Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Screenshot_2020-09-04-08-51-20-314_com.facebook.katana.jpg На статусот на извесен доктор, Којиќ се напна со огорчени коментари против пациенти, ова е еден од тие, се згрозив. Работи со најранлива категорија, како бе? Инаку барање доктор вон работно време било недостиг на основни правила од Бон Тон, според неа. А едно време сакав да го пишам кај неа.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    14.278
    Не знам зошто сите мислите дека треба докторот да е достапен постојано. За мене тоа е лудост. Што и да работите, си имате работно време, и после тоа не работите.
    Ако имам некое небитно прашање, пишувам на Вибер, ќе ми одговори здравје кога и да може, макар и по 3 дена. Ако имам проблем со детето, го носам на лекар, ако матичната не е на работа, одам кај замената. Деца не се лечат по телефон. За мене, контактот од педијатарот ми е само за закажување термини и неитни прашања.
    Јас не го носам детето кај Којич, немам ништо до неа. Да бев, би била разочарана да ме врати од врата со болно дете, но не зошто не била достапна на телефон. Едно е да не крене кога е дома, а друго да е на работно место и да не сака да работи.

На bertold, Dream-Girl, M.B. и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Да е достапен не значи веднаш дека нон стоп ќе е на телефон со пациенти или дека за секоја работа треба да им се ѕвони. Јас еднаш и пишав на матичната на малиот на вибер вон работно време, ама тоа што знам дека можам макар на вибер да ја добијам ми олеснува. Секако можам да разграничам што е итно, а што може да почека. Првпат сме родители, некои работи ни се непознати за здравјето на бебињата, не можеме на секое особено во пандемијава да трчаме по болници.

На Majra, Sexybaby86, BlackNight и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Задоволна си од хигиената таму? Во Систина докторот и сестрите носат маски и дезинфицираат раце пред да го фатат бебето. Бебето секогаш го легнуваат на чист чаршав и после прегледот го фрлаат. Ептен пазат и затоа ми се допаѓа. Кај кој доктор во Ремедика го носиш ти?

На Autumn_ и Филотеа им се допаѓа ова.
  5. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    И тука е исто презадоволна сум, плус ми се допаѓа што никогаш не чекам точно на време е. Кај Јадранка Живкович сме ние

На BlackNight и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  6. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Во Систина и претходно дезинфицираа раце и носе маски по потреба (веројатно ако се сомневаат дека можат да пренесат нешто), и подлогата, а и внимаваа да не се мешаат здрави и болни деца, и јас сум задоволна. Цените не им ги разбирам, еднаш една друг пат друга цена

На Sexybaby86, Butterfly1107 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А зошто да не е достапен??
    Па тој ако навистина е посветен на пациентите ќе знае каде и како да ги упати ако е нешто сериозно.
    Во 21 век се врзуваат со раб време, работат приватно и пациенти им се непријатели.
    Па и каков човек е тоа, да му пишеш дека имаш мака и да те игнорира?!

На Sexybaby86, duffi, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.798
    И јас се согласувам дека не треба да се бараат после работно време, и никогаш не сум ја побарала, ама она од март никако не те прима. И само по телефон лечи.

На Spidy и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.108
    Допаѓања:
    124.325
    Ме зезаш? 3 години сме кај Живковиќ и 3 години чекаме и тоа и на закажано. Сега може ради ковидов па да оди побрзо а и она не прегледува веќе болни деца,кај Искра ги префрлаат. Најверојатно затоа не чекате:)

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.108
    Допаѓања:
    124.325
    Ако он ти вика еве вибер пиши ми,зошто да не? Мојата матична пример стално ми вика пиши ми на вибер да не се мешате тука (се разбира ако е итно трчам на дежурен).
    Пример крвна слика за вакцина. Праќам на вибер. Треба да одам таму и да чекам?
    И те како ми помага виберот. Гледам да не злоупотребувам и да бидам со усул

На Sexybaby86, Autumn_, Spidy и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    14.278
    Мое мислење е дека кога имаш мака одиш на лекар, не се јавуваш. Кога ќерката имала температура, ја ставам во кола и ја носам, не се јавувам на телефон да прашам, и пред пандемијава и сега во последниве месеци.
    Не е игнорирање, можеби е зафатена, можеби си има свои обврски дома. Може да ти одговори, ама не е должна.
    Дали на таа на шалтер од банка ќе очекуваш да ти префрли пари во 8 вечер, или си одиш во работно време? А за итни и битни моменти си има дежурни служби, таман работа да чекам одговор на вибер.

