Дали некој има искуство со Розета Хаџиманова? Работела во Ремедика, сега е во Рес Хумана на местото на нашата педијатарка. Требаа да се решиме дали сакаме да ни биде матична.
Истото дојдов да прашам Дали да одиме кај неа или сепак да си останеме кај Олгица (она ке биде во новата поликлиника Санте). Розета на пораѓај ми беше, после 2,3 пати бевме со малата на првите контроли... ја имам заборавено
Еве од неа порака што ми стигна. Pocituvani maticni pacienti Ve izvestuvam deka maticnata ambulanta na dr. Olgica Nikolovska spec.pedijatar od 16.03.2020 ke raboti vo prostoriite na Sante Plus Hospital 2 Poliklinika koja se naoga na ul.Bul. Partizanski Odredi br.42 nasproti Krojac Angelkovski so istiot raspored na rabota,ponedelnik i sreda porucek,a drugite denovi sabajle. So pocit dr.Olgica Ова како што ми рече маж ми, бившо неуромедика, Санте поликлиника ке биде
Супер е Розитка, сум носела дете, ама сигурна си дека е во Рес хумана, јс видов дека е во Неуромедика?
@eli.karameli како што пиша и @mariz погоре, Олгица од Рес Хумана се префрли во Санте плус, кај што беше стара Неуромедика на партизанска. Е сега ми се јавија денес дека веќе нема да работи Олгица туку Розита. @mariz Олгица би требало да е на скроз трето место
Скоро се слушнав со Олгица, во Санте поликлиника ке биде 100%. Само не беа почнати затоа што Филипче во изолација и печати требало он да удри за да почнат да работат. Беше во Санте болница за раѓање кога се слушнавме, привремено.. но не примаа пациенти таму. Розета ке била во Рес Хумана, денес ми јавија од таму. Докторката е префрлена од Ремедика, баш тоа нагласија. А јас видов на картон и дека на пораѓај ми беше, ја памтам малку... црна со наочари @eli.karameli така?
Мене супер ми е и Олгица, ама незнам како ке биде на Партизанска за паркинг. Да не биде паркирај уџум и трчај пешки со болно дете... Знае некој како е за паркинг таму? (Неуромедика бившо).
Очигледно јас сум се помешала нешто Пред Неуромедика(стара) нема паркинг, ние пред Олгица таму се лечевме. Од позади има една уличка но ептен треба да имаш среќа да најдеш место. Се мислам и јас што да правам
ме интересира дали некоја од вас го има носено детето кај Др. Сајковски. Матичната наша не примаше па го однесовме таму на контрола. Не кажувам дали е стручен или не зошто не сум компетентна меѓутоаа докторов 45 минути само за формули млеко ни зборуваше и да му давааме др. Лео место Babytoll. Дојде сестра го измери само малото и толку, докторот не го ни допре воопшто. Ме интересира какво е вашето искуство со него ако сте ги носеле повеќе зошто не знаеме дали така треба да изгледа преглед кој впрочем и не е воопшто евтин?
Не, не треба така да изгледа. Прво сестра го сллекува, го мери, па доктор прегледува и ти кажува држи вака држи така, наод уреден, срце, плуќа, рефлекси, обем глава евентуално. После седнува и дава препораки за исхраната ( зависно од месецот на бебето) ако е помало од 6м, педијатарот треба да направи се за да ви обезбеди поддршка за доење, а не да кажува за формула.
знам дека е доста фален доктор и ми го препорачаа. Можеби ние така сме поминале, воопшто не ни стана од столче
Многу го фалат, ама и јас имам +/- исто искуство како твоето, уствари искрено и се чудам што зборувал . Реално не сме имале никаков сериозен проблем, па да проценам стручност, ама чим вака се понаша на обична контрола, која секако не треба да тече така.. Повеќе се фалат од Станка и Симонида, па ако веќе се одлучиш за Систина избери една од нив. Врати се неколку страни уназад ќе читнеш и искуства
Нас Синонида не водеше, и не, не треба да тече така преглед за здравп дете. Сестрата да, го мери, ама педијатарот гледа рефлекси, го слуша со слушалки, го мери главчето, го врти на меше... Барајте ја Станка или Симонида следен пат. Сајковски е многу стручен ама мислаж дека не се замара многу со здрави деца