Имам 17 години а дечко ми 18..Идеме скоро 11 месеци но досега не сме имале петинг..Јас сакам да пробам но срам ми е да му кажам.Тој ме допира но секако преку облека..Девојки незнам што да правам ми треба помош..Немора да значи дека после петинг иде секс нели ? (Бидејки не сум спремна на тоа) Се плашам да не свати погрешно па да помисли дека сакам секс..А јас само петинг..
Ако му обајсниш вака убаво како што ни објасни и на нас нема што погрешно да те свати. И нема потреба од срам , скоро година дена сте заедно. Отворен муабет и уживајте
Ај се надевам дека некој ден ке соберам храброст да му го кажам ова вака јасно Коа ке се изјаснам ке ви пишам Сеа за сеа не верувам
HELP PLEASE!! Nevina sum ,so decko mi imavme peting i se dopiravme po intimnite delovi i toj svrsi pomegju moite noze (mnogu blisku do mojata vagina ) jas nosev gakji .Dali postoi sansa da ostanam bremena ? i uste edno prassanje Toj koga svrsi so racete se izbrisha so paloma a potoa me dopirase kaj intimniot del bez prethodno da gi izmie racete nekakva sansa da ostanam bremena postoi ? Mnogu ke go cenam vaseto mislenje.Blagodaram odnapred.
не грижи се воопшто, нема да останиш бремена па и да си скината ако само те допирал. Убаво таа течност треба да навлезе во тебе за да се створи бебенце
Јас досега имам многу повеќе пати доживеано оргазам за време на петинг,одколку за време на секс..Ви се слуцхува ли вас ова?
Мене кога ми зборуваа за петинг и како им било додека го имале истиот,ми звучеше многу глупаво се додека не го пробав со дечко ми.. Првиот пат кога имавме петинг бевме на одмор и се случи многу спонтано без никакви договори и планови едноставно тоа то бевме напалени не натера на такво нешто.Беше ПРЕКРАСНО и сега се почесто го практикуваме,некогаш доживувам некои изливи на чувства може се оргазми незнам (затоа што сеуште сум немала односи)Битно многу е убавоо и мора да го пробашшш
Ќе замолам некоја феминка од форумов да ми пише ЛП за да прашам нешто поврзано со темава, пошто не ми се пишува баш тука.
Гледам дека има многу неедуцирани на овој сајт од поимот секс. Пример на некоја девојка сте и дале одговор дека не може да забремени ако не е скината-FALSE Можи и тоа како.Причина?.-хименот е е ластична мембрана шт соекако дека може и преку хименот да навлез предспермалната течност или спермалната течност,па на тој начин сепак да има средба меѓу јајце клетка и сперматозоид. Дали може да се забремеи за време на менструација?-ДА,многу јасно дека може зашто сперматозоидите може да преживеат во матката и до 72 часа.Можностите се помали отколку период без менструација,но сепак постојат. Дали може да се забремени преку петинг?ДА-ама не преку алишта мислам многу јасно,како што реков доволно е мал контакт или мало количество на сперма да навлезе во вагиналниот канал,за да се случи бременост. Дали во предспермалната течност има сперматозоиди и дали од неа може да се забремени?Да и во предсперамлната течност има живи и подвжни сперматозоиди,но има многу помал број на кубен ,отколку во спермалната течност,но сепак има можност и за таа опција-забременвање. Овулација-се нарекува и како плоден период,односно тоа е периодот околу 14 ден на менструалниот циклус кога во матката се евлуира,односно има зрела јајце клетка која чека да дојде до забремеување.Инаку плодните денови се од 9-15 ден зависно и индивидуално од должината на менструалниот циклус,менструалното крваерње,нејзиниот интензитет и повторуваност. Еден менструален циклус може да трае од 28-45 дена пак зависно дали постојат хормонлани отстапки или пореметувања,стрес ситуации и напнати ситуации. Ерекција-значи стврднување на машкиот полов орган-пенис и е спремен за секс,при што се појавува на врвот и лубрикатна течност. Ејакулација-исфрлање на семената течност во/низ вагинален канал,а оттаму во матката. И бременоста не е фиктивна работа да мислат поединци дека при прв пат не може да се забремени,за тоа не е потребно прв однос/трет/петти/стори за да настане бременост-фертилизација доволен е САМО ЕДЕН СПЕРМАТОЗОИД. Сексуален однос се нарекува КОПУЛАЦИЈА. Ако ве интересира било што може да ми се обратите.
Девојки мене ми се случува да доживам оргазам за време на предиграта и после ми се намалува желбата за секс кога треба најмногу да ја имам и се нервирам затоа што ми треба време да се напалам пак... ?
Сакам петинг и многу често го практикуваме. Понекогаш поубаво ми е за време на петингот отколку за време на сексуалниот
Па штом веќе си свршила ,нормално е дека ќе ти се намали желбата за секс.Don't worry ,во најголем процент од луѓето е така.
Секс игри за предигра ? Феминки ќе сака ли некоја од вас да ми даде идеја за некоја интересна предигра, некоја игра што возбудува ... нешто интересно со што би можела да му покажам нешто ново на партнерот и од моја страна Веќе ми стана досадно она класичното - допирање, гушкање, мазење и секс . Ви благодарам , поздрав со сите Вас
Предиграта ја обожавам повеќе отколу самиот сексуален чин, всушност мислам дека ако нема добра предигра , џабе е желбата за секс. Го сакам тоа одолговлекување, играње некој вид „топло-ладно“ т.е држ- недај,елиминирање на парчињата облека... Страста и желбата за следна фаза, односно за секс, со секоја минута помината во предигра и петинг е се поголема, и следи одличен секс.
Ваакаа.. Ја и дечко ми сме втора средно, идеме 3 месеци..Правевме муабет за секс, ама јас воопшто не сум спремна ..сакам негде 4та таму, здравје боже. Сето тоа он го разбра и не му е проблем ич. Петингот негде 2 пати го иаме пробано, и тоа првиопт пат ја не го рачунам..али вториот паааат хахахахаххахах неверојатно бешеее..Луѓее тоа не бешее пенис..тоа беше пенисИШИТЕ !!! али сетоа тоа јас фатив преку облека пошто првпат пружив рака шо се вика така мн ми се свиѓа и мислам дека поише пали него секс..али коа ќе пробаме ќе знаеме за некоја годинка