Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Anima mundi?tie ne videle sto e kuce kuce ili glutnica....ne treba ni da se trosat zborovi

2. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    А зш сметаш дека ти не треба да бидеш една од тие што треба да идат а сепак тука во темата дебатираш за спас на кучињата...

На Zlatna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Poso znaes anima sedi so skrsteni noze i nisto ne pravi.
    I gospod da se simne da im kaze na instituciite da preevzemat nesto tie nema da prevzemat! I sto sega?
    Ostanuva Anima, a za da postoi trebaat donacii. Kontradiktorna si.

4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Затоа што за толку ме платиле, да седам на форумов и да изигравам модератор:D
    Односно, затоа што имам барем 6 поважни работи во моментов, од уличните кучиња...
    Ако Анима седи со скрстени раце, тогаш проблемот барајте го кај нив.. не на форум.
    Ако не ви чини Анима, еве од форумов соберете се и формирајте ново здружение. Тоа не е толку тешко. Па залагајте се како знаете и умеете..

Не ја губи толку вербата во институциите, млада си ;)

5. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Samo da potsetam deka ova e tema vo oblasta na HUMANITARNI AKCII. Za sto drugo sakate da zborime ako ne za toa?
    @Dust anima ne sedi so skrsteni race. Komentarot bese sarkasticen, nareden pat ke potenciram.
    I anima ne e institucija, kako sto samata kaza toa e ZDRUZENIE. A tuka ima golema razlika

6. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Da zboruvame za toa deka bev napadnat od glutnica sred grad vo 7..8 navecer znaci ne docna...me napravija partal....koga pcuev po nivnata strana sto prezemaat..mi odgovorija deka ako oyepam kice ke odgovaram..
    Vozvrativ...a koj ke odgovara sto me iskasapi kuce...mi rekoa deka kuceto trebalo da odgovara...e sea neznam vie ekspertite kazete mi dali na osnoven ili ma vrhoven da go tuzam kuceto...fala

На orhideea и Dust им се допаѓа ова.
  7. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Drzavata tuzi ja, ne kuceto. I doniraj vo anima za da imaat pari toa kuce da go vakciniraat od besnilo za naredniot pat da ne te napaga.

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    По правило би требало да ја тужиш општината зашто таа сноси одговорност. Ама џабе ти е.

Инаку, на муабетов, дедо на другарка ми загина од глутница кучиња. Шетал покрај езеро, го нападнаа и доби срцев удар кој не го преживеа.

Повеќето на темава сакаме кучиња и сакаме да се најде решение.
    Ама да не се правиме луди дека уличните се срцка до срцка и ако не го чепкаш не те чепка.

На orhideea, Someonespecial, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Тогаш изигравај модератор а немој глупости да тропаш за нешто што не си заинтересирана.
    Ако веќе имаш попаметни работи посвети им се на тие работи а немој да губиш.време за уличните кучиња ако си ти без совест за нив подобро ќути си не се интересирај кој и кај да да иде.

10. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Drzavata da ja tuzam za kuce sto me napadna?znaci i covek ako me napadne ili pile me posere drzavata da ja tuzam...logika

11. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ooo maaaj gaaaad. :headbang::headbang::headbang::headbang:

12. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    I to e dobra logika deka vakcinirano kuce ne napagja....

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Да, а кога ќе те нападне однеси му некое мевце, за следниот пат пола тело да ти го соџвака.. За секој случај де, гладно било..невакцинирано
    А пола од нив се преносители на еден куп заразни болести...

14. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Najjakata logika e vo tema za HUMANITARNI AKCII (DONACII), da zboris kako toa ne trebalo da se humanitarno dejstvuva. Sekoja pocit, BRAVO :clap:(y)

15. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Улилните кучина или да се вдомат негде или незнам..Оти стварно претерано е да ти е страв да одиш по улица да не те нападне куче..Иначе би било добро да има протести како овие во скопје за животните низ цела Македонија..ЗА ТРУЈАЧИТЕ ЗАТВОР ЖИВОТ ЗА ЖИВОТНИТЕ:bow:

На Someonespecial, CoCoGiiiRL и Zlatna12345 им се допаѓа ова.
  16. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Im davam podrska na anima da sednat da porazgovaraat so kucinjata i so trujacite da se resi veke ova

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Јас малку збунета...море многу збунета
    Со трујачите ќе разговараат ако ги најдат ама како да се разберат со кучињата ? :wasntme:

На Yowannty, danichap, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Epa ke se razberat ...kako sto sum mozel da tuzam kuce da odgovara(i jas nezz kako)..verojatno mozat da zboruvaat so niv.

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.519
    Допаѓања:
    166.152
    Долго ве читам и едно не сфаќам ... од една страна неќите да има кучиња, а кога ќе се спомени дали општината да преземи нешто за нивна стерилизација или место каде би биле собрани велите дека тие пари можат да се пренасочат за болни деца. Муабетот ми е, према мене тоа е едино решение, и секој кој сака решение треба да кажи барем што мисли, а не со се да не се согласува, а да бара од некој друг да најди решение и кога некој ќе најди потенцијално решение - да се оцрни зошто не е доволно добро.
    Крај краева овде само дискутираме.
    Да, има диви кучиња, има кучиња со беснило, има невини кучиња, мили. Постојано ќе ги има и факт е дека труење, бесење и слични варварски активности нема да ја подобрат ситуацијата, или можеби само за месец, два, па ете нека е и пола година и после што? Пак исто, и пак и пак. Мој предлог е дека секоја општина треба да си го среди поединечно проблемот со кучињата скитници на цивилизиран начин зошто одамна излеговме од варварство, бар си викам, односно ние како граѓани да го иницираме тоа. Организации или здружение како Анима Мунди и други, главна задача и цел им е заштита на животните, што значи се грижат постојано за нивната заштита, за заштита на луѓето има ред други институции и апсурдно е да се бара од нив одговорност (едит: ех, сега кога пречитвам сфатив дека ова можи грешно да се сфати, мислам да не се бара одговорност од Анима Мунди туку од соодветните институции кога се работи за заштита на човекови права, и соодветни здруженија за заштита на животни). Патем, колку што сум информирана се и невладина организација, а кучиња скитници се проблем на секоја општина и на државата за да се среди.
    И за крај, кучињата немаат свест развиена како и луѓето, и од таму кога човек ќе убие некој - се казнува соодветно, но и куче кога ќе убие некој или ете касни - се казнува соодветно. Но само тоа куче, а не сите улични кучиња како што се казнува само тој човек, а не сите луѓе од таа општина, држава, нација, раса или што било следно.

На Lella, 1209, BoaVista и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Ти знаеш ли за што е петицијата? Па дајте бре пред да пишувате барем 2 реда прочитајте.