не знам за порано дали ми се случувало нешто, но вечерва да, собраќајна несреќа... автобусот удри во некоја кола, леле ќе умрев од страв
па добар беше денот вчера иако малку и досаден не верувам во тоа дека на овој ден се случуваат лоши работи...
Не сум суеверна и не верувам во `баксузниот` петок 13. Сметам дека се е во нашата потсвест. Ако размислуваме дека нешто лошо ќе се случи зошто таков е денот тоа и ќе се случи. Петок 13 отсекогаш ми бил како и секој друг ден во годината. Конкретно за вчера единствена нервоза ми беше тоа што сите кои ги сретнав и поздравив во текот на денот беа испаничени зошто било петок 13. Голема работа
И јас не верувам дека петок 13 е баксузан ден,напротив вчера го имамв најубавиот ден после многу време.Толку опуштен и исполнет со убави работи што дури и неможам да ви опишам со зборови колку убаво си поминав
глупости и овај ден е како и секој друг-нормален можи ми се случија неубави работи ама сигурно не е до денот не знам шо му текнало на луѓето ваква глупост дека петок 13 ти е малер стварно глупости
и јас не сум суеверна не се ни замарам дали бил петок 13 или не ако не ти е ден не ти е па незнам која дата да е. али некако овој петок 13 стварно многу лошо поминав мислам и на работа и општо приватно али не до толку страшно и проблематично општо ден како ден многу ми беше крш.
Да не видев на фб статус: утре е петок 13ти - немаше воопшто да ми текнит - летово изгубив осет за датуми! Како и да е - вчерашниот ден беше како и сите нормални денови... аман...
Глупости се тоа, јас сум родена на петок 13 па еве сум жива здрава, среќна, ме служи среќата, не сум убивала досега ! хахахаха
јас не верувам дека петок 13ти е баксузен ден, лично на мене на овој ден само убави работи ми се имат случувано ..
Според мене,мислам дека е празноверие,дека нема никаква вистина во сето тоа,никогаш не ми се случиле лоши работи токму на петок 13.Додека ако нешто лошо се случи,тоа е само коинциденција,а не дека самата бројка или денот ги носат лошите настани,но тоа е и потсвесна работа,ако нешто лошо се случи,односно лошата работа секогаш човекот ја препишува на нешто,вината ја префрлува,па со самото тоа му олеснува дека тој ден е тој на кој што се случуваат такви работи,а нема врска,лошите нешта се случуваат,без разлика на денот,датумот итн.Сепак,тоа е индивидуално,секој различно размислува.
Мислам дека нема врска датумот, сами си го правиме денот. Пред малку на Тротоар шоу гледав дека во Велика Британија, 13 годишно момче, го удрило гром во 13:13 часот на петок 13 ти.
А да не е маркетиншки трик? Кој ќе гарантира дека било 13:13 минути? Или момчето во часовник да не се пулело во моментот. Ма дај!
Не верувам во ова. Секој ден се може да ни се случи, и арно и лошо, така што нема врска датумот. Мене на петок 13 ми се имаат случено убави работи, на пример на овој петок 13 ( пред неколку дена) се женеше братучед ми и бев на свадба и се помина во најдобар ред, пред 6 години на петок 13, пак во август, за прв пат насамо разговаравме со симпатијата... Се е суеверие и така е останато, мислам дека ништо нема врска со датумот, тоа ако е пишано да се случи, кој сака датум нека е и ќе се случи
И јас мислам дека ние си го правиме денот Ама таа вечер кога шетавме со друштвото,една кола која беше паркиран пред нас тргна надолу и пак закочи.Во колата немаше возач....Па сега можеби е случајност