Петок 13ти

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од anickata, 13 август 2010.

1. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    не знам за порано дали ми се случувало нешто, но вечерва да, собраќајна несреќа... автобусот удри во некоја кола, леле ќе умрев од страв :sweat: :(

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    мене баш ми е убав денот 8) среќен наместо несреќен

3. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    па добар беше денот вчера иако малку и досаден :) не верувам во тоа дека на овој ден се случуваат лоши работи...

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Не сум суеверна и не верувам во `баксузниот` петок 13. Сметам дека се е во нашата потсвест. Ако размислуваме дека нешто лошо ќе се случи зошто таков е денот тоа и ќе се случи. Петок 13 отсекогаш ми бил како и секој друг ден во годината.

Конкретно за вчера единствена нервоза ми беше тоа што сите кои ги сретнав и поздравив во текот на денот беа испаничени зошто било петок 13. Голема работа :)

5. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Воопшто не верувам дека Петок 13ти е баксузен ден. Само обичен ден како сите други.

6. N.E.87

N.E.87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    12
    И јас не верувам дека петок 13 е баксузан ден,напротив вчера го имамв најубавиот ден после многу време.Толку опуштен и исполнет со убави работи што дури и неможам да ви опишам со зборови колку убаво си поминав ;)

7. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    глупости
    и овај ден е како и секој друг-нормален можи ми се случија неубави работи ама сигурно не е до денот не знам шо му текнало на луѓето ваква глупост дека петок 13 ти е малер стварно глупости |(

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.410
    и јас не сум суеверна не се ни замарам дали бил петок 13 или не ако не ти е ден не ти е па незнам која дата да е. али некако овој петок 13 стварно многу лошо поминав мислам и на работа и општо приватно али не до толку страшно и проблематично општо ден како ден многу ми беше крш.

9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Да не видев на фб статус: утре е петок 13ти - немаше воопшто да ми текнит - летово изгубив осет за датуми!
    Како и да е - вчерашниот ден беше како и сите нормални денови... аман...

10. DrBabl

DrBabl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    11
    Глупости се тоа, јас сум родена на петок 13 па еве сум жива здрава, среќна, ме служи среќата, не сум убивала досега ! :angel: хахахаха :D

11. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    јас не верувам дека петок 13ти е баксузен ден, лично на мене на овој ден само убави работи ми се имат случувано .. :D

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Според мене,мислам дека е празноверие,дека нема никаква вистина во сето тоа,никогаш не ми се случиле лоши работи токму на петок 13.Додека ако нешто лошо се случи,тоа е само коинциденција,а не дека самата бројка или денот ги носат лошите настани,но тоа е и потсвесна работа,ако нешто лошо се случи,односно лошата работа секогаш човекот ја препишува на нешто,вината ја префрлува,па со самото тоа му олеснува дека тој ден е тој на кој што се случуваат такви работи,а нема врска,лошите нешта се случуваат,без разлика на денот,датумот итн.Сепак,тоа е индивидуално,секој различно размислува.

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Мислам дека нема врска датумот, сами си го правиме денот.
    Пред малку на Тротоар шоу гледав дека во Велика Британија, 13 годишно момче, го удрило гром во 13:13 часот на петок 13 ти. :|

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    10.042
    И јас истото го видов...Баш ме заинтригира :?:

15. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Многу ова се на 13 ауууууууу колку чудно

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    А да не е маркетиншки трик? Кој ќе гарантира дека било 13:13 минути? Или момчето во часовник да не се пулело во моментот.
    Ма дај!

17. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Не верувам во ова. Секој ден се може да ни се случи, и арно и лошо, така што нема врска датумот. Мене на петок 13 ми се имаат случено убави работи, на пример на овој петок 13 ( пред неколку дена) се женеше братучед ми и бев на свадба и се помина во најдобар ред, пред 6 години на петок 13, пак во август, за прв пат насамо разговаравме со симпатијата... Се е суеверие и така е останато, мислам дека ништо нема врска со датумот, тоа ако е пишано да се случи, кој сака датум нека е и ќе се случи

18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Може и да е тоа. Не знам... чудно ми падна, сепак.

19. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    абе јас слушнав убаво на вест тогаш 13.30 било, а не 13.13 :^) :D

20. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    И јас мислам дека ние си го правиме денот
    Ама таа вечер кога шетавме со друштвото,една кола која беше паркиран пред нас тргна надолу и пак закочи.Во колата немаше возач....Па сега можеби е случајност