Незнам добар ама бевме на прв преглед кај Александра Ѓорѓевиќ во Ремедика ,и катасрофа е.За приватно и плус 1000ка преглед,крајно разочарана
И синчето мое е во Ремедика кај др.јадранка Живковиќ, задоволна сум, ок е. Додека лежевме во болница еден ден се погоди ѓорѓевиќ-катастрофа впечаток ми остави. Со Јадранка имаме комуникација на друго ниво.
Jas, nie bevme kaj Sonja do pred mesec dena. Ne e losa, ama ne e mnogu zainteresirana za rabota. Sekoj pat kazuva nesto porazlicno za dohrana, na primer. Eden pat kazuva mozes rucek da davas, posle 3 meseci povtorno mi kazuva mozes sega rucek da vovedes. Toa e eden primer samo. Ne bev zadovolna i otidovme na drugoto mesto.
Нас ни е замена. Јас кај нејзе одам само упат ако ми треба, за преглед не. Дали дека ни е замена или не знам зошто, не ми ги прегледува децата ко што треба. А кога ќе ги прегледа два збора ќе ти каже и толку.
А која ви е матична вас? Јас кога бев на прва контрола она се погоди таму и го прегледа, ама не ни е матична уште бидејќи тогаш немаше уште книшка.
Здраво Мами. Ми треба информација. Сеуште не сум породена, но мр интересира постапката за бирање добар педијатар, секако со локација. Кога е прв преглед? Што е потребно за да стане матично?
За матичен да одбереш ти треба здравствена книшка, а за да извадиш тоа ти треба матичен бр, односно извод. Бираш по сопствено убедување. Јас на прв преглед кај матична ја однесов на 3 месец, пред тоа ја носев во Систина, таму ако се породиш првиот месец даваат три прегледи плус уште еднаш ја однесов бидејќи беше сезона на вируси, грипови и морбили, а таму се одвоени чекалните. Таму детално ја следеа, и сега сум сигурна дека добро направив бидејќи нашата матична не е нешто за чести прегледи, немало потреба од толку.
Бевме кај него, многу чаршиски мубает ми тераше наместо мубает за бебе. Палчевска ми е се нешто во фрка, на брзање. Танчевска не ми се допадна, не ми даваше конкретни одговори. Се мислев следно Фидановски да го пробаме ама ај да прашам прво за препорака овде... Незнам дали е до докториве или мене се нешто ми фали ама еве година ќе направиме и уште педијатар не можам да си погодам
Симонида е супер На породилно е сеуште, ама сега септември се враќа. Сум била кај сите скоро и она ми е најдобра. Секогаш има време на се’ да одговори, смирена е, не се брза, детална при преглед на бебка, супер е стварно. Додека е на породилно кај Палчевска одиме, и првите два три пати беше ок, ама сега едвај чека штрафта да фати низ врата. Стално брза негде и тоа ме нервира, никогаш не можам да прашам се’ што сум планирала. Едвај чекам Симонида да ни се врати
Симонида е кралица Не ми е педијатар се знаеме лично девојката е едноставно кралица. Спремна и внимателна.