За бебуш не ти треба перница , има и погоре напишано и објаснето зошто Треба да спие на рамна површина ! Ке ти објасни се и патронажната сестра кога ќе дојде време !
Може сум досадно со ова , ама не треба ни перница на почеток, нит играчки да има во креветчето на бебето ! Не треба да има нит завеса , треба да има каде да кружи воздухот. На тоа бебе му треба воздух. Се препорачува да спие во врекичка , и собната температура да не е повисока од 19 степени. И да спие на грбче !
Ние уште од привиот ден дома спијаме на перниче дормео направено специјално за новороденче и се користи до 3 месеци максимум..
Ние уште од привиот ден дома спијаме на перниче дормео направено специјално за новороденче и се користи до 3 месеци максимум..
Kupivme pernica uste od poodamna, ama ete ne ja stavam zosto vo GAK mi rekoa nikako na pernica. Pa ke pocekame edno mesec, mesec i pol pa ke go stavam
Јас и ставам перниче детско од мемори пена за од нула месеци само заради тоа што многу бљуцка додека спие, ми е страв, инаку не би ставала.
I mojata blucka i ima nagoni za povrakjanje, jas sum na strep,ama nasata pernicka e golema vo sirocina i si gi pika racinjata pod pernicka i nemoze da gi izvadi,zatoa spieme na dusece odozdola ke stavam navlaka za pernicka zaradi bluckanjeto
Баш вчера докторката ми рече под душекот да ставам нешто и делот кај главата да биде подигнат за макс.45 степени, демек подобро е тоа отколку да ставаме перници
Во врска со ова бљуцкањево, никако не ги оставајте бебушките да легнат ако претходно не ждригнат убаво, затоа и доаѓа до бљуцкање, заради воздухот кој останал или бидејќи имаат вишок. Или евентуално ако не ждригне бебето, ставете го на страна да лежи. Инаку ние спиеме на многу тенко перниче (со постелнината ни идеше) само кога спие сама во креветче. Кога е до нас ја оставаме без перница.
sinoka i staviv pernice i koga se razbudiv vidov deka se liznala od perni eto i spie samo na dusekot.pa go trgnav pernicetto.