Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Зошто мешате баби и жаби? Не се тие за мешање..

Свесни сте вие дека народот НЕ ТРЕБА да гради прифатни центри за животни и НЕ ТРЕБА да вдомува АКО не сака кучиња по дома.
    Свесни сте вие дека тоа е работа на ДРЖАВАТА и дека таму треба да се напнувате волку, а не на невини членови на форумов?!

Петиции, барања, глупости.. одете и кажете им го тоа на Анима Мунди, не тука да им кажувате на членови што да направат. Нели тие се декларираат како друштво за заштита на животни?! Епа таму барајте го спасот, а не со колнење и вакви глупости!

На Yowannty, 1209, orhideea и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ako mislis deka ne mozes poveke da prevzemes vo red. Dovolno e da ne gi obvinuvas niv i dokolku ne mozes da im pomognes da ne im odmagas(trues, ne te obvinuvam samo kazuvam). Mozes samo da prodolzis da doniras i da ja podigas svesta na graganite da go napravat istoto i dokolku nekoj e vo moznost da vdomi.
    @Dust DRZAVAVA?! Seriozno?! :rofl: Da obvinuvas ili baras spas vo Anima mundi e ekvivalentno kako da go pravis toa na clenovite od forumot. Tie funkcioniraat na temel na donacii i milost i ne milost na graganite, ne gi finansira drzavata.
    Edna prosta matematika do site:
    Da receme deka ima 50 000 kucinja skitnici.
    Trosok za sterilizacija e okulu 2000 den.
    Trosokot za site kucinja bi bil 50 000 kucinja *2000 denari = 1*10^8 denari.
    Vo Mk da receme ziveat 2*10^6 gragani.
    Cetvrtina od toa se 500 000 luge.
    Dokolku ovie luge doniraat po 200 denari (dve kafinja so prijateli):
    500 000 luge * 200 denari = 1*10^8 denari - onolku potrebno za steliriziranje na 50 000 kucinja.

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    А зошто тогаш тука на форумов им кажуваш на членовите што да прават?! Кога не се ни здружение а некои не ги ни интересира?!
    И зошто повеќе од милион ипол евра да даде народот за стерилизација, кога за тоа плаќа даноци на државата?! За да и ги реши проблемите во секојдневниот живот, а не и за тоа народот да се тресе...

На referentka, orhideea, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Можеби затоа што тоа е темата?
    Кој не го интересира нека не чита.
    Велиш не треба народот да гради, туку државата. Народот е државата! Ако се посветат малку повеќе луѓево може и тоа да се среди.

На Zlatna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    1. Podigam svest. Ova e problem na site, nema tuka te interesiralo ili ne.
    2. Drzava nemame.
    3. Ako mislis deka sk2014 e pobitno od necij zivot (na kuce ili DETE).....Pozdrav. Gradi si fasadi od stiropor.

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Кога се спомна петиција, тоа и не мора да оди преку Анима Мунди, баш напротив- колку и да се здраворазумни барањата од петицијата, луѓето нема да сакаат да знаат повеќе токму поради извиканата репутација на Анима Мунди.

Сем тоа, ете, оние членки од форумов кои сметаат дека го нашле решението на проблемот (а тоа да не подразбира @LivingGlam и ние останатите обични граѓани да ги вдомуваме уличните кучиња) можат да се соберат и да формулираат листа на барања/ предлози а после е лесно- преку социјалните мрежи, преку самата Фемина која брои илјадници членови ќе се организираме и ќе бараме од надлежните реализација на петицијата.
    Сакате акција? Покренете ја!

@Zlatna12345, ама ти знаеш дека општините се тие кои треба да ги дадат тие пари, а не обичниот граѓанин, така? Место да дебатираш на анонимен форум, оди кај твојот градоначалник и барај средба.

На referentka, danichap, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Петицијава друго вика:shake:

Свест не се подига на овој начин, навреди кон деца, исфрлање гнев каде се стигне. Се знае како се подига свест.

Држава имаме, ама НЕ ја почитувате..

Ако мислиш дека ми е гајле за Скопје 2014, да ти кажам дека не ми е... АМА бидејќи вас ви е, тогаш требаше уште во 2010 кога почна масакрирањето на градот, да поднесете петиција да се изгради стационер место барокни зградички..

8. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Apsolutno se soglasuvam no da ziveevme vo drzava. Ova za mene ne e drzava i site valda znaeme kako funkcioniraat rabotite. Ne za dzabe postoi Anima mundi i red drugi organizacii. Ako se nadevame na gradonacalnikot za nekoe vreme kucinjata skitnici ke se pobrojnibod nas lugeto.

На CoCoGiiiRL му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Па сестро ако не е ова држава за тебе, пасошот во раце и ене отворени се границите...

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Абе луѓето немаат средства за угледен живот во Македонија ти иди во општина барај за животни спас луд ќе те прават..
    Нема спас во Македонија ниту за луѓето а најмалку за животни... Премногу жално и бедно!!

11. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ajde eve javna ponuda da ni ja podignes svesta kako sto mislis ti deka treba....
    Peticii za stacionari i red dr raboti ima uste MNOOOOGU pred 2010, ako ti ne si informirana problemot e vo tebe.
    Sekoja pocit treba da se zasluzi, ne paga od nebo. Kazi mi zosto treba ili ne treba da se pocituva drzavava ?!

12. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Kaj i da e, kako sto rekov, kucinjata ke ve nadbrojat uste malce. Mene pasosot ne mi e na zaguba, tebe ti e ako ostanes tuka ;)

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Yeah well...
    Има мал проблем во сето ова...

Времето на Дасти е премногу скапоцено за да објаснува нешто што ни ти не можеш да го разбереш...А Дасти секако е со една нога преку граница..

Ама вака просто ќе резимирам ..
    Народот не е крив што има проста држава, што во земјава живеат одреден процент проста маса која што колку и да и објаснуваш останува на ставот дека има само црно и бело..

Добро бе жено, ти со цел памет пишуваш дека народот треба да стерилизира 50.000 кучиња?!

А зошто не покренеш иницијатива со тие 1.6мил евра да се покријат 160 операции на деца од по 10.000 евра? Сериозно сите проблеми во земјава ги решивте, па стерилизацијата на кучиња ви остана како најважна работа што треба да се покрие од џебот НА НАРОДОТ?!

На orhideea, danichap и MilaP им се допаѓа ова.
  14. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Jas se izvinuvam sto ti go odzemam tvoeto SKAPOCENO vreme. Kako jas da te prisiliv da kisnes na forumov i da komentiras.
    Temata tuka e za kucinja skitnici, ne za operacii na deca, a gledam i od ova ginele detski zivoti.
    Ne baram poveke nikakvo objasnuvanje zosto da, takvite kako tebe sto samo se*at a nisto konstruktivno ne pravat nema nikogas da gi razbiram.
    Eve samo baram da mi kazes idealno resenie spored tebe na OVAA tema, cim moevo ne cini, bujrum.

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Па баш затоа што гинат детски животи, постои огорченоста на народот!!! Ако не си знаела еве јас да ти кажам..
    А детските животи ЗА МЕНЕ се многу поважни од кучешките..

А тебе затоа што ти е тешко да читаш, еве уште еднаш ќе се самоцитирам ..

ИДЕАЛНО не постои, перфекција не постои.. Колку порано се разбере тоа, толку подобро.
    И колку порано почнете да се залагате за благосостојбата на народот, како што се залагате за кучињата, толку побрзо ќе ја постигнете целта ..
    Среќен народ, чуда прави..
    Несреќен, дупли чуда... ама лоши чуда(y)

Па за промена, место на форум ..трк пред Влада.. Како можат за тиранската платформа да протестраат, така можат и за кучињата..

Последна измена: 10 април 2017
  16. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ne mora resenieto da e idealno ili sovrseno. Predlozi bilo kakvo resenie mesto na se da naogas mana! A pritoa resenieto da ne e truenje, valda ne moram da objasnuvam zosto!
    Drzavata e taa sto treba da se grizi i za operacii i za skitnici no za zal ova e Makedonija. Ke protestiram nema problem. Veke protestirav vo nedelata i sto bidna od toa? Drzavata moze do zautre da ja obvinuvame no i dvete znaeme deka samo vremeto ke si go izgubime, taa nema da ne cue. Zatoa sledi plan B, eve ti predlozi koj i da e, ako 100-200 denari ti pretstavuvaat problem. Jas ne rekov za bolnite deca da ne donirate, no temata tuka ne e za niv. I tie i kucinjata i site nie sme ostaveni na milost i ne milost i zatoa mesto zalenja i obvinuvanja dajte nesto pametno kazete.

17. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    @Dust pak ke povtoram Anima mundi ne se drzavni. Toa sme jas i ti i site sto na svoja raka doniraat i pomagaat. Ako oni gradat stacionari toa znaci deka narodot gi gradi, ne drzavata. Ako nekoj NE SAKA ili ne moze da vdomi ili donira vo red, no toa e loso za site nas ne za poedinci. Od kade ovaa omraza kon humani aktivnosti?!

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Не знам колку пати да ти објаснам...

Анима Мунди Е ЗДРУЖЕНИЕ...јасно? Здружение.
    А знаеш зошто се формираат тие здруженија? Ако не знаеш, прогуглај

Тоа здружение треба да оди и да се избори за правата и благосостојбата на животните. Не јас, не Ливинг, не Референтка не Рајко, Петко, Станко..

Што не е јасно, да разјаснам уште еднаш

На orhideea, danichap, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Anima mundi e NE PROFITNO I NE VLADINO zdruzenie, u prevod ako ne se donira toa ke se zatvori. I togas kako da gradi stacionari TE MOLAM OBJASNI MI.
    Sto tuka pak ne e jasno?! Vikas sto ima da se donira pri bolni deca, a vikas anima treba da gradi a taa samata postoi od donacii? Tebe nesto dlaboko ne ti e jasno izgleda. Od kade se parite na Anima?????

EDIT: najprosto, od koi pari da gradi stacionari ANIMA MUNDI???

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Ох Боже мили..

Добро бе кај прочита дека барам од Анима Мунди да гради стационари?! Читај погоре пак...
    Реков да оди и да бара од државата да се реши проблемот!!! Таму, кај нив..во Анима Мунди треба да се обратите ако сакате да се вклучите во нивните активности за заштита на животните. А не на форум кој што не е ни здружение ни може да застане пред Влада и да ги бара правата на уличните кучуња. Уште помалку па да им кажувате на членовите како требало тие да вдомат кучиња, да донрале 200ден за кастрација и не знам што
    За тоа се формираат тие здруженија, ги има за милион намени... Пред се се формираат со одредена причина и имаат одредено барање до државава.. Не се формираат без причина...

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.