1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Не е крива анима мунид, крива ни е државата. Да има стационари каде што ќе се згрижуваат кучињата, да има средства за да бидат кастрирани, вакцинирани... да нема скитници е целта, и нема да има вакви немили настани.

На celineparis, piglet1, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    А што ве вас прави повредни од животното?
    Проблемот со вас е што повеќето мислите деке сме центарот на природата, а не дел од синџирот.
    :d::drunk:

На Trxmx, piglet1, LollySky и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    ^ Да де, затоа што луѓето не убиваат, и тоа свесни со мозок.
    Најгнасните работи се направени од човекот.
    И да, Анима Мунди не се должни воопшто да ги прибираат, нивна должност како Организација за заштита на животни е да му најдат дом на колк што можат повеќе кучиња мачиња.
    А, не може да се удри по ценетитиот ни Градоначлник, и по сите градоначалници во Земјава?
    Еден стационар во секој град, саглам и убав, со ветеринари вработени, масовна кастрација.... Нешто што е НОРМАЛНО во секоја НОРМАЛНА земја.
    И после сакаме Европа, епа нема.
    Нека се вртат на тркалата

На Trxmx, piglet1, LollySky и 7 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    @elimkd и да живееш во зграда каде комшијата си ја убива комшиката за 1000ден. дали ќе ги убиеш сите други комшии да не случајно и тие утре те нападнат? Може компарацијава не ми е на место, сакам да кажам, надвор секогаш ќе постои опасност било од човек или животно и тоа не ни дава за право да убиваме се и сешто.
    Институциите не функционираат заради луѓето, затоа што ние секогаш чекаме некој друг да превземе иницијатива, некој друг да направи нешто.
    Ако може моето или на лудо кучето да седат врзани, вакцинирани, здомени, згрижени, кастрирани...тогаш можат и на сите други луѓе. Затоа што луѓето ги прибираат кучињата и истите потоа ги пуштаат. И мене ми е нелогично некое мирно животно што не направило никому штета, да биде убиено од нечиј страв, а единствена вина му е што не било згрижено и сочувано.

На LollySky, 1209, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.106
    @kravce свесна си и сама дека не ти е на место споредбава, отвараш многу поширока дискусија.
    Зашто дома кога ќе ти влезе глувче го труеш, или ставаш стапица? И тоа е животичне
    Институциите не функционираат од други причини, а не ради нас народот, оти малце ли се протестирало, се потпишувале петиции за разни проблематики, ефектот секогаш исто, на штета на народот.
    И ние потпишавме петиција да не се гради пат и да не се уништува национален парк Галичица па пак џабе е се.
    Предходната членка пак ми даде идеја со пушка да сум пукала мислиш терориста сум
    Овде на кој што не му одговара си пишува си цитира, убаво прочитајте пред нешто да напишите и да нападните, да не се повторувам тоа што го мислам и погоре го пишав

На orhideea, *Amethyst* и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  6. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    А што треба да направиме кога ке не нападнат скитници ?
    Јас сум видела лично членови од Анима Мунди кај што ги ранат кучињата на пат и си заминуваат ! Што не си ги земат дома им и нека си ги вакционираат !
    Не дај боже со мали деца човек да излези по шеталиште , одма напагаат !
    И човек од Струга беше нападнат искасан сред чаршија од скитници , да не беа случајни минувачи со стап да го одбранат човекот ке го изедеа !
    Јас имам дома 6 кучиња и 3 мачки редовно вакционирани и мирни , од кое еден мелез го прибрав од на пат кога си идев од школо пред 15 години ! Секој од Анима Мунди и остали вака што застанувате во одбрана на кучињата скитници , да вдомите по едно куче сите , ке нема скитници , а не да одите само по патиштана да ги раните !

На elimkd и Јаневски им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Afroditaaa А што треба да направи животното кога е нападнато? Според твојата логика, искрено, што? 8-|

На piglet1 и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Прво нека ми одговори некој на моето прашање па ке ти одговорам на твоето

На Јаневски му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Afroditaaa Е оти де, кажи си. Човек што оди и напаѓа животно од чиста мира и ќеф што заслужува?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Афродита, а извини зашто да не ги храниме? Ти ли храната ја даде, од дома ти ја украдоа?
    Значи не е така како што збориш, Анима Мунди да си ги земеле да ги вдомеле
    Тоа ти е исто како Организација за ЛГБТ права да си ги вдоми сите хомосексуалци кои се отфрлени од закоравеното општество, или Огранизација за Бездомници .
    Па со кои услови? Тоа е работа на државата бе, што не им уплатат едно 300.000 евра на сметка, па да видиш каков стационар ќе направат.
    Лесно е да кажете само нешто од страна.
    Да Анима Мунди е крива што се котат џукелите не по нивна вина.
    Исто иде муабетот ВИЕ ШТО ГИ САКАТЕ ЗЕМЕТЕ СИ ГИ, јас тогаш треба да кажам вие што не ги сакате седете дома бе не излагај на улица тогаш чим им се плашиш
    Многу е подлабок проблемот,
    Јас сфаќам и нељубители и страв од кучиња, и не ми пречи не може секој исто да сака.
    Ама повик на убивање , труење?
    Тоа само збори кој каква личност е

