Тебе кога ќе ти дојде цела глутница од ѕверови,прај си муабет со нив,немој случајно да пробуваш да се одбраниш како знаеш и умееш и слободно дозволи им да ти го нападнат миленикот или во најлош случај,не дај Боже,детето.Пробај да навлезеш во нивната душа и просветли ги,научи ги дека не е убаво да напаѓаат,да лаат и сл.
Ко така не ми изигравајте заштитници , делата се појаки од зборовите! И во тие квадрати сигурно би вдомила 3 пикинејзери , или 3 миничиња , не се само шарпланинците кучиња има и помали !
А извини а освен тоа што си вдомила друго нешто имаш направено? Одиш на работа пример... оти не знам како постигнуваш ако одиш на работа да чуваш 6 кучиња алал да ти е. Се кучиња и јас имам вдомено мало и големо во двор кај бабите. Не е решение сите кои сакаат да ги приберат сите улични па макар и по 10. Ама ајде не ми личиш на некој што е спремен да дискутиеа очигледно си дојдена само да кажеш колку многу си добра на темава.
1. Не работам 2. Дома сме полна кука луге па и да не сум тука , тука се моите , 5 годишниот внук ( само ако некој му ги чепне куталињата ке им каже , а шарпланинецот е три пати поголем од него) Кучињата ако растат со љубов не се агресивни , тие не се гладни за храна туку за љубов ! Инаку дојдов на темава да контрирам на Анима Мунди и личностите што се покажуваат " добри" а дома им немаат ниту едно куче ! Да те прашам зошто не вдомиш 3 мали кученца ?
Зошто работам од 8 до 5, тие три мали кученца не сакаат внимание од 8 до 5? Со полна куќа народ и со неработење јасно ми е колку време имаш и затоа така коментираш. Ние со едново едвај успеваме да му подветиме доволно внимание, да е прошетан и најден... брзам дома од работа за да е што помалку сам. Инаку толку од мене во темава. Цело време муабетот ми е дека ако не превземеме нешто на сите кои ни смета ситуацијава, безралика дали од аспект зошто ги сакаме и не сакаме да се на улица или од другиот аспект, ќе има вакви случаи. Вината е во нас самите, не во животните.
Не сте свесни вие заштитниците на таквите џукели, колку жално звучите кога кажувате дека нивниот живот е поважен од човечкиот.. Жими се бедни сте со таквите мислења.
Аууу некои сопствените деца ги малтретираат, ги силуваат, не им даваат да јадат, ги понижуват и психички ги осакатуваат...па никој не реагира, па чекај сеа за кучињава контрола дома ќе одела...да видат дали кралевите убаво живеат И што ако не живеат во убави услови? Ќе и ги земат и кај ќе ги носат? На улица? Или ќе ги успијат? Абе ај не се глупирајте веќе
Хахахааа нека дојдат али Анима мунди не ги примам ! Патем кучињата се пуштени некогаш у двор некогаш во бокс , некогаш во мојот дом и никогаш не нападнале никого ! Ме изнасмеа твојата закана за некоја измислена екипа хахахахаааа као ти демек јак некој хахахахаааа Ова важи за сите : Вдомете си , чувајте си кучиња , они се поголеми другари од лугето !
А ти најде за кучињата да кажуваш како живеат. Ццц. Луѓе со мали деца без струја живеат во најголеми студови, а ти за некои кучиња жити се.Јас сум чувала кученце да и не дека не сакам домашно милениче-куче и што ако не го наранам тој ден пример, да не дојдат да ме казнат за тоа, божее. И како можеш да кажеш дека кучето секогаш со причина напаѓа? Јас имам случка каде што си возев велосипед по улица и една џукела почна да трча и лае по мене и јас од страв паднав. И со што сум го испровоцирала јас да ми лае и да трча по мене?
Абе Џоли нападот заканата најдобра одбрана Они не знаат како да се одбранат по овој катастрофален и фатален случај ! Ако беше некој скитник распрчен Анима Мунди одма ке тужеше и пари ке бараше ( ко нивни кучињата да им се ) Си сакаме сите дома кучиња и си чуваме , не сме ние јаки на збор и да користиме прилика да тужиме за пари
ако си толку спремна ајде на емаил пушти адреза твоја па ќе видиме дали нема да ги примниш анима мунди. Јасно е зошто не ги сакаш те зна шо мустра си
Олку да се грижеа за луѓето бездомници и децата што немаат леб да јадат...па ќе процветавме ко држава Во која насока замина темава, алал нека е.
Пази мајката, на непознат типац од форум да ти пушта нејзина адреса на живеење. Се засекира како живеат тие кучиња а дали се засекира како се родителите на детето? Како и другите што се нападнати од кучиња живеат со тие стравови и трауми? Ама битно како живеат џукелчињата. Во врска со темава, феминкиве на кои им ги “лајкам“ постовите го кажуваат тоа што сакам јас да го кажам.
Хахахааа нема бе тебе јас да ти давам лични податоци , а таа Анима мунди треба инспекција да им се прати бидејки задни намери има, и да се провери дали членовите од таа организација чиваат кучиња ! Али ти си дечко дно дна ! Да ми дојде таа глупа организација има да ги исфрлам како партали бидејки не се добредојдени ! Требаат да одговараат !
како смееш такви лаги да изнесуваш дали имаш некакви докази писмени документи или било шо. За ова ако се сака може и тужба да се поднесе за изнесување невистини и уривање на углед
Познати сте вие од Анима мунди по тужбите , али сега за фаталниов случај ве нема никаде ! Ниту за човекот од Струга што беше искасан сред чаршија ве немше никаде ! И кои невистини ги кажав ?? Ако почните со тужби треба сите да ги тужите , бидејки на социјалните мрежи сите ве плукаат ! Ама углед хахахахаааааа