Абе луѓе петок 13ти за малер се смета ако е во Ноември има и легенда за тоа не се паничете вие за сега што се падна во јануари
мене ми беше прекрасен петок 13 го вртевме мазникот со паре и парето мене ми се падна и многу сум кефој
Мислам дека нема никаква врска дали 13 се паѓа во петок или не.. И сега се замислив, што баш петок е одбран за 13-ти? Мислам има некоја врска тоа .. Не се разбирам баш у вакви ствари..
јас го обожавам 13, не верувам во петок 13, пошто родена сум на 13, и чат пат роденден ми паѓа петок 13, и пак ми бил среќен, фала богу бтв на канал5 плус го даваат петок13 филмот ама незнам кој дел...
Токму на последниов петок 13ти додека бев на екскурзија се успавме цел саат и половина девојките од нашата соба па класната се изнервира, го треснав прстот од шкафот и уште ми е модар целиот нокт, вечерта ограбија две девојчиња и се створи невидена паника во хотелот каде што престојувавме, се онесвестив, плачев и пиев апчиња. Верувам дека е чиста случајност, онака само ми текна да пишам овде.
Не верувам дека е баксузен.Спротивно мислам дека мене,на петок 13ти ми се имаат десено убави работи. Па и утре сме Петок 13ти ај да видиме каков ќе биде
Не верувам дека е баксузен.Спротивно мислам дека мене,на петок 13ти ми се имаат десено убави работи. Па и утре сме Петок 13ти ај да видиме каков ќе биде
Па..кога како и зависи за кого.Немора да значи дека е баксузен барем јас по нешто сум сфатила така.Еве и по што:Токму пред 2-3 год.на училиште требаше да ја правам мојата прва писмена,сама си ја составив,сама си ја напишав и тата мата си ја завршив писмената.Следниот ден кога наставничката ни ги делеше толку беше задоволна од мене и се разбира имав 5,а јас бев пресреќна.А баш претходниот ден некои девојчина од класот се жалеа дека ќе било петок и то 13 да ја одложиме демек викаа,но наставничката не охрабруваше баш велејќи ни:„Нема никакво откажување на писмена,напротив ќе ја правиме затоа што е петок 13,не е баксузен ден и токму вас ќе ви е среќен.“Епа ете мене ми беше среќен па незнамм на вас дрругите.И други години како ништо страшноооо да не ми се има десено на овој ден.И еве од сабајлеево одкако станав не ми се има нешто случено...па да видиме и одсега...А оние митови и приказни кои секој некој ги прикажуваат не се ништо ,ссамо чистии глупости ,не верувајтее во нив,еве ни јас не верувам....
Зависи кога како кај мене ми се имаат десено стварно лоши работи и многу убави вредни за паметење Пред 5 години на Петок13 се испокаравме со татко ми и 2 години немавме никаков контакт, ако се сретневме низ град си вртевме глави ко странци пред 3 години исто на Петок13 сестра ми ја пресече ногата и доби 5 конци
Мене до сега не ми се има случено нешто лошо на петок 13-ти до сега коллу што се сеќавам Не верувам баш во тоа дека овај ден носи малер и лоши работи ни се случуваат,но ете на некои па им бил баксуз така да можи и да има некоја вистина во тоа.
Јас сум тотална спротивност, и за мене такви работи носат среќа..еве баш и колку пати црна мачка кога ке ми помине на патот..секогаш добро ми се случува...и викаат на сите дека левото око им чука на лошо , десното на добро... и тоа кај мене е обратно...така да немам никаква фобија од Петок 13ти..баш напротив..
13 ми е глуп број, ама до сега ништо ми се нема десено на Петок 13.. ама затоа и се има десено на другарка ми