Одлична во е темава. И јас сум љубител на пешачење, на апликацијата целта ми е 7000 чекори на ден. Ама со 8 сати на работа и домашни обврски мене околу 6000 чекори ми се исполнуваат а за пешачење немам време освен сабота и недела
Сите, вклучувајќи го и Гармин, мерат според движење на раката. За поточни резултати треба да се поврзе со апликација на мобилен и вклучен ГПС на телефонот, па така калкулира дали стварно сте се движеле или не. Освен тоа, повеќето имаат behaviour learning односно да му кажеш во моментот што правиш, за следен пат да ги препознава движењата.
Garmin рачните часовници користаат комбинација на GPS, со користење на разни сателитски пресметки и акцелероматрија. И немаат потреба да се конектираат со телефон. Ова важи за одредени модели. Може и да се поврзат. Но, и вака може да има грешки во пресметката на дистанците и чекорите. Инаку, не работам за Garmin, ниту ги рекламирам. *** Пораката до луѓето што пешачат овде е... Не е важно дали со клатење на раката низ дома го зголемувате бројот на чекори или не. Важно е да се пешачи. И најдобро, конзистетно. Апликациите даваат некаква рамка, сепак.
За денес 12км Туку да се пожалам Ме вртат колкови колена цели нозе Некој со вакво искуство? На почеток кога почнав да пешачам вака ме вртеа Сега не сум ни на почеток ни пак сум паузирала
Можеби премногу често пешачиш и темпото ти е пребрзо, или си го зголемила. Исто така, напорот е кумулативен. Да одмориш, некој ден.
Да, ама ако пешачиш секој ден, двапати уморот се собира, ден за ден, тоа ми е поентата. Дали вчера имаше ваков проблем, или завчера, некаква најава за болка?
За денес 12км Пошто пешачев два пати а фатија жештини сега морам да смислам како да правам за да пешачам барем 10км Или да станувам у 6 сабајле и па поручек пак или само навечер да пешачам ама повеќе км