Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пејачот Влатко Илиевски пронајден мртов во Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ЕденЧлен, 7 јули 2018.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.625
    Допаѓања:
    173.575
    ako vidam deka mu treba pomos bi pomognala sekomu
    zal mi e ama zivotot me nauci da ne bidam emotivna
    ne e temata za mene si ima naslov a jas si dadov moe mislenje na nea

На Tanjamm, marchi-cool и zalosna им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    Деца имаме повеќето..Не знаеме што ќе ни донеси животот, на никој вакво нешто да не му се случи, ама не знам како не помислувате дека и тој бил нечие дете, како да не се биде емотивен и малку барем емпатија да се покаже? Не станува збор овде само за дрога, нели читате дека се борел со депресија, нели ги прочитавте пораките што очајно ги пишувал и барал надеж некаква? Многу сме мизерни ние луѓето, многу!

На Sunnybun, winter flower, КикиМаус и 43 други им се допаѓа ова.
  3. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    497
    Добро бе луѓе, што е со нас? Зарем не остана малку човечност, достоинство, па зарем и преку мртвите се гази и се се врти само во своја корист за пар лајкови на социјалните мрежи... Па зар мора да се објавуваат приватни разговори со Влатко, па зар му се "вели" на починатиот да пренесува поздрави таму горе... Патетики... Зар мора да се плука по човекот и да се погодува причината за смрт и да се навредува, душегрижници... Океј е само да се изрази сочуство на најблиските, да се помоли за него и слично, сепак се работи за млад човек... Колку повеќе живеам се повеќе се разочарувам во нашата човечка себична природа каде за никого и ништо се нема почит.. Нека почива во мир без разлика на се

На winter flower, elimkd, Tanjamm и 20 други им се допаѓа ова.
  4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Почивај во мир Влатко.
    Не бев негов фан но сепак има песни што ми се добри за уво да ги слушам.Која и да е причината за неговата смрт жално е што згасна млад живот.Никој не знаеме како му било ,со што се борел .Психата е нешто што секогаш ке биде дикутабилна работа.Читам погоре коментари обајвувале колегите дел од разговорот со него.Па што ако ке обајават што има веза тоа.И од кај знаете вие дека бил осамен.Сите сме луѓе и никој нее повеке или помалку важен на овој свет.Сите сме еднакви.И тажно е премногу тажно...

На CaraMia, Rama, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    26.999
    Лесна му земја.Нема што натаму да се дискутира.За мртов човек не треба лошо да се зборува,не е соодветно.И да е бил на дроги и да не е бил,и да е бил депресивен не е важно.Такви луѓе не заслужуваат да умрат.Јас не знам случај дека некој нападнал или навредил.И наркоманите се луѓе исто како и пушачите и алкохоличарите.Со добра воља може да се излечи тоа.И ако не е некој што не го познаваме лично,не треба да плукаме.За мене заслужувале да умрат луѓе како Хитлер,Сталин.А,не Влатко.Замислите си утре да имате не дај Боже брат/сестра и да умре од дрога вака ќе велите?Срамота е.Рехабилитацијата е сопствен избор и не е лесен чекор за превземање.За случајот со пријателките му,тие се самостојни особи и така и треба да е.Сите си имаат сопствени животи и треба да си го гледаат истиот.Но,сликите им се лицемерни.И тоа многу.Жалење не се искажува со црни профилни и статуси на фб.Тоа треба да е интимен момент.Меѓу мртвиот и човекот што искажува жалење (според мене).Нека отидат на гробишта,нека кажат збор,два.Не верувам дека таму горе (ако постои) има ви фи ни пак фб.Тоа не се пријатели за мене.А ова со скриновите,некоја нова мода.Како не ги јаде совеста не знам ете.

На marchi-cool, Skorpija25, Joi и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.644
    И јас го имам слушнато муабетов...мислев за некоја лага се работи. Како и да е лесна му земја...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Штета што тргнал по пат од кој никој не се вратил назад.
    Секогаш ќе ми биде најубавиот пејач кој се појавил на нашава сцена. А и добри песни имаше.
    Не знаев дека бил зависник.

