Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Не не, јас зборувам за одбивноста што Анима мунди ја предизвикуваат кај народот. Исто ко педерите шо маршираат. Абе види, биди си ти педер и е*и се со кој сакаш и како сакаш, никој не ти забранил, шо имаш да маршираш. Досадни се со нивната појава и со понашањето само контра ефект добиваат. Исто ко педерите.
    Мислам, да изјавиш ти дека не ти смета куче што во зграда досаѓа секој ден, секој ден по 8 саати, завива, плаче, цвили, малтретира којзнае колку луѓе, а ти смета бебе што плаче, колку треба да си болен во мозокот?
    Многу од нив таму вака лаички кога гледам им фали секс, затоа се така хистерични, некој треба хормоналниот дисбаланс да им го среди.

На kikikikirika, Doozy, EvAngelos и 3 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.509
    Допаѓања:
    166.082
    Ова е немил настан, уште по немил го прави што се мисли дека кучето е домашно. Утопија би било кучињата скитници да се вакцинирани и стерилизирани, ама секогаш ќе се најди некој неодговорен сопственик да фрли некое куче. И да му е чиповано неговото куче, можи да роди и тој да го фрли породот кога ќе потпорасни и тој да се множи пак. Ама совршена реалност е ова да се реализира па и луѓето и кучињата конечно да уживаат слобода, мир и безбедност.
    ЖАЛНО е ова што се случи и бесните кучиња е сосем основано да се успијат зошто се опасност ама да се убиваат и трујат невини кучиња под агенда дека се заштитуваат така луѓе - не пали, не гледам разлика меѓу овие луѓе и бесни кучиња.
    Дали Анима Мунди се виновни? Према мене не. Тие не го пуштија кучето на улица, ниту пак се организација поставена од владата со доволно средства да ги згрижува сите улични животни, и да ги вакцинираат и што знам друго. Тоа мора да постои, да, ама да биди регулирано од државата и да биди државна одговорност.
    Дали сметам дека кучето е виновно? Апсолутно да. Бесно е, тоа е опасност за другите луѓе и ја сфаќам потребата да биде дури и успиено. Исто така гледам вина доколку било домашно куче, па оставено - вина во неговите сопственици.
    Овој проблем нема да се реши доколку т.н. Луѓе вршат месечно труење на улични кучиња, па не се залагаат за средување на проблемот до следниот немил настан.

На PaLaVa, kim.k, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Плус средствата донирани далеку од очите на јавноста од странски организации или ликови болни по животни. :)

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    @Shery

Не е битнo ниту пaк пoентaтa нa мoетo мислење е зoштo Анимa Мунди се зaмaрa сo живoтните, туку декa вaкви нaпaди се случувaaт бидејќи нa oпштините им е сееднo штo глaдни кучињa шетaaт среде зимa, a не бидејќи Анимa Мунди се жaлaт нa фејсбук зa луѓе штo јaдaт месo, зa луѓе штo им сметa лaење нa кучињa, зa луѓе штo се брaнеле при нaпaд oд кучињa. Дa, oдбивни се aмa немaaт никaквa oдгoвoрнoст зa вaквите ситуaции.

На PaLaVa, Vitaly и theowndemon им се допаѓа ова.
  5. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.930
    :bow: Така е.

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Забегани луѓе бре... (Инаку ова е јавно постирано на Приказни од булеварот)

Screenshot_2017-12-08-19-51-55.png

На ivi1987 и Rama им се допаѓа ова.
  7. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Оваа нели беше нешто писателка левел Сузе Турунџиева или не е таа? :party:

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Едно детиште! :x Браво.

Толку... Му го гледаш паметот на тој што пишал.

А да беше неговото детиште? Тогаш ќе боли, а вака едно небитно детиште.
    Башка што се 22ца одеднаш а не е едно.

На ivi1987, JuLleE, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Не ми е позната,ама ставов нејзин ме запрепасти...

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Болен ум господе:fubar:

PhotoGrid_1512759611977.jpg

На ivi1987, Rama, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Којзнае како би реагирала оваа "писателкава" и дали би користела антибиотици за да се спаси ако се разболи нешто, дали ќе има жал за кутрите животинчиња (кои тоа и се) наречени бактерии, милиони ќе убие, геноциди ќе направи :worried:

На theowndemon и Justicija им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    На mssuniquee, Nausicaa, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.105
    Допаѓања:
    163.625
    Квази-писателка е да, Жива меѓу мртвите таа била. Не ја знаев по име и презиме ни по фаца, сеа видов на профилот дека псевдонимот го има у заграда...
    Не се ни очекува поголем мозок од оној на амеба од таква одечка патетика, ама ова е стварно премногу, лудача бе :x :@ Заради вакви забегани ставови после се развива бес и се помислува на радикални насилни решенија на проблемов...

