Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Супер изгледа клиникава на сликите. :)Прочитав дека докторкава работела во Плодност во Битола како неонаталог-педијатар, а и во друга тема на фемина имаше пофалби за неа додека работела таму. Јас сум при крајот на бременоста, па сакам да си одбереме педијатар со време. :) Каков и е пристапот? Дали прегледите и се детални? Дали добро објаснува?:)

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    И јас ја одбрав уште трудна кога бев. Се изначитав по форуми и теми и се одлучив за Олгица. Сепак и терминот неонаталог ме привлече зашто сигурна бев дека е профи за новороденчиња. Пристапот и е ептен другарски, насмеана, весела, гласна и најбитно дека не е паничарка, не е да ти набие некоја грижа. И според читањето по форумов испадна дека е многу по нормална. Еве пример на што мислам. Јас имам синче 2 месеци ќе правиме за некој ден. Одма ми напомена да му го отварам куренцето, за разлика од некој други педијатри па после идат на хирургија. И ми покажа како правилно да дојам. Ќе видиш слободно иди. Објаснува од супер пресупер. И секое идење ( еднаш неделно идам за да го мериме синко ;) иако напредува супер па и поеќе од шо треба али тазе мајка секад мислиш дека немаш доволно млеко) како прво идење да ми е секад е детално прегледан синко а мене ме прави мрдната хаххаа. Ептен е супер ќе се увериш.
    За што и да те занима друго слободно во пп пиши ми.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.412
    @sofi2107 a дaли имa пoсебни термини зa здрaви, бoлни дечињa или пaк прoстoрии?

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    A mora sekogas na zakazano da oides, ili moze po potreba pa da si cekas red?

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Јас кога се јавувам за да прашам кога да дојдам обавезно докторката ми напоменува кое време ако има некој што е закажан со болно детенце. Дури и кога идеме, а има некој незакажан не седнуваат во другиот дел. Ако ми плаче малиот за да цица идам во некоја од просториите за на раат да го надојам. Поради овие причини сум презадоволна.

Искрено сум видела дека некогаш и незакажани идат али си чекаат. Јас секогаш се јавувам зашто сум со мало бебе и ми е ризик да не го мешам ако има болни и ем да не чекам.
    Да напоменам имаат и ортопед и гинеколог.

Последна измена од модератор: 29 мај 2017
    На MissDaisy и anastasijaki им се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Aha, epa ete na primer se raskaslalo ili kacilo temp moras odma da otides ne da cekas termin na zakazano. Toa me interesira. Jas kaj mojava koga ke mi tekn e odam.

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Да, се иде и на незакажано. Ние ќе идеме неделава. Јас се јавувам само за да знам која смена е докторката и кое време отприлика е без пациенти за да не чекам со синко.

На Addicted и TheSecret им се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Eh konecno najdov asalen maticen prdijatar. Fala na clenkite pogore na preporakata. Doktorkata e prva klasa, ordinacijata vrv. Se sto mi treba, a najvazno tamu e dr Marija Hristova alergolog so ogromno iskustvo, se na se super zadovolna sega za sega.

На MissDaisy, sofi2107 и irena.1 им се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Мило ми е што ти се допадна докторката Олгица и самата клиника. Каков впечаток ти остави и како ти се допаѓа како особа и доктор? Мене искрено ми е релакс кога зборам со нејзе, некако ме опушта, смее и не е намќор или набрзака да те помине. Јас сеуште не сум ја начекала докторката Марија Христова. Утре ќе идеме на редовна контрола да го измериме синко. Па може некогаш ќе се сретнеме ;)

10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Super e nemam zborovi stvarno. A marija e vrv znaci epten nie kaj nea bevme i napravi sto dosega nieden doktor vo ovie deset meseci nema napraveno. Privatno se plaka kaj nea ama vredi, odsega kaj nea ke idam.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Majki da ve prasam za iskustvo so vasite pedijatri...Jas odbrav pedijatar sto go fali pola grad,ama mn ss razocarav. Imeno,imam custvo deka ne mi go pamti detevo i jas sekoe idenje odnovo objasnuvam sto kako.
    Dali i vie imate custvo deka pedijatarot ne ve pamti ? Pa sto e maticen,zar ne treba barem kolku tolku da pamti za bebis....???

12. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Тоа е проблемот со имањето премногу пациенти, за жал. Никој не е способен напамет да ја знае историјата на посетата на толкав број пациенти, но затоа постои решение, инсталирање софтвер - дневник каде при секоја посета докторот ќе си евидентира што било разговарано и при наредна посета, само ќе се потсети. За жал, докториве не вложуваат во вакви работи, кои навистина ќе им бидат од помош.

На eli25, joy1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мами мислење за Др. Кармен Цекиќ ? Уште барам кај да го префрлам малиов во близина на Аеродром па на ФБ ми искочи ординацијава па да си прашам кој има искуства некакви да пише:)

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мајки,да ми предложите добар педијатар во Центар,Карпош,Влае,Ѓорче?Моментално сме кај Др.Моника ама сакам да ја сменам.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Јас ги носам таму децава, презадоволна сум, темелна е, никогаш не дава антибиотик без потреба. Само прашај дали примаат нови пациенти.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Ne prima novi ispolneta i e kvotata za zal :( i ja sakav kaj nea, super vpecatok mi ostavi.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Се јавив и јас денес и мене истото ми го кажаа,штета :|

18. toska1

toska1 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Препорака за добар педијатар во Ѓорче ви благодарам

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Samo nemoj zotovska, nas ne zae*ba do nemaj kade. Odvratna e.

На toska1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Ме интересира какво ти е искуството со докторкава? Јас закажав за синко утре преглед кај неа па ме интересира каков однос има? Обрнува ли внимание? Објаснува ли детално?