања:
    17.534
    Паскалов ни е пријател/познаник и одевме таму.Големиот ни го водеше оние нормални контроли на месец дена,ама еве сега за второво отсутен е.Нели специјализираше па беше на одмор,и некако не матка.Мм му врти он не крева па ќе рече ај ќе ти се јават и ги нема.Вистина бевме презадоволни ама се дури не е матичен неможам да се ослонам на него,а несакам ни да бидам предосадна и да молам за преглед.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да не се лажеме и Виктор е супер во секој поглед и позборлест:D
    Имам чувство дека некако е во сенка заради Гого, ама и тој е голем професионалец.
    Мое видување.
    Видете со Виктор, доколку не инсистираш кај Паскалов.

На Tukituki и simona_baby им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    На педијатрија се двајца педијатри Џорлев и Панди. А како општи лекари работат и Марија, Ѓузелова и Дафинка.
    Од нив задоволна сум од Џорлев и Марија.

А како матични педијатри , Елица, во склоп на болницата има ординација и Бамби Македонка.
    Од нив Елица.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Само двајца матични педијатри има? :( Па Струмица треба повеќе ....

17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.621
    Допаѓања:
    15.728
    др Кочова е специјалист педијатар ендокринолог, не е педијатар,ние одевме кај неа додека беше на детска клиника ради тироидата ја следеше малата од бебе,супер е докторката од аспект на стручност нема промашај и онака пријатна беше на однос секогаш достапна да објасни ,да смири ,и јас скоро разбрав дека сега е во Ремедика откако се пензионираше.Ако ти треба поконкретно нешто за неа пиши,мислам дека имав и број ако ти треба за консултација.

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.621
    Допаѓања:
    15.728
    Симона незнам каде живеете,и друг пат имам препорачувано тука за др. Снежана Лазеска и др Билјана од Букурешт,посебно др Билјана бидејќи Снежана веќе ќе оди во пензија,замена се двете една со друга,исто кажуваат не даваат без врска антибиотик,до сега се што ни кажале така испаднало.Посебно ти ја препорачувам Билјана,млада е ама децата многу ја сакаат и знае како да им пристапи и се.Ние од Аеродром одиме до таму,од бебе ја носам и задоволна сум,не ми се менува инаку Виктор од кај Паскалов ми е комшија,цела зграда децава ги прегледува :),ако ни треба нешто итно иде по дома :)
    Друга препорака види др.Лилјана Којиќ во амбулантата на МВР во Центар ја фалат многу ,мислам дека претходно има работено на клиника.

На Bupalu и simona_baby им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Да. :( И тоа немаме ни на специјализација. Само една докторка. Има уште две години секако.
    А не им ни даваат нит приватни ни државна специјализација. И после ќе си одат лекарите...

На azelea и eli25 им се допаѓа ова.
  20. holly33

holly33 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    801

Blagodaram na odgovorot duffi :)