1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пенарлија

Дискусија во 'Рецепти' започната од Zoza, 11 март 2011.

  1. Zoza

    Zoza Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    не најдов слична тема на оваа ако има слободно преместејте ја;

    Пенарлија
    250мл млака вода
    1 филџан зејтин
    пола квасац
    сол/шекер по малку
    4 лажици големи дробано сирење или урда
    12 лаж.брашно

    се замесува водно треба да е и се остава да стасе кога ке се надигне се става во подмачкан плех и од горе се прелива со 4 јајца изматено со сирење и се пече


    Па ајде домакинки дај те некој ваш рецепт
     
  2. Faline

    Faline Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    543
    Баба ми ја правии, ја обожавам !!! :inlove:
     
  3. bitter-girl

    bitter-girl Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    530
    Колку време се пече?
    И не ми е баш јасно тие 4 лажици урда/сирење се ставаат во замесеното тесто и сето тоа се остава да нарасне?
     
  4. Zoza

    Zoza Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

    да да се стават во тестото и со се нив се чека да нарасне...ептен е убава а за печене ке си процениш сама кога е готова најсигурно со чачкалица ако има тесто на неа ондак треба уште да се пече,одприлика е за едно пола сат