Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Перници за трудници

Дискусија во 'Бременост' започната од Stasija, 25 декември 2015.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Ја видов твојата во Последно што си купивте, иста е на изглед како на Лала.

Овојпат ќе си ја земам од Сомниа, иако минатата бременост ја користев од Лала, но гледам дека не е мала разликата во цена и ќе одам со поевтината варијанта.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.584
    Допаѓања:
    4.290
    И јас сакав од Лала прво ама си викам и од Сомниа ги фалат,и си земав,и не сум згрешила стварно е добра и не пропаѓа баш онака тврдичка е таман за потпора ко што треба.
    Од коа ја имам се препородив :inlove:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    10.200
    Сега отворив да ги видам, во Сомниа има и 20% попуст во моментов, ако не видел некој.

Се мислам дали да ја купам, засега да не се урочам прекрасно спијам и така, за две недели од прилика влегувам во седми.
    Реално од кога почнавте да чувствувате потреба за перницава?

На 0ли и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.584
    Допаѓања:
    4.290
    Јас од пред некоја недела почнав да неможам да спијам како што треба,а 22ра сум недела.
    Незнам дали дека сум слаба цел живот и навикната на стомак да спијам па сеа одеднаш плус 8кг сум и стомакот ми рипна,и кога спиев на страна се некако ме тераше на стомак да се свртам и се осеќав ко да го смачкувам. И сеа со перницата ми е многу подобро,нема кај да се вртам ко ке ја гушнам :D

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    10.200
    Е јас никогаш не сум можела да спијам на стомак, па фала богу не ми е тоа проблем. Приметувам дека на грб веќе не ми е удобно ако сум во иста позиција повеќе часови, како да ми стежнува навнатре накај органите...не знам како да објаснам :?:
    На страна сега за сега супер спијам.

На крај краева би ја купила и во девети ако видам дека ми треба, само ме интересираше од кога обично ги чувствувате тие тегоби со спиењето. Фала ти : ))

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.584
    Допаѓања:
    4.290
    Ова со органите притискање на грб коа сум,од синоќа почнав да го осеќам јас,и одма се пребацувам на страна.
    А порано не сум спиела на грб никогаш,сега несвесно се вртам во сон.
    Кога ке осетиш дека треба купи си ја,мислам после и за доење здравје Боже би користела ептен.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    на што внимавате пред купување на пернициве? сакам и јас 1

8. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Мене ми беше битно да е поголема , дека сум повисока и немаше да ми биде удобно со помала перница . По препорака купив перница од Лала и сум презадоволна. Ја користам уште од 8 недела и дефинитивно многу ми помага во спиењето, особено сега веќе кога имам стомак :D. Удобна е, не е ниту многу мека ,ниту многу тврда.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    Screenshot_2023-05-08-23-20-08-186_com.android.chrome.jpg Imam potkovica od Struzanka. Kako spiete na nea? Ic ne mi e zgodno za vrtenje od edna strana na druga. Ja stavam megju noze i pozadi grb za da ne se vrtam na grb. Koga ke treba da se svrtam na drugata strana moram cela da stanam pa da ja premestam pernicata pod drugata noga i da se svrtam.. ili jas nekako gresno ja koristam? Vakva e. Dali drugive sto se pogolemi, podolgi podobri se?

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Земи си на Сомниа, ќе се преродиш.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Од Сомниа имам јас, ама спијам обратно, главата ми е на обична перница. Ептен ми помага, за меѓу колена и глуждови и за подршка на грб.

12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    Da i jas spijam na ovaa obratno. Ne ti e tesko za vrtenje? A akobspies na primer ne obratno tuku kako sto treba kolku e dolga? Dostiga da ja stavis megju kolena? Mene toa mi e prpblem kaj ovaa sto ne mi dostiga za pod kolena i obratno ja stavam pa tesko e za vrtenje.

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Еве ја каква е, од двете страни можеш да се потпираш, достига и под колена. Димензијата е 145×90.
    Еве ти и слика во прилог
    Screenshot_20230509-092248_Chrome.jpg

14. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Да да стига долга е, овие малите од стружанка и јас ги гледав, ама треба на секое вртење да ја земаш со себе да ја местиш.

15. Miss Celestial

Miss Celestial Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    57
    Девојки, со какво полнење се перниците на Лала и Сомниа, ми треба некој да ми каже од искуство? Јас земав од Бебе хоум, но полнењето е со полиестерски топчиња и ужасно ми сметка звукот кога се вртам со неа, шушка како со ќеси да е полнета, ми смета дури на спиење. Кај Сомниа на сајт прочитав исто дека полнењето е со 100% топчест полиестер, а кај Лала пишува силиконски снегулки, какви и да се тие, не ми е јасно. Споделете баш дали испуштаат некаков звук кога ги притискате или се потпирате на нив, фала вииии.

16. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Лала не испушта никаков звук. Полнети се со силиконски снегулки да. Јас сум презадоволна од неа, ја користам уште од 8ма недела :D.

На Miss Celestial му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Од Сомниа не испушта апсолутно никаков звук. На сите што им ја препорачав, презадоволни се.

18. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Јас ја имам од сомина, многу ми помогнс, никаков звук не испушта. Ја продавам мојата зашто се породив, ако сакаш пиши ми лп.

19. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    116
    И јас ја имам на Лала, и не испушта никаков звук. Искрено, да знаев дека толку добро се спие ќе си нарачав и кога не бев трудна, мене ми е преудобна и за спиење и за лежање секако

На Miss Celestial и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  20. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Дали некоја ја има перено целата перница од сомниа во машина? И ако да на колку степени?