Сајам да купам перница за син ми(4 години) само неможам да се одлучан каква, се мислам помегу дормео и пердормир ,искуства некој да ми Кажи за пердормир имаат и попуст од 2300 на 1700 перница мемори пена.
Дали некој ја има оваа перница и дали вистина има терморегулација. Мм многу поти во спиење па ја гледавме оваа перница.
Има некој од анатомските перници на Дормео, како сте задоволни? Има сега добар попуст на нив па сакав да земам.
Што мислите за оние перници полнети со лаванда кои служат за мирен сон и побрзо опуштање на нервниот систем? Има ли некоја од вас користено таква перничка,да пише коментар?
Користам Дормео, не сум некоја пребирлива за перници не ми е проблем да спијам на било каква само да е лично моја . Според мм кој многу пребира биле солидни
Како ги перете вашите перници? Јас предходните во машина на 60° или 90°, но сега си земав на Дормео ваков облик но не е истата, неможам слика точно да најдам. На страната на Дормео пишува само за навлаката како се пере, но не и за самата перница. Дали има некој перено до сега и на колку степени.
Мојата не е дормео, ама е анатомска баш ваква, и преку 10 години спијам на ваква. Секогаш има две навлаки, горната ја менувам со секое менување постелнина, долната еднаш на 3-4 месеци. Перницата не сум ја перела никогаш за да не смени форма. Ама и за 10 години имам сменето 3 перници, малце ако омекне одма ми смета на спиење.
Дали ја има некој Siena класична перница на Дормео со мемори пена? На попуст се сега, сет од 2 перници за 1.800, доста поволно ама не знам дали е добра.
Јас ја имам истата и веќе две години спијам на неа. Ако сакаш голема и потврда а комфортна, таман ќе ти е
Како да одмирисам перници, а да не е перење? Купив перници од Дормео, ја искористив понудата за перниците Сиена, ама многу мирисаат, на кинеско ли, што ли, не знам како да ги одмирисам. Нема да можам глава да ставам ако толку силно се осеќа мирисот. Навлаките се перат, ги исправ, ама самата перница пишува дека не се пере. Надвор нема шанса да се одмирисаат, ќе се усмрдат уште повеќе. Идеја некоја?