Вчера го купив и јас перничево, од кога да почне да се користи? Читам сите велат перница да не се користи за бебе па се мислам дали дадов пари за џабе..
И јас ја купив оваа на дормео перницата. Поради широк повој педијатарката рече да и ставам ниска перничка за израмнување. Јас сум против широк повој и перници но ваму педијатрите поинаку ме советуваат. Наместо 2 тетри скратив на 1 но сеуште газето и е повисоко и досега ставав малечка перничка што оди со постелнините. Ај демек ортопетска ја зедов оваа трослојната на дормео ама појма немам кој слој да го употребувам. Дај кажете вие што ја користите како почнавте?
Probaj so eden sloj na pocetok makar sto so e eden e ko da nema voopsto nisto i ke vidis ako ima potreba ke si go stavite i dr neznam sto bi te sovetuvala. Citam deka ste i so sirok povoj...
Здраво едно прашање. Дали знаете каде можам да најдам перници за деца, меки, плишани, не се стандардна форма и големина, повеќе се како декоративни и имаат на едната страна како глава од маче, од куче... со учшиња...
Zdravo dali smee bebus od nepoln mesec da koristi anatomska pernica.. bidejki znae da mi se "zadavi" i ja vrakam so tupkanje nemoze vozduh da zeme...
Нормално е бебе од еден месец да има сеуште неразвиен систем за варење, па храната се враќа наназад. Спиењето на грб е најбезбедно, организмот си има заштитен механизам од давење. Меѓутоа со користење перници од почеток може да дојде само до неправилен развој на кичмата па понатака да имате проблеми. Сето ова ми е кажано од ортопед. Јас перница барем до една година не би. Големата ќерка спиеше без перница скоро 3 години.