На realGirl, Someonespecial, CaraMia и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.312
    Влатко ми беше комшија, често го гледав на автобуска изгубен, залутан и отсутен со погледот. На лик страшен и секогаш озбилен. И секогаш сум се прашувала како во живо е ваков, а на сцена е за 360 степени поразличен?! Често по кафаниве се заборавал подолго време во веце, а се враќал во супер расположение.. Жално е што сите знаеле дека пати и дека се бори, а најжално е што никој не му подал рака. Залудни се сега сите скриншотови и поздрави и честитки.

На Sunnybun, SexiLy, kala21 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Страшни сте,страшни буквално.
    Греота.
    Отворив темава,камо да не...за жалење се некои коментари.
    Страв ми е да отворам веќе.Патетики само.

Се најдоа сега сите паметни да даваат дијагнози,да му ги мерат гревовите,и да прават споредби кој колку...како.Опа,вриело доктори,судии тука,свака част.
    Секој нешто прави,секој барем за некого е значаен,секој има своја вредност,споредби во вакви ситуации се морбидни.|(
    Не е толку лошо да се нема емпатија,лошо е да се нема почит,култура и основни вредности.

Последна измена: 9 јули 2018
    На Sunnybun, makedonkamak, winter flower и 25 други им се допаѓа ова.
  10. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    Жалосно... Само семејството знае колку е тешко...
    Не ги бранам неговите колеги, ама од кај знаеле дека тој до толку е у го*на, до толку дека бил зависен и дека бил осамен?
    Одкако биднало можда изгледа како да бара помош...
    Прво требале од дома да му помгнат, тие сигурно го гледале како пропаднал во лицето.
    Сепак не им требаше тоа да споделуваат разговори со него.
    Многу не човечки од нивна страна, сепак нека остане приватвост тоа.
    Али тоа е тоа...Џабе е се веќе..
    Нека почива во мир.

На realGirl, cresa-jagoda, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Кога во еден момент од животот човек доаѓа до сознание дека нема поента да се оди понатаму е тешко.
    Кога продолжуваш понатаму само за да не ги разочараш ближните,луѓето на кои им значиш е уште потешко.
    А најтешко е кога се соочуваш со вистината дека и на нив и на сите околу си им товар.Те избегнуваат,ти пишуваат ајде се гледаме деновиве во превод ич очи да не ти видам... Жално,жалосно,а пожално е сиот ''панаѓур на емоции '' и отсуството на подадена рака кога најмногу требало.
    И да лесно е да се каже и напише па се предозира имал избор и сам си е крив,тоа е најлесно,а осудата уште полесно се доделува и споделува....таргедија,а за тоа лешинарите од македонски јавни фаци шта речи а не заплакати,ете им еден помалку во конкуренција. Иако Влатче беше надвор од секаква конкуренција.
    Никогаш нема да заборавам интервју со него во веснициве каде прошитав мечтаел да се оствари како татко,а за чудо тој период редовно го гледав во придружба на Марјана Лото,и се надевав таа ќе смени статус а и тој покрај неа. Тој период накратко беа во врска. И со Ана Стојановска беше кога глумеа во тоа серијата,а и со Тамара беше. А Тамара некако никаде ни на погреб ја немаше...може не видов добро,но греота е,цело средно во Луј беа во врска. Влатче-Морал,која енергија,емоција,вечно ќе те памтам таков,еден и единствен :bow:

На winter flower, CameliaMiller, Dream-Girl и 31 други им се допаѓа ова.
  12. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.588
    Жално е навистина, уметник беше, солиден пеач во секој случај голем придонес има на македонската сцена.
    Ова со скриншотовите е навистина ниско, што и да им пишал требало да остане приватно, вака не е фер.

На Rama, Bitter-Sweet и CaraMia им се допаѓа ова.
  13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Претпоставувам бидејќи е трудна не отишла. Кај нас се верува дека трудните не одат на гробишта.
    Зар не знаеш дека сме по адетите и суеверијата :)
    Иначе можеби фактот дека не може да се оствари како татко го печело многу. По објавите каде ги коментира родендените стекнав како впечаток како да е разочаран што времето му одминува. Знаејќи во каква состојба е, ако тоа ти е приоритет, те убива дополнително.
    Бил голем миленик на мачиња, како деца си ги сметаше, како што гледам од сликите. Душа од човек :(

