Перници за трудници

Discussion in 'Бременост' started by Stasija, Dec 25, 2015.

1. eta

eta Популарен член

Исто и мојата е од pillows lala, перницата е добра, до мене е изгледа :D

BeloMache and LadyC like this.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Зависи колкава си? (Кој месец)
    Обично таму 8ми и 9ти бар ја како кран се осеќав и само мм можеше да ме дигне. Колкови ме убија и не ми беше никако удобно.
    Сега сум 5ипол месеци.

eta likes this.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нарачувал ли некој скоро од Сомниа? Пробувам да платам неуспешно ѕвонам никој не ми се јавува (facepalm)

4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Што е разлика мему Лала и пернициве од Сомниа? 2 саати се местам со 15 перници на креветов, никако положба да фатам.

BeloMache likes this.
  5. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

дали со некоја од горепрепорачаните перници за трудници следи екстра навлака?

и дали некој нарачал од тука? некако најок ми се со цена, ама квалитетот кој им го знае. може да не е воопшто коузи како на сликава.
    185D2F76-E32B-43BE-9CF4-FC9E081CE39B.jpeg

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас не порачав од тука земав од Сомниа шоп еве веќе 3 месеци ја имам жив спас ми е. Таа оди со една навлака не тинтребаат две тенка е брзо се суши особено сега. Сомниа ја земав 1100

rainbow_bb likes this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

@rainbow_bb јас од pillows lala земав , си одеше со една навлака, си доплатив мислам за уште една и се вкупно ме кошташе околу 2100 (150 мислам достава 2250 се вкупно) .
    Перницата 1600 + 2ра навлака 500.
    Ако е топло, јас се потам екстремно многу и менувам често.

rainbow_bb likes this.
  8. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

@Milkiway @LadyC фала на инфо. мене дефинитивно ќе ми треба екстра навлака, најтрудна ќе бидам есен/зима :D и не секогаш ги перам постелнините веднаш штом ги сменам. знаат да си почекаат и по ден-два.

BeloMache and LadyC like this.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Имаат да си одбереш какви сакаш. :D
    Моите еве ги, такви имаа достапни во моментот. И да ти кажам не се каам за перницата, сега сум како кит, 9ти почеток сум, и да не е она ќе пукнам.
    После за бебе планирам да ја користам. :D
    И па на даље ќе ја користам, оти е предобра. :inlove:

rainbow_bb and Milkiway like this.
  10. BeloMache

BeloMache Активен член

Добро утро мајки Да споделите искуство со перниците за бремени и од каде ги купувате? Сакам да си купам една, но на фб ми се појави само една страна и имаше мноогу лоши комемтари, па нормално ми текна на нашите труднички муабети време е да нарачам, се полошо спијам. Убав ден на сите ❤️

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас уште не сум имала потреба од ваква перница а сум 23+. А и на топлово ме фаќа нервоза. Ставам една голема меѓу нозе само кога лежам странично и тоа е засега. Понатаму ќе видиме. Од која недела почнавте да користите? До неодамна странично дури скоро на стомак легната спиев, т.е така се будев, незнам како не ме притискал стомакот.

BeloMache likes this.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас земав уште 12та недела и од тогаш си ја користам.
    Супер ми е да се потпирам кога седам на кауч, за лежење ми е нешто ептен добро ми нема поубаво.. ја утепав јавање преудобна ми е и стварно спас ми е за пред тв не ја користам во спална креветот ни е мал.
    Ја земав од сомниа шоп 1100 ден стигна за 2 дена и деф најдобро вложени пари. После тоа може за бебе да си ја користите при доење хранење држење мислам дека ептен од помош ќе е...

BeloMache and Lovebug01 like this.
  13. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Имав перница од сомниа шоп. Удобна се покажа, ама ме фати жешкото веќе накај 8 месец кога бев и ја кренав, не можев да спијам со неа. Ептен бев голема и стомакот огромен и никако не можев да се наместам да заспијам, а и по 3-4 пати станував да мочам и не можев да се помрднам.

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас за спиење користам обична перница меѓу нозе ја ставам друго не ми затребало. А оваа од сомниа ми седи во дневна за пред тв кога лежам, за потпирање на кичма, за јадење во дневна на кауч :D навечер ќе заспијам на неа. Не знам еве 30та недела сум и не ми смета не ми е ни жешко со неа супер ми е баш не знам без неа како ќе лежев и седев :lol:

Fallen.Angel likes this.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Јас воопшто не купив се мислев од почеток дали да земам, ама се навикнав да спијам со перница меѓу нозе, еве 28ма+ сум и засега ми е океј, и за седење сеуште немам потреба да ставам перница на кичма, а за спиење обична си ставам.

Fallen.Angel and Milkiway like this.
  16. Fallen.Angel

Практична е не велам не. Сега ја користам наместо гнездо за бебе . Го заградувам со неа и си одам во кујна.

Milkiway likes this.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Супер и ја баш помислив дека ќе ме служи за бебе сигурно да не купувам џабе гнездо

Fallen.Angel likes this.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ми позајмија потковица трудничка перница само навлака си купив. Користам обична перница за под глава и меѓу нозе а трудничката ми е супер за да ја напикам позади грб и да ме држи на страна и бочно лево за спиење. Претходно сум спиела само на десна страна или на стомак ми беше малце тешко додека да се навикнам. Сега ако се свртам така одма ме влече стомак и бебе се буни. Многу ме поти иначе трудничката незнам дали од навлаката или материјалот не ми одговара за под врат или меѓу нозе колку и да е анатомски погодна. Би ја користела за бебе понатаму.

19. Fallen.Angel

Ќе ти служи. Јас мислев да не го заградувам со неа, ама се витка убаво и му оставам доволно простор за да струи воздух, само од едната страна го заградувам.

Milkiway likes this.
  20. jarec6

jarec6 Популарен член

Може ли слика во "живо" од перницава, не од нет.Да имам замисла колкава е...

Milkiway likes this.