1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петиција за спас на кучињата

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од SnowWhite8, 13 јуни 2013.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Каде се сега сите тие душебрижници за кучиња и нивните глупи теории...СРАМОТА
    Каде се анима дунди, маме им нивно...Абе АЛО луѓе, животи одат поради кучиња и сите вие овде како да не ве засега состојбата...бре што народ бевме:(

На celineparis, Cinderella12, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    41.681
    Луѓе греота за детето стварно, се случува насекаде, ама не се само Анима Мунди, во светот нема вакви случаеви зошто општо народот не ги гледа животните на начин на кој ги гледаат во нашата земја. Секој поединец треба да превземе нешто за да се оправи ситуацијата, што мислите дека ние сакаме да има улични кучиња, најмалку сакам да има улични и се би направила за да се згрижат, ама тие неколку поединци и групи што сме не можат да направат ништо, не знам како не разбирате. Анима мунди или други здруженија не можат да тргнат од град до град и да ги собираат, каде мислите дека ги носат, од што мислите дека ги хранат. Ако толку сте изреволтирани, донирајте, храна, донирајте за да се изгради стационар па тогаш зборете, вака ниту сте презеле нешто во врска со скитниците ниту имате намера да превземете.

На Ketchup и Mr. Right им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    И мене ми е жaл зa детенцетo, се нaдевaм декa ќе биде дoбрo.
    Негoвa грешкa е штo не ги чувaл кучињaтa врзaни, aмa кoгa читaм кoментaри пo сoцијaлниве мрежи декa сите улични кучињa требa дa се успијaт дури нервoзa ме јaде. Акo би успивaл некoгo, тoгaш би пoчнaл oд луѓетo. Тoчнo е декa требa дa се тргнaт oд улицa и дa се вдoмaт некaде кaкo штo имa пo другите држaви. Ги рaнaт, пaзaт и чувaт и aкo сaкa некoј мoже дa си пoсвoи еднo. Меѓутoa тукa кaј нaс немaме зaкoн кoј ги штити живoтните. Немaме ние луѓетo, не пa живoтните. Тие штo убивaa и мaчеa живoтни нa слoбoдa си шетaaт, зaтoa штo пoлицијaтa не им мoже ништo и не им е гaјле. Не би ме чуделo утре тие истите и чoвечки живoт дa oдземaт.

На Ketchup, 1209 и CoCoGiiiRL им се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Знаете ли колку кучиња скитници има? :rofl: Па кој да ги згрижи?? Ако поединци сакате кучиња некој несака.
    А и незнам кој и зошто би згрижил куче кое секој момент може да те распартали. Луѓе бездомници умираат на улица а вие за кучиња зборувате хахахахаха.

На Cinderella12, baba Rada и elimkd им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Детенце е изедено и плус уште милиони напади на ден има од песови скитници... Буквално со страв по улица да одиш.
    Па уште заслужуваат храна и пари да им се донира за тие скитници... Да, секако.

И мене би ми било жал да се убие или отруе куче, ама кога ќе прочитам дека напаѓаат по улица, јадат луѓе, бесни трчаат по тебе... Е тогаш стварно ми станува сеедно за тие песови.

И не ги третирајте кучињата ко луѓе.

На SofiMar_, Cinderella12, baba Rada и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    13.308
    Ни мачки ни кучки не сакам. Не можеш никогаш да предвидиш како ќе ти изреагира. Мене ми е премногу жал за детенцето, пред некој месец имаше и некоја бабичка нападното во Битола мислам.. Анима дунди се појавуваат само на банални работи, на вакви сериозни никаде ги нема. Ако ги сакате толку земете посвојте си ги сите и на улица да нема ни едно. А не да ти е страв да поминеш на улица, па уште сам ако си -збогум животе. Да си го чуваш дома, да го дресираш и исчуваш дур умре е добро и коректно. А не ти здосадило па не ти е послушно и ај пушти го да шета и кој е крив после? Цацко. Па кога ќе видам донации за улични кучиња пошто немале што да јадат па на сметки се префрлаат пари, косава ми се крева. Да дониравте така за болни деца или за возрасни. Човечкиот живот пред се.

На Cinderella12, baba Rada, Јаневски и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    41.681
    @JollyGirl jасно жал ми е и мене, зборуваме дека ако сакате да се реши проблемот треба сите да превземат нешто, ете јас работам со здружението од мојот град, знаш кој ни помага, никој, тропки ни помагаат. Се даваме од наш џеб и пансиони и згрижување и храна. За да нема скитници треба да се превземе нешто така? А кој треба да превземе нешто, државата така? Како и секоја друга држава што гледа на ова како реален општествен проблем така треба и нашата, ама кај нас нема, па кој тогаш, народот. За работи што ви сметаат правите нешто реално или оставате сами од себе да се решат? Што мислите дека ќе исчезнат ако вие не сакате да има кучиња скитници? Нема, значи ако мислте дека ова е проблем кој треба да се реши поченете од себе. @Vitaly не зборам ти да згрижиш, зборам да се помогне финансиски за да се згрижат и за да се тргнат од улица.
    И не ги третирам кучињата како луѓе, ама кај нас нема луѓе, кај нас е една голема мочана маса од нелуѓе затоа животните го залужуваат повеќе моето внимание. И бездомниците се проблем, ама реално дали државата им помога ним? Не, затоа останува на нас, донирате, давате храна, пари, така треба и за ова.

@Baby-bubu а што мислиш зошто напааѓаат зошто се гладни, ете затоа, се донира храна за да можат да ги тргнат од улица и да ги хранат.
    Не сте ми јасни, ама ич.