На Trxmx, piglet1, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Сигурна сум дека сите членови на здруженијата за заштита имаат вдомено, ама неможат сите да ги вдомат. Затоа се потребни стационари. Јас како индивидуа, неможам да видам на улица гладно куче/маче и да не му купам нешто да го наранам, и значи јас со тоа придонесувам за ваквите напади? Не требало анима мунди да ги рани животните, а шинтерот треба да ги збира од улица и в золошка да ги носи за да ги ранат лавовите и мечките? Не зборам за ск.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Како прво познавам девојче што ги рани кучињата скитници а дома и нема ниту едно куче . Јас ги сакам кучињата и дома како што кажав имам 6 кучиња и 3 мачки . Ако некој нападнал куче нека си одговара , а што е со тоа што ние сме биле нападнати ?
    И вдомете си ги скитниците дома ви , и вакционирајте ги и решен проблем ! А не овде ми глумите љубители на кучиња а дома ви не чувате ! Земе те го мојот пример и вдомете по 6 кучиња сите и ке видите дека нема никој да има проблем!

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Штом е така како што велиш дека кучињата не знаат што прават, решението е да им се упука куршум у чело или отров у храна и збогом.

На orhideea и elimkd им се допаѓа ова.
  14. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Исто да направиме и со луѓето што не знаат што прават? Подобро не пишувајте и не се истакнувајте по вакви теми, само потврдувате какви личности сте...

На andromedae, LollySky, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Јас сум личност која сака да ја тргне секоја опасност која вреба на улиците за децата и воопшто за луѓето....нема што да ја мислам..за детето ке жалам а за кучето не.
    Делувам ладнокрвно ама ми се ежи душава коге ке помислам на јадната мајка чие дете и негови внатрешни органи биле храна на некое диво створење.

На orhideea, *Amethyst*, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Колку животинчиња чуваш домати ? Ама реално кажи

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Не ти се обратив тебе воопшто.
    Чував, се дур не ми умре кучето, и бидејќи знам во КОЈА ДЕПРЕСИЈА душевна бев, не се осудувам поради таа причина сега за сега да земам друго, сепак е тазе
    Што не значи дека во иднина нема да отидам и да вдомам некое, верувај

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Јас ја знам најдобро болката кога ке умре куче посебно што жвеело со мене 10 години !
    И ти мене ми се обракаш овде е форум не сме на улица застанати па лично дали ке ми се обратиш .
    Кога ке земиш 6-7 кучиња дома ти да чуваш е тогаш ке ми бидеш достојна да дискутираш за кучињата ! Еве ти советувам првите скитници што ке ги сретнеш земи ги домати ! Јас имам 3 кучиња што биле скитници а сега се дома . Инаку кога би ми умреле сигурно би паднала во депресија бидејки се дел од моето секојдневие ! И повторно би земала куче дома, и ке бидам против лугето што ги бранат скитниците а дома им немаат ниту едно !

На ALISA0000, orhideea, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Јас само ти потенцирав дека не е така како што кажуваш, за Анима Мунди
    Ти побара одговор на твоето прашање, јас ти кажувам. од каде им финансии?
    Сигурно да имаат финансии верувам во тоа дека ќе се активираат максимално да решат проблемот,
    Никаде не ти се обратив како на улица, убаво ти кажав дека кој кого сака ќе храни, Не можеш да му забраниш на човек.
    И секоја чест што чуваш 6 кучиња и мачки.
    Да мене кучето ми беше како сестра, ја сакав повеќе и од себе, а само неколку месеци се поминати.Искрено е тазе за да мислам на друго куче, и на приврзаноста кон друго куче.
    А сигурно ќе вдомам, дај боже да имам услови колку и ти, и толку би вдомила

На 1209 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Имав и јас куче дома, имаше три награди ЦАЦИ..искрено никад више во стан куче.
    Плачев и чистев влакна по цел ден, смрдеше на куче се, изгризани врати, кваки, папучи и тн....се за љубов на децата беше чувањето..не е битно...Еден ден го украдоа, плачевме сите, плачев и јас..но тоа беше два дена.
    Некогаш кога гледаме слики или има филм со таква раса како нашето куче, повторно ќе ни се стркала некоја солза низ лице..но сите станавме свесни- Више волим себе него тебе, мора човек да се помири со ситуација.

.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.