Песни со најмногу прегледи на YouTube

Дискусија во 'Музика' започната од clen1, 21 септември 2017.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Песна која заслужува да е песна со најмногу прегледи, но секогаш на врвот се такви глупи песни како Деспасито. Песна на која плачев кога и да ја слушнам.:inlove:

Деспасито? Како бе да не ти стане досадна песна која ја има насекаде околу тебе.(facepalm) Дома имаат забрането пуштање на Деспасито, бидејќи кога и да слушнев дека некој ја пушта, ја гасев одма. На сестра ми и беше ставена на ѕвонење, па кој и да и ѕвонеше им исклучував.:rofl: Па мораше да ја смени, и од тогаш владее мир во нашата куќа.:whew:

Песната од Тејлор ми се свиѓа. Искрено со нестрпение чекам да испадне некоја песна, која ќе ја замени Деспасито, па така да навивам за песничката.:rofl:

На ЕДНА убавица му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Секој преглед на Деспасито е заслужен! Се согласувам дека песнава е преувеличена, да излезеш да прошеташ низ град сигурно барем еднаш ќе ја слушнеш (во некој маркет, кафич, итн.). Но тоа не е причина сите да ја хејтаат песната и изведувачите. Многу е грубо да се каже дека музиката пропаѓа. See you again има подобар текст и силна порака бидејќи се пее за смрт на актер, за разлика од Деспасито, во која се пее за се*с. Но Деспасито е заразна песна и има подобар ритам. Gangnam Style исто така има добар ритам, и мислам дека се прослави со специфичниот танц. Се сеќавам дека пред неколку години сите се обидувавме да играме на песната. Во секој случај ни една од песниве не е за хејт.

На The Saturdays, parksey, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    hahahha kako ja listam temava pocnuva na vh1 :D Despacito <3
    I po 7 meseci ne mi e dosadna :D

На anonimus-mk и Lolo5 им се допаѓа ова.
  4. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    добар е добар ;)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Co0kie

Co0kie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    289
    Еве неколку: Chantaje,Shake it off, od JB ima mnogu, Roar,Side to Side,Shape of you,Cheap Thrills, itn.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.888
    Despacito заслужено е најгледаната песна на youtube, секогаш кога ќе ја слушниш те расположува, те тера да заиграш, има таков неверојатен ритам, многу e catchy, текстот е многу интересен, спотот пресупер, дефинитивно песна која го одбележа летото , ВРВ :inlove:

На marchi-cool, Crna Dama и Lolo5 им се допаѓа ова.
  7. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Дали сметам дека музиката пропаѓа? Не.

Би рекол дека тоа така само изгледа, затоа што музиката ја перцепираме преку топ листи, песни со најмногу прегледи на Youtube и слично, што значи речиси исклучиво преку призмата на поп музиката.

Here's the thing: поп музиката никогаш не била квалитетна - ни денес, ни пред 10, ни пред 50 години. Не ми верувате? Еве листа на број еден билборд поп синглови, од 1946-та, до 2016-та. Разгледајте ја и ќе се уверите.

За постарите поп песни и изведувачи денес речиси никој не ни чул; а за оние изведувачи кои се познати, ќе приметите дека „најдобрата“ песна која е на листава е уствари сосема просечна за тој изведувач.

А ако погледнете по години, ќе се запрепастите која песна е одбрана за најдобра - особено кога знаете најмалце 10 песни кои се 100 пати подобри, а се излезени истата година.

Тоа е така затоа што поп музиката е као тренди мода and it doesn't age well. Она што некогаш било ултрамодерно после само неколку години изгледа кичесто и демоде.

Така да, ако се водиме исклучиво според бројот на прегледи на Youtube, да, можеби делува како музиката да пропаѓа. Ама, поп музиката и летните хитови никогаш не ни биле мерило за квалитетот на музичката индустрија генерално.

И денес има огромен број на одлични изведувачи и групи, само не ги барајте помеѓу видеата со најмногу прегледи на Youtube. :D

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Despacito ја знам од почеток до крај, цела :) Многу ми се допаѓа , никогаш нема да ми здосади :)