Како што реков, за неитни прашања мислам дека вибер е супер. За прашања од типот види го црвенилово, или што сируп да дадам, мислам дека треба да се оди на преглед и соодветно да се третира.

Ако имате достапен матичен кој ви дал слобода да комуницирате на телефон, не значи дека е должен да биде достапен во секое време и дека ќе одговори веднаш на секое прашање. И не е лош доктор ако не е достапен вон работно време. Лош доктор е ако не обрне внимание при прегледот, ако гледа само пари да земе, ако не ти објасни убаво кога имаш прашање, додека е на работа. Кога си е дома, си е човек како секој од нас, и колку што јас не сакам да работам кога сум дома, не сака ни тој доктор.

На M.B., Alishan30 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Затоа сум избрала матичен лекар, да го следи детето, не да го носам да го прегледува кој стигне, па да нема историја кај еден.

Јас очекувам да ми одговори. Не инстантно, ама да ми одговори. Праќам и слики. Секогаш ме прашува за симптоми, реакција и се договараме кога да ја носам. Сама ми кажува да не ја носам некогаш.
    По муабетов ќе излезе педијатар ти треба само кога детето е здраво и можеш да закажеш редовен преглед.

На Sexybaby86, eli25, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    14.278
    Клучниот момент тука е дека не очекуваш одговор веднаш. Значи не е ништо итно, и докторката ти враќа кога може. Повеќето коментари што ги прочитав се однесуваа на тоа дека педијатарот не е достапен кога имаме мака. А реално ако имам мака, одам на лекар, не се лечам по телефон. За консултативни прашања е друго, не ти значи и после 3 дена да ти одговори, ама за температура или исип би требало веднаш да се реагира. За тие ситуации велам дека не може да очекувате било што по вибер, освен да рече дојдете да ве видам.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас и за тт пишувам. Верба имам само во неа и не ризикувам со други. И пишувам и на одмор кога сме. Имало ситуации кога ми кажува не ја носи, следи 48ч би требало да е подобра, ако не после ја носам. За други симптоми одма ја гледала.
    Различно сфаќање имаме.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Косата врзана, не носете накит...
    Важи (facepalm)

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.108
    Допаѓања:
    124.325
    Уште и не дишете да додаде:wasntme:

Докториште :rock:

На Kitten, Sexybaby86, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Каде ја носиш? За Систина ова?

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.798
    Станка од Систина одговара на сите, секогаш.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.475
    Допаѓања:
    139.000
    Како што јас имам работно време така и они имаат. Ко што јас сакам да посветам време на детето може, така и они. Јас досега кога сум имала потреба од доктор се јавувам во ординација, 3 доктори се,еден е таму од 8 до 8 вечер. Ако е итно викам одма дека е итно, ако е за прашања неитни, сестрата запишува и доктор се јавува кога е слободен. А ако е итно не вртам, зимам дете и носам. Ако е после 8 вечер правец клиника. Не гледам поента во допишување, освен за резултати. И тие на маил ги праќам, и ми се јавуваа еден од докторите.

На dromka, KuklickaSk, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Ни јас не очекувам доктор да ми враќа, и срам ми е да пишам на вибер, пораки после работно време.
    Не го сфаќам тоа - зошто бил лекар.
    Ако е лекар не значи дека треба 24/7 да е достапен. И тој има семејство, приватен живот. Или па ако е на одмор да му пишам, ќе се изедам од срам. Ако е итно се оди на итна помош, ургентни центри.
    Замислете вас шефот ве бара за некоја работа само да му кажете нешто. Ќе ве спобудали. 20 луѓе можат да им пишат после работно време. Кај ќе им е крајот.
    Нема никој обврска да враќа вон работно време.

Последна измена: 5 септември 2020
    На KuklickaSk, azelea, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.