На PaLaVa, ivi1987, calliope и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    Искрена да бидам не знам од кои повеќе ми е гад. Од тие што хранат кучиња со живо месо, ги дресираат за напад, ги прегладнуваат за во борби да се поагресивни ИЛИ од овие што не им е жал за нападнатите луѓе!?!

Јас кучето не го обвинувам. Има три причини поради кои може да го стори тоа што го сторило и реално, таа што е најпроцентуално возможна причина за таа е крива-газдата, во превод, ЧОВЕКОТ.

На PaLaVa, ivi1987, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  15. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    site sto se vkluceni vo organizacii za zastita na zivotnite se tolku vlezeni vo film so mislam deka zivotnite imaat poveke mozok od niv....imam 2 deca mali a mojot komsija e clen na takva zaebana grupa i ima pa mozi 10 zivotincina doma (kucijna, macki,pa mozi i gluvci cuuva) inace vo vrska so sluckava mu se desi istoto na moeto dete od negovite kucijna koi odvrzani si gi seta vo okolinata demek mn mirni bile ne kasale i eden den doaga na vrata i mi vika ne plasi se se desi mala nesreka, jas prebledev i mi vika deka kuceto negovo go kasnalo moeto dete ama da ne se plasam nego go imalo kasnato poveke pati i toa nisto ne bilo taka so smeejne mi go kaza toa, go gledam deteto moe imase dupka vo nogata dlaboka 1 santim i den denes luzna mu se poznava....premnogu zabegani luge se tie..i jas cuvam kuce i sakam zivotni ama do odredena granica....inace vo germanija so zakon e reseno toa sekoe kuce sto ke kasni covek avtomatski go usmrtuvaat

16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    А јас искрено се надевам дека дотичната 'писателка' од погоре ќе биде следната жртва на кучињата скитници.
    Ќе излажам ако кажам дека ќе ми биде жал.
    Стварно!!
    Редактирав, зашто не е вредна името да и стои тука
    Идиотка бе

На koritsaki, Mishela, Baby-bubu и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.034
    Допаѓања:
    55.345
    Анима Мунди не се криви за тоа што кучето на некој неодговорен сопственик каснало дете. За тоа треба да се казни сопственикот. А погодете кој е виновен за зголемувањето на бројот на кучиња скитници од кои многу се жалат? Човекот! Сите што ги фрлаат на улица, што не ги стерилизираат кучките дома па ги фрлаат малите и тие после растат и се размножуваат, или кога кучето повеќе не им е мило за чување го фрлаат на улица па потоа тие или некој друг се жалат од напади на кучиња и повикуваат на нивно успивање. Сигурно сами не никнале на улица. Значи кучињата не се криви бидејќи постојат, ниту напаѓаат без причина. Треба во секоја општина во државава да има стационар каде хумано ќе се чуваат кучињата од улица. И што поголеми казни за фрлање и труење кучиња, што повеќе да се стерилизираат, така ќе се намали нивниот број и несреќите.

На PaLaVa, LollySky, kim.k и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    Реално Анима Мунди не се криви за ништо....освен за тоа што имаат големи усти .

На PaLaVa, kim.k, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Не знам што да коментирам на ова , јас многу си ги сакам кучињата , дома имам и кучиња и мачки , (инаку се мирни) но доколку нападнат некој јас како нивни сопственик ке ја превземам цела одговорност !!!
    Но доколку некое куче ми ги искаса моите внучиња со касап ке ги искасапам и ке ја тужам анима дунди (нели они се нивни заштитници , па и коа тужат земаат дебела сума) !!!
    А таа писателката не и замерувајте , тешко е да си сама и никој да не те сака , па затоа и тропа такви глупости !!!

На zuto, Lianna Anna и LiliBoz им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.794
    Пратете ми ја писателкава да ја пуштам кај кучињата за борби

Да искуси на своја кожа:inlove: паметница таа :l:

На Baby-bubu, joy1, referentka и 3 други им се допаѓа ова.