Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Токму ова е причината зошто кучињата напаѓаат.

На andromedae и LollySky им се допаѓа ова.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Не се во Скопје. Неможам да споделам јавно зашто автоматски ќе кажам од кај сум.

Прикачени фајлови:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      454,6 KB
      Прегледи:
      38
    • image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      390 KB
      Прегледи:
      37
    • image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      224,3 KB
      Прегледи:
      36
    На LollySky и Maro87 им се допаѓа ова.
  3. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    пиши ми во инбокс не е проблем...

4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Тебе кога ќе ти дојде цела глутница од ѕверови,прај си муабет со нив,немој случајно да пробуваш да се одбраниш како знаеш и умееш и слободно дозволи им да ти го нападнат миленикот или во најлош случај,не дај Боже,детето.Пробај да навлезеш во нивната душа и просветли ги,научи ги дека не е убаво да напаѓаат,да лаат и сл.
    (facepalm)

Последна измена: 20 март 2017
    На orhideea, Mishela, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Ко така не ми изигравајте заштитници , делата се појаки од зборовите! И во тие квадрати сигурно би вдомила 3 пикинејзери , или 3 миничиња , не се само шарпланинците кучиња има и помали !

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.332
    А извини а освен тоа што си вдомила друго нешто имаш направено? Одиш на работа пример... оти не знам како постигнуваш ако одиш на работа да чуваш 6 кучиња алал да ти е. Се кучиња и јас имам вдомено мало и големо во двор кај бабите. Не е решение сите кои сакаат да ги приберат сите улични па макар и по 10. Ама ајде не ми личиш на некој што е спремен да дискутиеа очигледно си дојдена само да кажеш колку многу си добра на темава.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    1. Не работам
    2. Дома сме полна кука луге па и да не сум тука , тука се моите , 5 годишниот внук ( само ако некој му ги чепне куталињата ке им каже , а шарпланинецот е три пати поголем од него)
    Кучињата ако растат со љубов не се агресивни , тие не се гладни за храна туку за љубов !
    Инаку дојдов на темава да контрирам на Анима Мунди и личностите што се покажуваат " добри" а дома им немаат ниту едно куче !
    Да те прашам зошто не вдомиш 3 мали кученца ?

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.332
    Зошто работам од 8 до 5, тие три мали кученца не сакаат внимание од 8 до 5?

Со полна куќа народ и со неработење јасно ми е колку време имаш и затоа така коментираш. Ние со едново едвај успеваме да му подветиме доволно внимание, да е прошетан и најден... брзам дома од работа за да е што помалку сам.
    Инаку толку од мене во темава. Цело време муабетот ми е дека ако не превземеме нешто на сите кои ни смета ситуацијава, безралика дали од аспект зошто ги сакаме и не сакаме да се на улица или од другиот аспект, ќе има вакви случаи. Вината е во нас самите, не во животните.

На Lella, Dgirlll, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Не сте свесни вие заштитниците на таквите џукели, колку жално звучите кога кажувате дека нивниот живот е поважен од човечкиот..
    Жими се бедни сте со таквите мислења.

На orhideea, Mishela, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Дали си ти подготвена да помини екипа кај тебе и да провери во какви услови живеат кучињата

11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Аууу некои сопствените деца ги малтретираат, ги силуваат, не им даваат да јадат, ги понижуват и психички ги осакатуваат...па никој не реагира, па чекај сеа за кучињава контрола дома ќе одела...да видат дали кралевите убаво живеат (facepalm) (facepalm)

И што ако не живеат во убави услови?
    Ќе и ги земат и кај ќе ги носат?
    На улица? Или ќе ги успијат?

Абе ај не се глупирајте веќе (facepalm)

На orhideea, Chica.Loca, Luna91 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Хахахааа нека дојдат :D али Анима мунди не ги примам ! Патем кучињата се пуштени некогаш у двор некогаш во бокс , некогаш во мојот дом и никогаш не нападнале никого ! Ме изнасмеа твојата закана за некоја измислена екипа хахахахаааа као ти демек јак некој хахахахаааа

Ова важи за сите : Вдомете си , чувајте си кучиња , они се поголеми другари од лугето !

На Orthophill и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    А ти најде за кучињата да кажуваш како живеат. Ццц. Луѓе со мали деца без струја живеат во најголеми студови, а ти за некои кучиња жити се.Јас сум чувала кученце да и не дека не сакам домашно милениче-куче и што ако не го наранам тој ден пример, да не дојдат да ме казнат за тоа, божее. И како можеш да кажеш дека кучето секогаш со причина напаѓа? Јас имам случка каде што си возев велосипед по улица и една џукела почна да трча и лае по мене и јас од страв паднав. И со што сум го испровоцирала јас да ми лае и да трча по мене?

На Luna91, Dust, JollyGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Абе Џоли нападот заканата најдобра одбрана ;)
    Они не знаат како да се одбранат по овој катастрофален и фатален случај ! Ако беше некој скитник распрчен Анима Мунди одма ке тужеше и пари ке бараше ( ко нивни кучињата да им се )
    Си сакаме сите дома кучиња и си чуваме , не сме ние јаки на збор и да користиме прилика да тужиме за пари ;)

На Orthophill, Dust и JollyGirl им се допаѓа ова.
  15. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    ако си толку спремна ајде на емаил пушти адреза твоја па ќе видиме дали нема да ги примниш анима мунди. Јасно е зошто не ги сакаш те зна шо мустра си

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Олку да се грижеа за луѓето бездомници и децата што немаат леб да јадат...па ќе процветавме ко држава (facepalm)

Во која насока замина темава, алал нека е.

На Chica.Loca, Orthophill, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  17. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Пази мајката, на непознат типац од форум да ти пушта нејзина адреса на живеење.
    Се засекира како живеат тие кучиња а дали се засекира како се родителите на детето? Како и другите што се нападнати од кучиња живеат со тие стравови и трауми? Ама битно како живеат џукелчињата.
    Во врска со темава, феминкиве на кои им ги “лајкам“ постовите го кажуваат тоа што сакам јас да го кажам.

На orhideea, Luna91, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Хахахааа нема бе тебе јас да ти давам лични податоци , а таа Анима мунди треба инспекција да им се прати бидејки задни намери има, и да се провери дали членовите од таа организација чиваат кучиња ! Али ти си дечко дно дна !
    Да ми дојде таа глупа организација има да ги исфрлам како партали бидејки не се добредојдени ! Требаат да одговараат !

На Orthophill, Dust, JollyGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    како смееш такви лаги да изнесуваш дали имаш некакви докази писмени документи или било шо. За ова ако се сака може и тужба да се поднесе за изнесување невистини и уривање на углед

20. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Познати сте вие од Анима мунди по тужбите , али сега за фаталниов случај ве нема никаде ! Ниту за човекот од Струга што беше искасан сред чаршија ве немше никаде ! И кои невистини ги кажав ?? Ако почните со тужби треба сите да ги тужите , бидејки на социјалните мрежи сите ве плукаат ! Ама углед хахахахаааааа :rofl::rofl::rofl:

На Luna91, Orthophill и Dust им се допаѓа ова.