А ако еден човек е убиен од страна на животно, кој ќе одговара за тој мал инцидент? Животните не можат да бидат носители на права и обврски, немаат деловна способност, да можеле, ќе гласаа, ќе одеа во затвор, ќе се вработуваа како доктори, полицајци итн итн итн
Пак ти истата песна. А погоре некоја членка кажа дека ресите од блузата биле причина за да ја нападнат. Разбираш ли дека мене не ми е гајле дали некој ПРЕД мене поминал тука и го истепал кучето, па за јас кога ќе поминам да ме изеде затоа што било провоцирано од некој ПРЕД мене? Разбираш ли дека правото на движење ни го скратуваат таквите дивјаци? И разбираш ли дека дел од нив, се носители на заразни болести?
Хели не си од Анима Мунди, м? Значи како секта сте. Не ширам дезинформации пренесов лично искуство. Да, ама може и од друг човек, не мора од мене лично. Може да е предизвикано од неговите сопственици и да ме раскаса мене, и сега? Може да е предизвикано од друго животно, може да е бесно. И?
Луѓето ни кон луѓе не се однесуваат човечки. Јас на твој коментар веќе нема да одговорам. Си кажав што мислам за вас како организација, верувам дека не си поголем љубител на животни од мене. Толку. Сфатив дека како грамофонска трака ќе го повторуваш истото цело време и никогаш нема да се докажеме.
Полека малку, ако има размислување спротивно од вашето, никој не ви дава за право да го навредувате. Премногу огорченост и фрустрации има на темава...и си земате преголема слобода.
Ако некој се сложи со тебе или ако сФати дека ти си во право, треба во лудница да го носат. Само лудаци би се сложиле со тебе... Така да, не си давај на значење. Повлечи се од темава додека не си добил поголеми навреди што ќе ти уништат имиџот Сам си се понижуваш со малоумните коментари.
Сериозно, имате нешто ново да кажете на темава или дискусијата ќе продолжи само за да ги навредувате оние со спротивно мислење?
Ова твоево ги замина границите на здрав разум страмота какви луѓе постојат ако не се сложуваш со мене одговори на цивилизиран начин не со навреди, кој навредува чувствува дека е послаб во аргументи од другиот
Најлесно е да извртиш зборови на некого, тоа не те прави човек, баш напротив И да.. НЕ МИ Е ГАЈЛЕ дали некој го истепал или провоцирал кучето пред јас да поминам. Зарем треба за неколку илјади кучиња низ Скопје да се секирам кој кога ги тепал или хранел за јас СЛОБОДНО да шетам низ градот? Да земам тефтер ако е така и да прибележувам кое е гладно а кое најадено за да смеам да поминам покрај него.. ЗОШТО ајде објасни ми? Јас си ја гледам сопствената безбедност и мојот мир и спокој. Зошто јас да настрадам ако некој друг е виновен за однесувањето на животните?
Што сакаш да ти кажам, колку е себичен овој начин на размислување? Зошто според мене е. И кое е решението, немаме стационар кој врши хуман третман врз кучињата, треба сите скитници да ги убиеме за ти да можеш мирно да шеташ надвор?
Ајде пролистај низ СИТЕ мои мислења на темава, каде сум пишала дека треба да ги убиеме? Ако најдеш еве дојди утепај ме мене место кучињата... Себично е да си ја гледам сопствената безбедност? Безбедноста на моите деца, родители, семејство? Што има себично во тоа? Знаеш што е себично? Ти да умираш од глад, јас прасе на ражен да печам и да те оставам цел ден да го гледаш додека јас ручам...е тоа е себично.