На blueeparadise, Lella, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.293
    Cuvav do skoro dve kucinja samo doma no do deteto bile samo vo moe prisustvo. Ova shto se slucuva e sramota, agresivni kucinja pushteni slobodno da shetaat, ne zboruvam za ulicnite. Shto vredi sega taa krivicna prijava..?! Pa deteto i da ostane zivo ke ima traumi cel zivot. Moree jas da sum na mestoto na roditelite ke mu presudam na toj shto gi pushtil pa i ke go lezam i site takvi koi pushtaat takvi kucishta na sloboda ke me zemat za primer.,pa koj kolku saka neka me osuduva. I kucinjata se krivi, ama gazdata debelo da se kazni. Gledam sekoj vtor zima pit bull, cane corso i sto ti ja znam da se pravi kurnaz, a vo slobodno vreme kuceto skitnik. Koj saka da cuva doma neka si cuva.

На celineparis и baba Rada им се допаѓа ова.
  9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Со плата од 200 евра невозможно е. А и 1000 евра плата да имаме попрво би помогнал на некое болно детенце или бездомник а не на куче кое секој момент може партали да те направи. Мене побитен ми е човечкиот живот а не на кучиња од кои можеш многу лошо да поминеш.

На Cinderella12, baba Rada, Baby-bubu и 4 други им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    41.681
    @Vitaly а ако никој не помага како очекуваш да нема скитници, ајде тоа објасни ми го? Како, кој мислиш дека ќе ги тргне од улица? Државата или здруженијата кои никој не ги финансира ќе направат чудо? Или кучињата ќе речат еј чекај сметаме дај да се преселиме, мислам нелогични работи зборите, очекуват проблемот да се реши сам до себе, силни сте на зборови на дела ве нема, мислам побогу. А бездомник ако му помогнеш, не може утрее да му текне да те ограби пример или да те убие?

На Zlatna12345, blueeparadise, Lella и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не гледам зошто би оставил да живеат такви крволочни животни од кои страдаат стотици луѓе меѓу кои и деца.

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    41.681
    Ау извини, а од луѓе помалку луѓе и деца страдаат, ним да им помогнеме, остај животните лошто ти мислат. Ама не ми одговори конкретно на она што те прашав, извини ама убиство на животно се смета за показател за психички нестабилна личност.
    Јас пак не знам што се расправам со тебе, увидовме веќе колкав ти е распонот на размислување. Трошка.

На Zlatna12345, andromedae, blueeparadise и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Тоа што страдаат луѓе и деца од други луѓе тоа не е тема на разговор тука. Хахахаах ако ме нападне куче и ме направи партали и ако јас го убијам значи сум психички нестабилна личност? Абе ајде. Што треба да го земам да го негувам? :rofl: :rofl: Колку само нелогично. Значи бидејќи сакам да заштитал луѓе и деца од крволочни животни сум психички нестабилна личност? Хахахахха
    Поздрав ајде, имај убав викенд и ти и кучињата убијци. И без навреди ти се молам. :)

На Cinderella12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Луѓетo стрaдaaт сaмo oд (не)луѓетo. Штo ви се криви тие кучињa јaс не знaм. Пoминувaм пoкрaј улици сo улични кучињa и ниту еднo не ми зaржaлo, не ме лaелo ниту пaк трчaлo пo мене. Мaјкa ми истo тaкa. Дoдекa си oдев нaкaј дoмa еднo уличнo куче oдеше пo мене и ништo не ми прaвеше, некoј пaт кoгa имaм хрaнa им дaвaм дa јaдaм, кaде и дa видaм.
    Ниту еднo куче немa дa ве нaпaдне, aкo претхoднo не билo прoвoцирaнo.

На Zlatna12345, celineparis, andromedae и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да не даде Господ да те нападне. Таткоми едвај се опорави од инфекции пред некоја година. Човекот се враќал мртов уморен од работа и не гледам зошто би провоцирал куче. А + тоа не бил нападнат од куче скитник туку од пит бул кој бил шетан без синџир и маска од својот газда. :)

На Cinderella12 и baba Rada им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    41.681
    @Vitaly ти стварно толку си глуп со извинување или се правиш? Кој збори дека ако те нападне нема да се браниш? Секако дека ќе се браниш, зборам за проблемот кој сите сакате да се реши а не превземате ништо у врска со тоа, тука само зборите. И брат ми како помал беше нападнат од бесно куче, не е криво тоа што фатило болест, крив е оној кој го напуштил или што не си го средил кучето да не се пари па да има мали, значи доаѓаме на тоа дека криво се луѓето првично, за се.

И бтв, таа мечката на профина слика да не мислиш дека нема да те нападне ако е гладна?

На Zlatna12345, blueeparadise, kim.k и 2 други им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    A kako ova 4 godishno detence gi isprovociralo kucinjata da go napadnat?

На black-angel, SofiMar_, Cinderella12 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Абе луѓево едвај крај со крај врзуваат за да преживеат... По цел ден се зафатени и децата не си ги виделе, а не па ќе застанат и ќе донираат или ќе се грижат за скитници кучиња.
    Кој има желба нека го прави тоа.

Убаво викаат другиве: Луѓе бездомници врие надвор, па никој со прст не мрда, а не за кучиња.
    Тоа си е работа на државата, а кога не се залагаат одговорните тогаш кој како знае нека се справува... Затоа има подметнати отрови на секој чекор.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Нормално дека сум глуп за човек за кој е повреден живот на животно од живот на човек, не ме чуди тоа.
    Реков и пак ќе речам дека немаме средства да се реши тоа, а и да имаме сигурно повеќето луѓе би помогнале на некој бездомник или на некое болно детенце а не на куче. :)

20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Дете кo дете, мoжеби нaпрaвилo нештo сo кoе нaпрaвилo ги испрoвoцирaлo. Дa не бидaм пoгрешнo сфaтен, не велaм декa дететo е кривo, aмa ете...