И јас се прашувам за истото, сакам да ја земам да сменам од сиена, имав прашано во темава никој не сподели искуство. :/
Јас ја имам мемосан класичната што сте ја постирале погоре, ама не сум нешто најзадоволна. Може требаше анатомската мемосан да ја земам, или некоја полесна.
Прашував пред некое време за Галена перниците со гускини пердуви, земав и се покајав. Се сплескуваат, дупка се прави и делува тврда. А пердувите многу шушкаат. Барам перница како по хотели, висока и мека, ако некоја знае нека кажува кај има.
Од Калина да ги ѕирнеш,јас презадоволна сум скоро пет години ги користиме и се како што ги купив.Околу 600 ден ги имав земено сега се мислам поскапи. Е сега секој си има различно барање а ма се баш како што викаш високи,меки.
Е оти ова не го пиша порано. Завчера ја купив, не сум задоволен. Немам проблеми со болки или нешто, но едноставно не ми е по кеиф . Ја нема веќе Сиена со мемори пена полнета, ништо не ми ја менува таа...
Жал ми е, денес ја открив темава. Мене ми се виде висока онака како што сакам, ама е крута малце, не ми пропаѓа доволно главава, не ми е доволно мека, ама мислам тоа е заради што претходно бев навикната на помека перница од пазар (како ти што си бил навикнат на сиена), па ајде и давам на новава уште шанси, да видам за некоја недела како ќе ја осеќам.
Каде ги има? Онлајн имаат страна? Со што се полнети? Јас се мислам старава од Дормео да пробам да ја дополнам внатре... И тврдам дека порано и Дормео беа поквалитетни, бар класичната Сиена. Пробав и Лимес, се сплескува и таа, а ја платив 3000+ денари.
Незнам за онлајн,јас ја земав од локална продавничка за постелнини во Битола,а за полнежот незнам како се вика ама еве не е сплескана воопшто,сите дома на такви перници спијаме. Јас кога барав да купам бев баш за дормео ама воопшто не ми се допаднаа вака на допир кога ги видов. А калина сега во февруари имаат попусти на јорганите,лани земав дупли за 1000 денари јорганот е пре пре убав,е сега дали имаат попуст и на перниците незнам,барај по локални продавнички за постелнини.
Немам искуство со конкретнава перница, но би ти препорачал да се испита причината за хрчењето и соодветно да се лекува бидејќи самата појава иако е доста застапена кај популацијата и некако се игнорира, не е баш бенигна.
Дали некој има перница со пердуви, и како сте задоволни? Со години користам на Дормео не дека сум задоволна ама од сите тие некако највеќе ок ми се. Моите се презадоволни, маж исто ама јас кога станам пак не сум некако одморена. Барам перница што ќе е мека, пријатна, се си мислам да најдам некоја со пердуви таква ќе биде. До сега никако да најдам.