Перничето е како мемори пена пишува +6 и е големо. Јас го земав за почеток како подлога во количка и транспортер. Цел ќе си лежи на него не само главчето. А понатаму и како перниче ќе си го користам. Има навлече се вади за перење. Ми се виде многу практично.
Се става на бебушот баш имаше од истиве само мали за од 0 јас земав поголемо за да не земам две здравје кога ќе се роди синко ќе ги прашам сестрите Да имаше и помало од 0 ама продавачката ми рече дека нема разлика само што е ова поголемо
На перниче може да се стави, ама никако само глава, нека биде сосе гради поткренато, до половина некаде, ако веќе го ставате. Јас не го ставив и уште спие без перниче, на тетра пелена само.
Ако го поткрениш душекот на 45 степени не мора перница. Подобро душекот крени го отколку перница. Многу мало е за перница.
И ние не користиме перниче. Два-три пати ја имам ставено, само кога беше настината (така ни рече др) , за да не и слеваат мрсулчињата, и помирно да спие.
Јас кога го прашав Антоније за перница ми рече само кога ќе ти рече мамо зошто ти спиеш на перница, а јас не тогаш да му се даде. Еве уште не спие на перница и така ќе си тера, па ќе видиме.
I mojot spie bez pernica, ama sekogas koga ke vidi pernica si legbuva na nea i ja guska, istoto i so plisani igracki go pravi. Nasabajle koga go zimam na spalna si legnuva sam na nasite pernici i si gi guska. Rekov da ne saka pernica a mal e neznae da kaze
Консултирај се со докторот секако. Јас му се јавив еднаш, малата околу годинка беше, му реков дека се качува на нашите перници да спие, дали ако сака да спие на перница да и земам и каква, одговорот му беше категорично не за перница, рамно исклучиво. Затоа најубаво јави се и прашај.
Da ni jas ne planiram pernica dur ne pobara koga ke e pogolem. Ama ete preku den go ostava ponekogas da prespi na nasite ama ne samo glavata na pernica za vratceto da e svitkano tuku cel e na pernicata. Kako i da e ke prasam nareden pat koga me odam
Ели од каде ги зема перничево и ова за лежење ? Ќе почнеш да користиш перниче? Високо е? Преорака доби од некого или? Многу прашања... И колку чинат?
И јас гледав исто перниче за 0+ мн беше убаво меко и воопшто не беше високо.. Се двоумам дали да земам