На ceca-1, Rama, Cinderfakinrella и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Некогаш самите си ја пишуваме судбината ама жално што толку млад човечки живот згаснал.. Не бев некој фан на неговите песни иако слушав не велам не како фаца ми беше ок и никогаш не ни помислив дека тој може да има пороци најискрено некако ми делуваше ептен стабилно и наивно сум имала погрешно мислење сепак премногу ми е жал како и да било сочувство до фамилијата

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Zalno, mnogu zalno jas vcera doznav i toa tuka na forum.
    Neka pociva vo mir.
    Ne bev negov fan nitu mu ja sledev karierata no koga go gledav na TV sekogas velev deka e mnogu ubav.
    Na nekoj nacin go simpatizirav iako ne mi se svigjase kako peese.
    Preeska vidov nesto na fb deka i na italijanski portali mu oddadoa pocit samo sto nekoi prokomentiraa deka bil ruski peac, nemav vreme ama ke napisam deka bil makedonski peac. Isto go sporeduvaa so tose, nekoi pisaa deka tose pocina vo soobrakajna a ne od predoziranje, ama kako i da e pokasno ke se uklucam i ke pisam komentar.
    Za zal i dvete pocinaa prerano.

На Rama, CaraMia и stevemila им се допаѓа ова.
  16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.940
    Ова што споделуваат од личните разговори и мене ми е премногу ама не би дигала толку голема врева околу тоа дека ете прават се за лајкови немаат душа итн, туку такви времиња дојдоа и се наметнуваат трендови кои се шират многу брзо..и многу други светски јавни фаци кои починале нивните блиски имаат објавено такви разговори, најбрзо сеа се сеќавам за avicil девојка му имаше објавено но и за мн.други..
    На Влатко му требало помош и тоа како ама некогаш на човек насила можеш да му земеш, насила не можеш да му дадеш. Мене еден текст која се врти по фејс ич не ми се бендисува, ми звучи себично и сеирџиски.. Screenshot_2018-07-09-08-42-16-1.png а мене ми вришти вака...знаевме за проблемите ама па шо да му праеме??
    Било што било, сега се што ќе се каже во исто време е и премногу и премалку..може така требало да биде..

На Nausicaa, Rama, Viktorijaaa5 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Лесно е да се коментира од страна за сечиј проблем, да се наоѓаат решенија, ама кога ќе се најдеш во тие чевли никогаш не е се така како што изгледа од страна. Никој никогаш не ни помислува на ваков исход од некоја приказна па колку и да забегал човекот по погрешни патишта. Сигурно додека седите и пишувате тука за живот кој не го познавате и обвинувате негови блиски, некој пропаѓа а вие може да му помогнете. Или не. Секој човек е засебна единка со слободна волја, сам си решава за својот живот и може да дадете совет, да ислушате, да понудите помош, ама не зависи тоа од вас. Ни од мене, ни од тие негови блиски.
    Прво и најважно не ја знаеме причината за смртта. Второ, зошто бе луѓе имате потреба да напаѓате, да навлегувате во истраги, да правите сценарија, да обвинувате? Не се плашите од карма, од реакција на универзмот после такви глупости? Жално е секогаш кога ќе се загуби млад живот, без разлика како згаснал. Нека почива во мир, ќе го паметиме по песните!

На winter flower, zhap4e, kikkki и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Demek bitni se ovie so skrinsotovive wow od niv se ocekuvalo nesto.
    A ne se svesni deka izlegoa supaci kontra efekt posto nikoj nisto ne mu odgovoril samo seen...
    Mene mi e zal. Jas kako tinejdzer vo sredno go sakav koga imase dolga kosa i mu bev na nekolku svirki vo Veles. Se imavme i zapoznaeno mi imase dadeno i avtogram :)
    Posle toa go zahejtav koga se prefrli na ligavi pop pesninja a i so katastrofata na evrovizija...
    Zalosno e kolku osamen bil. Na sekoja slika sam, sam si komentira,sam si spodeluva doskocici moli za drustvo. Tolku obozavatelki imase zenski koi ke se potepaa da bidat so nego no ete...
    Neka pociva vo mir. Eden period vo mojot zivot go racunav za sovrsenstvo sto gazi po zemjata.

На kikkki, Harper, Thallia и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    8.800

На kikkki, Skorpija25, Harper и 7 други им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Тоа не е суеверие, реално може негативно сето тоа да влијае врз трудницата и да има некоја последица.
    Мислам, осет малку...

На Harper, Someonespecial, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.