Пенарлија

Дискусија во 'Рецепти' започната од Zoza, 11 март 2011.

  1. Zoza

    Zoza Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    291
    не најдов слична тема на оваа ако има слободно преместејте ја;

    Пенарлија
    250мл млака вода
    1 филџан зејтин
    пола квасац
    сол/шекер по малку
    4 лажици големи дробано сирење или урда
    12 лаж.брашно

    се замесува водно треба да е и се остава да стасе кога ке се надигне се става во подмачкан плех и од горе се прелива со 4 јајца изматено со сирење и се пече


    Па ајде домакинки дај те некој ваш рецепт
     
  2. Faline

    Faline Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    538
    Баба ми ја правии, ја обожавам !!! :inlove:
     
  3. bitter-girl

    bitter-girl Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    526
    Колку време се пече?
    И не ми е баш јасно тие 4 лажици урда/сирење се ставаат во замесеното тесто и сето тоа се остава да нарасне?
     
  4. Zoza

    Zoza Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    291

    да да се стават во тестото и со се нив се чека да нарасне...ептен е убава а за печене ке си процениш сама кога е готова најсигурно со чачкалица ако има тесто на неа ондак треба уште да се пече,одприлика е за едно пола сат