И јас почнав да пешачам, мада читајки ве вас моево е шетање, го шетам малото со количка еве вчера беше лошо времето само 1 круг свртевме нема ни 2 км се на се околу 2000 чекора имав, ама затоа завчера цел ден бевме во покрет и имав над 10000. Телефонот и не ми мери правилно, ми пишува лов гпс сигнал и стопира апликацијата не мери. Битно како почнав да одам секој ден некако после поубаво се чуствувам и повеќе енергија имам.Не ми е целта да слабеам, единствено да се раздвижам од здравствени причини.
Таман почнав да пешачам и времето се расипа па од тогаш правам пауза и никако да почнам пак. Се надевам дека од оваа недела ќе се вратам пак. Гледав да направам 10 000 чекори секој ден или секој втор. Пешачењето многу убаво ми влијае на психичкото здравје. Гасам интернет, тел не пипам и го пуштам мозокот на пасење
Јас коа бев невработен пешачев летоска по 2 часа или во превод 10 000 чекори и ми беше милина ама сега кога работам по 8 часа на ден на смени плус и сабота, немам шанса да си дозволам да испешачам 10 000 чекори башка работата ми е цел ден на нога
И денес 13.5км испешачени во две сесии околу 3 саати пешачење и 17к чекори Горе доле толку сум константно секојдневно
Луѓе, алал да ви е и ептен мотивирачки звучите. Јас мислам во живот немам испешачено 17 илјади чекори, вашите бројки ми се недостижни. Држите темпо некое побрзо или? И дали претежно пешачите на рамнина или по ритче-долче? Секогаш истата рута или? Прашувам оти сакам да вметнам некој ден во неделата, заедно со детето во количка.
Денес 22000 чекори. Утре, се надевам повеќе. @DaisyDoo јас брзо одам ептен, тоа ми е мана Обично по рамен терен. Овие два дена се искачивме по еден рид во наша околина и одма мускулите реагираат. Планирам и следниот период слично. Не е недостижно како што мислиш. Напротив, пушти мозок и уживај. Мене пешачењето ми помогна во најтешките животни ситуации.
Хај Денес пишува на апп само 5000 чекори, ама извозени 12, 5 км со точак. Се надевам не смета и тоа да пишам, зошто мене ми е важна активноста. Е некако не ја вклучив апликацијата да ми го мери возењето, па само знам дека возев еден саат и дистанцата, др не знам калории ово оно. Ама толку време имав слободно и пресметав дека е подобро да извозам место да испешачам за толку малку време. Поздрав
Денес волку плус вежбање со тренер. Немам сила, не ми се сите на број. Утре се надевам на повеќе движење.
Јас морам на рамно да пешачам надолнина и нагорнина не смеам Рутата ми е секојден таа брзината околу 5км на саат
Јас пешачам и на рамно, но и на планина. За рутата ако можам да одам по разни патишта, тогаш тоа го бирам, едното исто знае да ми е монотоно. Би ти препорачала да го ставиш детето во количка, шише вода, некоја играчка за малото и шетајте, не се потресувај за детали. Инаку, 17к чекори звучат ко многу ама штом почнеш да се движиш ќе видиш дека се постигнуваат.
И јас да се пријавам за претходниве два дена. На 27/05 имам 11 644, а на 28/07 имам 13 322. За денес уште немам пешачено, ќе видиме вечер.