Feminki da li nekoja od vas koristela pernica za trudnici, nekolku pati se pojavi oglas na gruper ama se dvoumam kolku e korisna. Dali navistina pomaga, imate li iskustvo?
Ја немам видено таа од Групер, јас купив од Анжи околу 500 денари беше но не ми се погоди! Само штом ја исправ( на 30°), и се собра полнењето внатре и целата е "згужвана". Многу не ја користам, некако многу е голема, ми прави вруќина и ми пречи во креветот. Повеќе ми одговара обична перница.
Се мислев за перница, ама не купив. Ставам една перница меѓу нозе. И океј ми е. Таа од Групер е огрома и прескапа, оние како потковица од Стружанка не ми вршат работа. Кога ми е тешко, ставам нога врз маж ми Со спиење неам мака, освен од носот.
Мене искрено многу ми се најде, помалце за спиење, а повеќе за доење, уште во болница ми ја донесоа и многу ми олесна околу доењето, после бебе го ставав на стомак да лежи преку неа, си уживаше. Многу ми се најде, кога треба само навлаката ја перам и супер е, а внатре полнењето е како со некои ситни топченца зрнца и се прилагодува обликот
Јас ја користам максимално уште од 5ти месец. Подобра работа нема. Дури веке бојата и ја извадив од перење. За доење сите ги фалат, па се надевам дека ке ја докористам и за пуфлата.
@okcenzi мила, дај пушти ми линк ако можеш да најдеш , да видам за која и каква перница станува збор, оти веке спиењево почнува да ми станува тешко....
http://grouper.mk/skopje/deal/pernica-za-trudnici-demekvri Za ovaa stanuva zbor?? -Mene mi se dopagja model 3 mmmmmm
https://www.google.com/search?q=пер...m=isch&q=nursing pillow&imgrc=0hgHUODngx23sM: eve ja ista samo mojata e roze so cvetovi не мила не е таа, мојата ја пастирав погоре, оваа некако голема ми е Мојата ја земав во чико за 1200 ден
Jas ja zemav za 800 den od Andrej kompani vo Stip.Mojata e kako potkovica se vadi navlakata i e polneta so zrnesto nesto Lesna e i se prilagoduva na teloto.Poradi problemi so polovinata mi ja preporacaa i si ja koristam za spienje.A zdravje senadevam i za malata ke se najdi ponatamu.
Jas ja imav ova zoltava preubava e ja koristev i pred i posle za doenje..i koga se selev ja frliv posto malce mi pukna od strana i me mrzese da ja sijam ..sega pak ce treba da kupuvam nova Inace i Anastasia ja stavav da spie na nea i pravev kako krevetce od pernicata i mirno mi spiese
Дајте ве молам кажете искуства со онаа перницата за трудници што е за спиење... Јас веќе имам проблем со спиењево, се вртам на една страна па не ми е удобно и пола стомак под мене, односно лежам на половина од стомакот...што знам така ете се вртам , а и на друа страна коа се вртам исто ми е ...воопшто не ми е удобно оти стомакот почна да расте ..... Што да превземам ?
Ја имаше една моја другарка и ептен беше задоволна, добра поддршка била и ептен удобна, а после и за доење и се наоѓаше. Јас од Анжи си купив, на попуст беше 450 ден, како полумесечинка е, а може и да се врзе крај со крај и како потковица доаѓа за доење покасно, сега за сега ми е супер. Таа од стружанка е претежно за доење, за спиење не баш.