Супер изгледа клиникава на сликите. Прочитав дека докторкава работела во Плодност во Битола како неонаталог-педијатар, а и во друга тема на фемина имаше пофалби за неа додека работела таму. Јас сум при крајот на бременоста, па сакам да си одбереме педијатар со време. Каков и е пристапот? Дали прегледите и се детални? Дали добро објаснува?
И јас ја одбрав уште трудна кога бев. Се изначитав по форуми и теми и се одлучив за Олгица. Сепак и терминот неонаталог ме привлече зашто сигурна бев дека е профи за новороденчиња. Пристапот и е ептен другарски, насмеана, весела, гласна и најбитно дека не е паничарка, не е да ти набие некоја грижа. И според читањето по форумов испадна дека е многу по нормална. Еве пример на што мислам. Јас имам синче 2 месеци ќе правиме за некој ден. Одма ми напомена да му го отварам куренцето, за разлика од некој други педијатри па после идат на хирургија. И ми покажа како правилно да дојам. Ќе видиш слободно иди. Објаснува од супер пресупер. И секое идење ( еднаш неделно идам за да го мериме синко иако напредува супер па и поеќе од шо треба али тазе мајка секад мислиш дека немаш доволно млеко) како прво идење да ми е секад е детално прегледан синко а мене ме прави мрдната хаххаа. Ептен е супер ќе се увериш. За што и да те занима друго слободно во пп пиши ми.
Јас кога се јавувам за да прашам кога да дојдам обавезно докторката ми напоменува кое време ако има некој што е закажан со болно детенце. Дури и кога идеме, а има некој незакажан не седнуваат во другиот дел. Ако ми плаче малиот за да цица идам во некоја од просториите за на раат да го надојам. Поради овие причини сум презадоволна. Искрено сум видела дека некогаш и незакажани идат али си чекаат. Јас секогаш се јавувам зашто сум со мало бебе и ми е ризик да не го мешам ако има болни и ем да не чекам. Да напоменам имаат и ортопед и гинеколог.
Aha, epa ete na primer se raskaslalo ili kacilo temp moras odma da otides ne da cekas termin na zakazano. Toa me interesira. Jas kaj mojava koga ke mi tekn e odam.
Да, се иде и на незакажано. Ние ќе идеме неделава. Јас се јавувам само за да знам која смена е докторката и кое време отприлика е без пациенти за да не чекам со синко.
Eh konecno najdov asalen maticen prdijatar. Fala na clenkite pogore na preporakata. Doktorkata e prva klasa, ordinacijata vrv. Se sto mi treba, a najvazno tamu e dr Marija Hristova alergolog so ogromno iskustvo, se na se super zadovolna sega za sega.
Мило ми е што ти се допадна докторката Олгица и самата клиника. Каков впечаток ти остави и како ти се допаѓа како особа и доктор? Мене искрено ми е релакс кога зборам со нејзе, некако ме опушта, смее и не е намќор или набрзака да те помине. Јас сеуште не сум ја начекала докторката Марија Христова. Утре ќе идеме на редовна контрола да го измериме синко. Па може некогаш ќе се сретнеме
Super e nemam zborovi stvarno. A marija e vrv znaci epten nie kaj nea bevme i napravi sto dosega nieden doktor vo ovie deset meseci nema napraveno. Privatno se plaka kaj nea ama vredi, odsega kaj nea ke idam.
Majki da ve prasam za iskustvo so vasite pedijatri...Jas odbrav pedijatar sto go fali pola grad,ama mn ss razocarav. Imeno,imam custvo deka ne mi go pamti detevo i jas sekoe idenje odnovo objasnuvam sto kako. Dali i vie imate custvo deka pedijatarot ne ve pamti ? Pa sto e maticen,zar ne treba barem kolku tolku da pamti za bebis....???
Тоа е проблемот со имањето премногу пациенти, за жал. Никој не е способен напамет да ја знае историјата на посетата на толкав број пациенти, но затоа постои решение, инсталирање софтвер - дневник каде при секоја посета докторот ќе си евидентира што било разговарано и при наредна посета, само ќе се потсети. За жал, докториве не вложуваат во вакви работи, кои навистина ќе им бидат од помош.
Мами мислење за Др. Кармен Цекиќ ? Уште барам кај да го префрлам малиов во близина на Аеродром па на ФБ ми искочи ординацијава па да си прашам кој има искуства некакви да пише
Мајки,да ми предложите добар педијатар во Центар,Карпош,Влае,Ѓорче?Моментално сме кај Др.Моника ама сакам да ја сменам.
Јас ги носам таму децава, презадоволна сум, темелна е, никогаш не дава антибиотик без потреба. Само прашај дали примаат нови пациенти.
Ме интересира какво ти е искуството со докторкава? Јас закажав за синко утре преглед кај неа па ме интересира каков однос има? Обрнува ли внимание? Објаснува ли детално?