Ти ги препорачувам скечерс како мерцедес се и ја се терав нема шанси еве веке 4 години за овие работи само тоа си купувам
Мои совети: -Пешачење само на тревна површина, секој ден во исто време -Додавање по 300 метри плус на секој трет ден
Еве и јас да се приклучам. Неделава скромно со чекорите, утре ми е последна шанса да си ја поправам бројката за оваа седмица Но затоа тренирав во сала со тренер и возев точак во неколку наврати. Ќе ме мотивира темава да се фокусирам и на трчање долги дистанци поредовно.
Саатот не мери движење низ куќа, оти не мењам локација. Ова е една прошетка денеска, се надевам утре повеќе.
Многу сакам да пешачам и пешачам секој ден. Ова е од денес малце послабо. За викенд секогаш ми е така. Обично правам по 11.000 и нагоре.
Ниту ја мерам. Стварно неам навика, ни сама не знам зашо. Ќе речам ај да пуштам апп и нека брои и ќе се премислам, некад и забораам намерно или ненамерно и останува така. И 100% се точни или отприлика? Иначе за карање сум, не пешачам редовно. Зборам редовно, секој ден солидна километража. А коа ќе ми дојде моментот па знам и до 10 км, глеам околу 13.123 чекори било тоа, ууу машала, добро звучи ова. Одлична е темава, да се мотивираме сите, и што е можно поише да испешачиме. И коа ќе се улежам, пак не ми е проблем да се вратам на оваа активност. Што знам, за кондиција за пешачење сум имала од секогаш. Потценувано е пешачењето толку, а скроз океј е и многу поволно влијае општо на здравјето. Туку, кажете темпото какво ви е обично? Како преферирате, нормално одење, брзо или поспоро? Кога сум сама, ја не знам нормално да идам, стварно не знам. Идам ко да ме брга некој.. Баш глеав на саат еднаш, 5км за 45 мин сум ги поминала, и тоа ова беше на асфалт, пешачење низ град, и со чекање на семафори. Не оти па толку се брзав ама ајде. Ај ок тоа, брзо идење добро е, нели метаболизмот се покренува, него, не ми е па уживање некако тоа и ко на сила го праам, онака колку да пројде редот и да завршам набрзинка. Нели треба да е релаксирачко пред се, а не да глеаш да прелеташ и сите да те нервираат што идат пред тебе па да ги претицуваш со брзина на светлината. А, еве па коа иам друштво, тогаш знам сосема нормално да си идам и се прилагодувам. Ова зборам за по улици, а у природа по шума одма подруго е тогаш, нема споредба.
И јас Скечерс би ти ги препорачала. Многу се удобни, ама како што кажа @ALISA0000 и мене на почетокот ми направија рана од позади, особено на лева нога кај мене. Потоа се опуштија, и сега ги носам постојано. Еве од вчера.
Темава има потенцијал да ми е омилена. Пешачам многу. Са ќе го вадам кучето, после ќе шетам сама, па пак кучето. Бегам преку 1 сат во работна недела пешки од работа. Ако ви треба мотивација има апликација World Walking и си внесваш чекорите во одредени локации/мапи као демек ги одиш. Во смисла изоде толку многу чекори шо можиш да ја свртиш цела Унгарија. Исто можи и групно да одите со луѓе. Јас покрај групни прам и индивидуални предизвици. Како и да е, пешачење е најдоброто нешто шо се има случено за моето ментално здравје.
Доволно брзо за да не ти е тешко да зборуваш додека одиш. Според мене треба да изодуваш 1 километар во макс 10 минути.
@Mrs. right не знам колку се точни, може се добри за некои што сакаат да водат попрецизно колку пешачат. Имав и смарт часовник ама го баталив и него, барем мене ми е подобро без ништо и сум ослободена од тоа да морам денес исто како вчера. Мене скоро секогаш ми е денот во движење, инаку пешачам релативно брзо-нормално (зависи). Имам денови кога сум спора ко полжав (буквално), ама па така се осеќам во моментот и претходно тоа малку ми пречеше (сега веќе не). Си давам одмор со денови без пешачење, не сакам да се форсирам непотребно. Најдобро темпо ти е она во кое уживаш, си релаксирана.
Темпото ми зависи од мислите. Ако сум лута одам брзо, ако сум опуштена одам полека. Кажете ми како да мерам чекори на лента? Ми покажува дистанца и брзина само. На саат кога уклучувам лента, истите податоци ги дава.
Мислам дека да пошто дел од групата со која одиме знам дека има ајфон. Али јас сум на андроид и не можам 100% да ти речам да. Исто има и десктоп верзија. Можиш со телефон да поврзиш автоматски да ти поврзва чекори или на крај на ден да ги внесиш рачно.
Уф, и јас сум иста, бавно не знам да одам секогаш брзам и тоа е не можам да се одвикнам. После се осеќам ко маратон да сум трчала.