Перници за спиење...

Дискусија во 'Дом' започната од Alesii, 22 јули 2012.

1. 667

667 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    23
    Zdravo feminki.
    Zedov od jysk pernici bas kako od clenkata gore sto gi spomena
    https://jysk.mk/public/ck/prd/4300004/fd2d41a2-00e5-11eb-9a6a-02004c4f4f50
    I isto zedov i jorgan polnet so perduvi od ovie - https://jysk.mk/public/ck/prd/4111685/71b73ba6-00e4-11eb-aeb1-02004c4f4f50
    Bidejki ne bea vakumirani mi bese strav da ne nakacam nesto od sto se fakanji i frlani po magacini pa gi isprav na 30 i gi isusiv vo susara.. trebase saati za da se isusat. Na kraj smrdat na kokosarnik. Gi ostadov i nadvor da se luftiraat cel den, dzabe povtorno toj nepodnosliv miris. Sega gi odnesov na profesionalno perenje slucajno da ne jas bev nesto greska so perenjeto i susenjeto.
    Kakvo iskustvo imate vie so mirisov? Samo mene mi smrdat ili ako se isperat toa e toa se unistuvat?
    Ne se ni upotrebeni uste ne znam dali moze da se reklamira peren proizvod. Mnogu sum razocarana deka frliv 15.000denari a na kraj sobata na kokosarnik mi mirisa..

2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.708
    Допаѓања:
    2.985
    Не се моите од таму, ама исто смрдеа кога ги исправ. После уште два пати ги перев и ги оставив надвор на сонце да се сушат два дена. Сега не мирисаат, ама ми шушкаа на секое мрдање, па ги собрав. Не ги користам.

На 667 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    9.670
    Дали има некој искуство со перници од Somnia shop?

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    15.042
    ^ Значи џабе да не си давам парите за перници со пердуви. Штом има миризба ни под разно а баш мислев дека ќе бидат ок за спиење ама ништо. Ш

5. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    757
    Можеби мирисаат бидејќи е природен пердув, не знам дали имаш деликатна програма на машината (за пердуви или волна што е) и да не е повеќе од 30•.
    Друга опција е да ја испразниш перницата прво, испери ја навлаката и кога ќе се исуши врати ги пердувите. Јас така направив и не ми смрдела никогаш до сега. Перницата е најдобра до сега што имам пробано.

Инаку @667 врати ја слободно, може ќе ти ја сменат

6. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    1.175
    Dali nekoj ja koristi pernicava da spodeli iskustvo? Imam vratna lordoza, kifoza i skolioza i stvarno mi treba ubava pernica, bi ja kupila i ovaa no da znam deka stvarno kje mi bide podobro

Прикачени фајлови:

• IMG_3086.png
      IMG_3086.png
      Големина на фајлот:
      347,5 KB
      Прегледи:
      21
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.326
    Допаѓања:
    192.689
    Не ти треба ваква
    Ти треба специјална за вратен проблем
    Миконос на медикус хелп

8. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    1.175
    Па како што читав и оваа е ергономска и помагала при такви проблеми, го држела вратот во позиција.
    Ги имам гледано и тие на медикус ама ич неможам на таква да спијам

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.326
    Допаѓања:
    192.689
    Можиш неможиш мораш
    Ја на обична перница не се осудувам да легнам

10. 667

667 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    23
    Update:
    Gi vrativ i pernicite i jorganot vo Jysk, bea vo 30 dena rok za vrakanje.
    Mirisot ne se otstrani ni posle 1 nedela profesionalno perenje kade 4 pati gi preperija i gi imaa isuseno do maksimum i posle gi ostaviv uste 2 dena na sonce. Znaci na tolku perenje i susenje ne gi biduva. Najverojatno pri proizvodstvo ne se obrabotuvaat dovolno pa cela smrdotija izleguva otposle.
    Sega se dumam dali da zemam so polnez od volna gledam nesto od green garden ozdelik ili mojsan po internet no nemam ideja kakvi se. Ako smrdat kako ovie ke moram da se otkazam od idejata da spijam na prirodni materijali i da se vratam na tie od calina...

11. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    3.433
    Во јуск имаш многу убави 100% памучен полнеж и памучна навлака.

12. 667

667 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    23
    Dali imas link oti se otepav od baranje takvo nesto ama ne najdov site bea poliester ...

13. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    3.433
    Немам линк, јас некни во салон случајно ги видов и многу ми беа убави. Јас се уште немам земено, ги зеде другарка и рече многу биле убави за спиење, веројатно ќе купам деновиве.

14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    26.553
    https://www.dormeo.com.mk/dormeo-octasmart-klasicna-pernica

Има ли некој искуство со оваа нова перница? Дали е на некој начин слична со старите Сиена (со мемори пена, веќе не се на продажба повеќе време)?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.492
    Допаѓања:
    206.953
    Јас имам купувано, задоволна сум. Имам земено алое вера перници за децата и balloon перници. Лично јас користам за спиење една комбинирана перница што ја немаат повеќе на лагер на сајтот, од едната страна е мемори пена, од другата е класичен полнеж, засега ми е погодена.
    Генерално, јас сум задоволна од производите на Сомниа Шоп, досега не ме разочарал ниеден производ што сум го нарачала.